NRK Meny
Normal

Amazon er irritert på NFF

Amazon Grimstad har i dag takket nei til å spille helgens hjemmekamp på Sør Arena i Kristiansand.

Levermyr stadion

På grunn av kulde og is, er ikke fotballbanen på Levermyr Stadion i Grimstad klar. Trolig blir lørdagens kamp avlyst i morgen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Daglig leder i Amazon Grimstad, Gro Ingvardsen, er oppgitt over at Norges Fotballforbund først nektet dem bruke Sør Arena, og så snur i dag, når det er for seint for Amazon å flytte kampen.

Gro Ingvardsen

Daglig leder i Amazon Grimstad, Gro Ingvardsen, er skuffet over at ikke NFF sa ja til å la laget bruke Sør Arena før i dag.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

På grunn av kulde og is, er nemlig ikke fotballbanen på Levermyr Stadion i Grimstad klar. I dag konkluderte fagansvarlig bygartner, Ove Bach, med at Amazon ikke får bruke banen til lørdagens kamp.

– Ikke noe sjokk

– Det er noe vi har sagt i flere uker, så for oss er ikke dette noe sjokk og noen nyhet. Jeg har kontor slik at jeg ser ned på banen hver eneste dag, og vi så tidlig at dette ikke kom til å gå bra, sier Gro Ingvardsen.

Hun sier Amazon er fortvilet over at det ikke er tatt noen beslutning om hvor kampen skal spilles tidligere. Amazon ba Norges Fotballfotballforbund, NFF, om å få bruke Sør Arena i Kristiansand, men fikk nei. I dag ble imidlertid Ingvardsen ringt opp av forbundet.

Ville hatt beskjed før

– Jeg ble spurt om det fortsatt var mulig for oss å flytte kampen til Sør Arena. Jeg sjekket litt rundt og kunne bare gi tilbakemelding til NFF om at det blir for kort varsel. De kan ikke ringe oss på en onsdag og forvente at vi skal klare å snu oss rundt og fikse kamp på Sør Arena to-tre dager senere.

Hun mener Amazon Grimstad burde fått beskjed tidligere og underveis, slik at de kunne hatt Sør Arena som en reserveløsning.

– Vi hadde planlagt et flott arrangement som ville ha løftet kvinnefotballen på Sørlandet, men det ble et glatt nei til fra NFF, og da la slo vi den tanken fra oss. Nå har vi ikke sjangs til å få det til.

Mange baner ikke klare

Nils Fisketjønn, direktør for konkurranseavdelingen i NFF, sier de har gjort det de kan for å få Levermyr klar til lørdag.

– Årets vinter gir oss store utfordringer. Det er mange gressbaner som i dag ikke er klare. I alle turneringer skal alle klubber ha en bane som er godkjent og som skal være åpen gjennom hele turneringas varighet. Vi legger store ressurser ned for å få banene klare, sier Fisketjønn.

– Vanlige prosedyrer

Han sier forbundet ble klar over situasjonen på Levermyr rundt påsketider, og at de siden har vært på befaring og prøvd å bidra med å løse opp islaget på banen.

– Vi ble i dag klar over at vi ikke vil ha banen klar til helga, men senest sist helg hadde vi håp om at dette skulle løses.

Fisketjønn mener det ikke er for seint for forbundet å gi Amazon muligheten til å spille på Sør Arena i dag.

– Nei, dette er vanlige prosedyrer. I morgen skal vi ha en runde på samtlige baner og arenaer i Toppserien og 2. divisjon, og da vil vi ta stilling til utsettelser, sier Fisketjønn.

I Amazon Grimstad er de svært fortvilet fem dager før seriestart i Toppserien. Norges Fotballforbund vil vente med å avlyse kampen mot Medkila, selv om klubben mener banen er ødelagt av is og snø.

SE VIDEO: Her skulle Amazon ha spilt åpningskamp lørdag, men får ikke lov av kommunen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.