Hopp til innhold

Alle overgangene i England

Robbie Keane skal tilbake til Tottenham, og to nordmenn er aktuelle for engelske klubber. Se alle overgangene her!

Ricardo Quaresma, Andrej Arsjavin og Robbie Keane
Foto: Antonio Calanni(AP)/Torsten Silz(AFP)/Paul Thomas(AP)

De engelske eliteserieklubbene fikk utvidet overgangsvinduet i dag på grunn av det voldsomme snøværet i Storbritannia .

Vinduet stengte i dag klokken 18, men klubber som får problemer på grunn av været får utsatt fristen med 48 timer.

Les: Fikk utvidet overgangsvinduet

Likevel er det hektisk på overgangsmarkedet, og flere klubber har forsterket stallen i siste liten.

Andrej Arsjavin

Andrej Arsjavin ser ut til å ende opp i Arsenal allikevel.

Foto: TORSTEN SILZ / AFP

- Arsjavin klar for Arsenal

Arsenal har lenge forsøkt å hente den russiske stjernespilleren Andrej Arsjavin fra Zenit St. Petersburg, og nå ser det ut til at overgangen blir en realitet.

Det til tross for at Zenits talsmann tidligere i dag sa at forhandlingene hadde strandet.

Arsjavin reiste til London i dag for å prøve å redde overgangen, og kilder innad i Arsenal sier klubbene er enige om en overgangssum på 12 millioner pund.

Les: - Arsjavin klar for Arsenal

Chelsea har hentet portugisiske Ricardo Quaresma på lån fra Inter. Quaresma blir den sjette portugiseren på Stamford Bridge, og skal spille for London-laget ut sesongen.

Robbie Keane

Robbie Keane er klar for Tottenham.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Vingen har tidligere spilt for Porto og Barcelona, og spilte under Chelsea-manager Luis Felipe Scolari på landslaget i EM i 2008.

Keane vender «hjem»

Liverpool-spissen Robbie Keane vender tilbake til Tottenham etter bare seks måneder. Iren har bare scoret fem mål i Liverpool, og har lenge vært aktuell for en retur til White Hart Lane.

Les: Keane tilbake til Tottenham

Overgangssummen er foreløpig ukjent, men engelske medier har tidligere anslått at prisen skal ligge på rundt 15 millioner pund.

Nordmenn til England

Tore Reginiussen under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Island

Tore Reginiussen skal være aktuell for Fulham.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Nordmannen Rune Lange blir leid ut til League One-klubben Hartlepool United. Leieavtalen gjelder ut sesongen. Lange har slitt med skader, og ble fristilt fra kontrakten med Vålerenga etter nyttår.

Les: Lange vil spille serieinnspurten

En annen nordmann, Tromsøs Tore Reginiussen, skal være klar for Fulham, skrev Nettavisen tidligere mandag. Sportsdirektør Morten Kræmer ville ikke kommentere ryktet.

TIL-direktør Tom Bendiksen avviser mandag kveld at Reginiussen er i ferd med å bli lagkamerat med Brede Hangeland og Erik Nevland. Bendiksen sier til nordlys.no at Reginiussen blir i Tromsø fram til sommeren.

Les: Tore Reginiussen til Fulham

Fulham har også signert en låneavtale med Inter-spilleren Olivier Dacourt. Dacourt har tidligere spilt for Everton, Leeds og Roma. Han har også 21 landskamper for Frankrike.

Aalesund skal være svært nærme en avtale med Stokes Demar Phillips. AaFK-direktør Henrik Hoff bekrefter overfor aafk.no at klubben er muntlig enig med både spiller og klubb om en overgang.

«Insomnia» til Wigan

Charles N'Zogbia

Charles N'Zogbia nektet å spille mer for Newcastle.

Foto: GRAHAM STUART / AFP

Newcastle-spilleren Charles N'Zogbia er solgt til Wigan. N'Zogbia ble i forrige uke kalt «Charles Insomnia» av manager Joe Kinnear, og har siden nektet å spille for klubben. Forsvarsspilleren Ryan Taylor går motsatt vei.

Michael Chopra blir lånt ut fra Sunderland til Championship-klubben Cardiff for resten av sesongen.

Portsmouth har hentet den greske midtbanespilleren Angelos Basinas fra AEK Athen. 33-åringen har signert en 18 måneders leiekontrakt. Søndag hentet Pompey en annen greker på lån, Theofanis Gekas.

Jo til Everton

Jo

Jo skal prøve seg i Everton.

Foto: GLYN KIRK / AFP

Everton har skadeproblemer, og har leid brasilianeren Jo fra Manchester City. Jo var sværtmålfarlig i russiske CSKA Moskva før han kom til England, men har ikke slått til for de lyseblå.

Wigan-spissen Henri Camara er lånt ut til Stoke for resten av sesongen. Stoke har også hentet Matthew Etherington og James Beattie i vinterens overgangsvindu.

West Bromwich Albion har leid midtbanespilleren Youssouf Mulumbu fra Paris Saint-Germain. 22-åringen har spilt ungdomslandskamper for Frankrike, og har en håndfull A-landslagskamper for Kongo.

WBA låner også den argentinske spilleren Carlos Menseguez fra San Lorenzo. Menseguez spilte i tyske Wolfsburg fra 2003 til 2007.

Sunderland har sikret seg forsvarsspilleren Calum Davenport på lån fra West Ham. Låneavtalen gjelder for resten av sesongen.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten