Alta revansjerte stortap

Alta tapte 7-0 sist mot HamKam, men søndag slo de brutalt tilbake og vant 5-3. Les om alle kampen i 1. divisjon her.

Alta slår Bodø/Glimt
Foto: Ek, Magne / SCANPIX

Resultater og tabell i 1. divisjon

Alta revansjerte stortap

Alta – HamKam 5-3

Da Alta sist møtte HamKam ble de ydmyket og tapte 7-0, i Finnmarkshallen i dag fikk de sin revansje og vant 5-3. Dermed ble det overraskende nok enda flere mål enn i Hamar 14. april.

Alta trenger 1 million kroner, men 3 poeng i finnmarkshallen søndag kveld kan også være gull verdt. Da Aziz Idris satte inn 4-3 og scoret sitt første mål i Finnmarkshallen, flyttet Alta seg fra en foreløpig 9. plass på tabellen, til kvalik-plass. Før sesongstart ville mange si at Altas mål om ikke å spille i andredivisjon i 2010 var mer enn ambisiøst nok. Årets utgave av førstedivisjon er meget jevn, men hvis Alta greier å holde 5. plassen vil drømmen om eliteseriespill kunne bli en realitet. Det er en gedigen prestasjon av et lag som har som mål å holde plassen.

Utrolig nok er ikke engang 5. plassen etter 20 serierunder en helt komfortabel plass for et lag som vil kjempe mot nedrykk. Det er nemlig bare to poeng ned til 11. plassen og 5 poeng ned til nedrykk. Dermed er ingenting avgjort enda og Alta må kjempe for hvert poeng både for å beholde 5. plassen og for å holde seg på sikker grunn.

(Skrevet av Sigurd Lindstad)

Etterlengtet seier for Nybergsund

Nybergsund-Trysil - Bryne 2-0

Nybergsund-Trysil hadde spilt seks kamper uten seier før møtet med Bryne. Det hadde ført tryslingene faretruende nær nedrykkstreken, men mot Bryne løsnet det endelig.

Kampen åpnet jevnt, men mot slutten av 1. omgang åpnet hjemmelaget scoringskontoen. Ti minutter før pause scoret Kim Ojo enkelt og Joseph Lapira doblet ledelsen på overtid av omgangen.

Bryne som etterhvert har meldt seg på i kampen om opprykk, fikk seg en skudd for baugen og ligger nå likt med Nybergsund midt på tabellen. Begge lag har to poeng opp til kvalifiseringsplassen.

Kongsvinger vant målfest

Stavanger - Kongsvinger 3-5

Kongsvinger hadde plukket beskjedne ti poeng på bortebane før turen til Stavanger, og det er bare takket være solid hjemmeform at hedmarkingene henger med i toppen.

Men etter en målrik kamp mot Stavanger kan Kongsvinger plusse på tre poeng på bortestatistikken.

Kongsvinger fikk en drømmestart i Stavanger. Allerede i kampens første angrep satt Ørjan Berg Hansen ballen i mål. Da var det spilt ett minutt. Stavanger snudde imidlertid etter mål av Klaus Vikesdal Petersen og Valtter Laaksonen.

Andreas Moen utlignet for Kongsvinger etter 60 minutter, og da Jonas Johansen og Carl-Erik Torp scoret to raske mål mot slutten så kampen avgjort ut, men Michael Haukås reduserte på straffe med to minutter igjen og kampen fortsatte å leve.

Men dette var Kongsvingers kamp. Tre minutter på overtid fastsatte Olav Tuelo Johannesen sluttresultatet til 5-3. Dermed rykket Kongsvinger forbi Haugesund på tabellen og innehar tredjeplassen, tre poeng bak Sogndal.

Solheim reddet Sogndal

Sogndal - Notodden 2-1

Sogndal sto uten seier på fire kamper før møtet med Notodden og trengte desperat poeng for å holde følge med Hønefoss i toppen.

Men det så lenge stygt ut for hjemmelaget på Fosshaugane. Sogndal spilte en dårlig førsteomgang og det sto 0-0 til pause. Og da Trond Viggo Toresen sendte Notodden i ledelsen på straffe etter 49 minutter, så den dårlige trenden ut til å fortsette.

