NRK Meny
Normal

Fikk du med deg dette fra helgens kamper?

Lille Mjøndalen tapte, men er best i verden. Norsk 17-åring har potensial til å bli det samme og en 20 år gammel islending vartet opp med scoring i verdensklasse. Her har du snakkisene fra den 15. runden i eliteserien.

Omarsson

KLASSESCORING: Elías Már Ómarsson blir gratulert av lagkameratene etter oppvisningen mot Odd.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

1) Superfinta

Han hadde aldri tidligere scoret i eliteserien, men da Vålerenga trengte det som mest, sto islendingen Elías Már Ómarsson frem med en dobbel. Først banket han ballen opp i nettaket til 1–0 etter halvspilt førsteomgang. Så vartet han opp med en scoring Lionel Messi verdig da Vålerenga avgjorde til 2–1 mot Odd på Skagerak Arena.

Med en fantastisk finte sendte 20-åringen Håvard Storbæk ut i kiosken for to wiener i lompe. deretter fosset han inn i feltet og lurte ballen inn ved Sondre Rossbachs nærmeste stolpe. Svakt forsvarsspill, ja. Men for en herlig scoring av Ómarsson!

2) Hvor ble det av Odd?

Fjorårets serietreer i eliteserien er ikke til å kjenne igjen. 17 seirer på 30 kamper i fjor har blitt til fattige fem trepoengere etter halvspilt sesong i år. Mot Vålerenga ble det nok en nedtur, og Dag-Eilev Fagermos menn står med én fattig seier på sine syv siste kamper – mot tabelljumbo Sandefjord.

Laster innhold, vennligst vent..

3) Rosenborg-dødaren

Trond Olsen

DÉJÁ VU: Gammel vane er vond å vende, heter det. Trond Olsen scorer «alltid» mot Rosenborg.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Han har spilt to og et halvt år i Rosenborg, men er mer kjent for sine prestasjoner mot klubben. Søndag gjorde Trond Olsen (31) «som vanlig» da han scoret mot trønderne.

1-0-scoringen sørget for seier og tre poeng til Glimt på Aspmyra. Samtidig noterte Olsen seg for sitt sjette mål mot RBK i karrieren. Gammel vane er vond å vende, som det heter.

Laster innhold, vennligst vent..

4) Dødballkongene tapte

Mjøndalen er ikke bare best i Norge på dødballer. Statistikk Drammens Tidende har fått fra Opta viser at ingen lag i toppligaene i Europa er i nærheten av å matche Vegard Hansens lags snitt på utrolige 1,14 dødballmål per kamp (før møtet med Aalesund).

Det fikk Aalesund merke søndag. Først scoret Christian Gauseth etter et innkast, så satte Joachim Solberg Olsen inn et mål etter corner.

Det holdt riktignok ikke til seier ettersom for Aalesund snudde til seier, og det er heller ikke sikkert Solbergs scoring blir stående igjen som et dødballmål. En Aalesund-spiller headet ballen ut av feltet før scoringen, men inntrykket er uansett det samme: Unngå å gi bort dødballer når du spiller mot Mjøndalen!

Laster innhold, vennligst vent..

5) «Nye Ødegaard»

Kristoffer Ajer

SUPERTALENT: Kristoffer Ajer briljerer for Start. Lørdag ble det to scoringer mot Stabæk.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kristoffer Ajer fremstår som én av eliteseriens aller beste spillere – kun 17 år gammel. Den 196 centimeter høye midtbanespilleren har fått tillit i tierrollen i tre kamper på rad. Det har gitt én målgivende pasning og tre scoringer.

Etter oppvisningen mot Stabæk (to mål) kan Start komme til å måtte forberede seg på en budkrig om den «nye Martin Ødegaard».

– Det er et mysterium om det ikke blir budkrig i sommer. Han er så dominant i flere kamper på rad, selv om han spiller i en posisjon som ikke er hans beste, sier fotballekspert Jesper Mathisen ifølge Aftenposten.

Laster innhold, vennligst vent..

6) Hat trick-helter

Tomålsscorer Ajer var ikke alene om å briljere foran mål i den 15. eliteserierunden. Faktisk var det to spillere som overgikk vidunderbarnet. Christian Gytkjær og Ola Kamara noterte seg for hvert sitt hat trick. Mens førstnevnte reddet 3–3 for Haugesund på overtid mot Lillestrøm, sørget Kamara alene for at Sarpsborg 08 ble slått 4–1.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.