NRK Meny
Normal

Alle jublet på Ullevaal

Før kampen var premissene klare. Vålerenga spilte for bronse, Tromsø spilte for livet og innledningsvis virket det som om livet betydde mest.

Jan Derek Sørensen og Vålerenga jubler etter bronsen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter 10 minutter kunne Ole Martin Årst juble for sitt 11. mål for sesongen. Det var en nydelig kontring av bortelaget som startet på venstresiden ved Hans Åge Yndestad og endte inne i feltet hos Årst som ikke gjorde noen feil alene med Arason.

Sørensen nok engang

Selv om Tromsø ledet så var det hjemmelaget som styrte spillet og skapte sjansene og hvem andre enn høstens juvel i Vålerenga, Jan Derek Sørensen, skapte balanse. Etter 27 minutter knallet han inn et frispark fra 25 meter og viste at formen fortsatt er inntakt.

Det siste kvarteret var det i realiteten bare ett lag på banen. Tromsø hang ikke med på tempoet til Vålerenga og hjemmelaget rullet opp den ene sjanse etter den andre, men keeper Ramovic ryddet opp.

Målforskjellen avgjorde

Hvis Ramovic holdt Tromsø inne i første omgang så klarte han ikke å hindre at Morten Berre brystet inn innlegget til Allan Jebsen etter 56 minutter. Dermed var kampen avgjort selv om Sigurd Rushfeldt var veldig nære med en startvipp i tverrliggeren, men Vålerenga var det beste laget og de vant fortjent.

Jebsens frispark mål etter 86 minutter ble med dette bare som trivia å regne for hjemmelaget, men Tromsø kjempet etter hvert en desperat kamp mot målforskjellen og kunne til slutt bare håpe at Viking ikke skåret flere mål mot sølvvinner Brann.

Til slutt kunne begge lag strekke armene i været og juble for bronse og fortsatt Tippeligaspill.

Hovi ga seg

En av Vålerengas store spillere spilte sin siste kamp for Vålerenga og i Tippeligaen denne runden. Tom Henning Hovi takket for seg og er med sine 176 kamper, den spilleren i Vålerengas historie som har flest toppseirekamper. Han har fordelt disse kampene mellom Ham-Kam, Skeid og Vålerenga.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.