Sogndal fikk ikke spillet til å stemme og Notodden så ut til å ta en sensasjonell borteseier, men da det gjensto fire minutter våknet Sogndal.

Først scoret Mats Solheim med en suser fra 25 meter. Så på overtid var han frempo igjen. Denne gangen banket han ballen i mål fra åtte meter og Sogndal tok tre livsviktige poeng.

Sogndølingene er nå likt med Hønefoss på toppen av tabellen, før Hønefoss møter Moss borte på tirsdag.

Sarpsborg sløste med sjansene

Mjøndalen - Sarpsborg 08 0-0

Særpingene dominerte fullstendig hele den første omgangen, men klarte aldri å omsette sjansene sine i scoringer. Mjøndalen kom mer inn i kampen de siste førtifem, men heller ikke de fikk nettkjenning i dag og dermed endte det 0-0 på Nedre Eiker Stadion.

Sarpsborg 08 er et av formlagene i 1.divisjon og jaktet på sin fjerde strake seier i dagens oppgjør mot Mjøndalen. Hjemmelaget derimot ligger på nedrykksplass og trengte sårt poeng for å sikre videre spill i den nest gjeveste ligaen.

Dagens gledelige overraskelse var en kvikk liten sak i Sarpsborgs midtforsvar. Hugues Wembangomo er 17 år og var en av de beste i dagens kamp. Med sin voldsomme hurtighet og taklingsstyrke amputerte han Mjøndalens angrepspill til de grader. Spennende spiller som det skal bli morsomt å følge videre i sesongen.

Mjøndalen ligger fortsatt under streken, kun ett poeng bak Moss, som holder plassen som sikrer plass i 1. divisjon. Sarpsborg 08 befinner seg på syvende plass også bare ett poeng bak plassen over som befestes av Tromsdalen.

Tapte terreng i opprykkskampen

Løv-Ham – Haugesund 1-1

Haugeund var favoritter foran kveldens oppgjør mot Løv-Ham, men måtte nøye seg med ett poeng på Varden Amfi.

Hjemmelaget kom best i gang og tok ledelsen etter nesten halvspilt første omgang ved Cato Hansen. Han fikk stå helt alene inne i Haugesunds femmeter, og fikk en enkel oppgave ved å sette ballen i mål. Hansen, som er leid inn fra Brann, scoret dermed sitt tredje mål på to kamper.

Løv-Ham var det beste laget i første omgang, og fortsatte der de slapp i starten av andre. Likevel var det Haugesund som mot spillets gang skulle få sin utligning. Dag Roar Ørsals mislykkede skuddforsøk endte opp i beina på Thomas Sørum og spissen plasserte ballen forbi keeper.

Mot slutten av kampen hadde begge lag store muligheter til å avgjøre kampen, men godt keeperspill og dårlige avslutninger hindret scoring. Cato Hansen var nærmest for hjemmelaget, men spissen satte forsøket alene med keeper på innsiden av stolpen og ut. Haugesund var også veldig nære, og Thomas Sørum traff tverliggeren på overtid.

Med ett poeng i kveld tapte Haugsund terreng i toppkampen. Sogndal og Kongsvinger vant begge sine kamper og Haugsund rykket ned til en fjerdeplass på tabellen.

Målfest i Troms

Tromsdalen - Skeid 3-3

Tromsdalen hadde muligheten til å rykke opp til kvalikplass med seier i dag, men rotet bakover på banen og ble straffet av et sulten Skeid-lag. Kampen endte til slutt 3-3.

Tromsdalen var det beste laget gjennom hele kampen og burde ha vunnet. Skeid ledet riktignok to ganger, men mot spillets gang.

Mens gjestenes scoringer kom på personlige feil og tilfeldigheter, var vertenes scoringer av et helt annet kaliber. De første scoringene er begge kandidater til årets mål hvor det ene var et raid fra midtbanen og det andre var en fantastisk volley.

Pene scoringer er en mager trøst når man roter bort en tilsynelatende enkel seier mot ligaens desidert svakeste lag. Og det på hjemmebane i tillegg. Tromsdalen er fortsatt med i kampen om kvalikplass, men må være tettere bakover hvis de skal ha noe håp om å spille i Eliteserien neste sesong.Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters