Alle jublet på Ullevaal

Før kampen var premissene klare. Vålerenga spilte for bronse, Tromsø spilte for livet og innledningsvis virket det som om livet betydde mest.

Jan Derek Sørensen og Vålerenga jubler etter bronsen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter 10 minutter kunne Ole Martin Årst juble for sitt 11. mål for sesongen. Det var en nydelig kontring av bortelaget som startet på venstresiden ved Hans Åge Yndestad og endte inne i feltet hos Årst som ikke gjorde noen feil alene med Arason.

Sørensen nok engang

Selv om Tromsø ledet så var det hjemmelaget som styrte spillet og skapte sjansene og hvem andre enn høstens juvel i Vålerenga, Jan Derek Sørensen, skapte balanse. Etter 27 minutter knallet han inn et frispark fra 25 meter og viste at formen fortsatt er inntakt.

Det siste kvarteret var det i realiteten bare ett lag på banen. Tromsø hang ikke med på tempoet til Vålerenga og hjemmelaget rullet opp den ene sjanse etter den andre, men keeper Ramovic ryddet opp.

Målforskjellen avgjorde

Hvis Ramovic holdt Tromsø inne i første omgang så klarte han ikke å hindre at Morten Berre brystet inn innlegget til Allan Jebsen etter 56 minutter. Dermed var kampen avgjort selv om Sigurd Rushfeldt var veldig nære med en startvipp i tverrliggeren, men Vålerenga var det beste laget og de vant fortjent.

Jebsens frispark mål etter 86 minutter ble med dette bare som trivia å regne for hjemmelaget, men Tromsø kjempet etter hvert en desperat kamp mot målforskjellen og kunne til slutt bare håpe at Viking ikke skåret flere mål mot sølvvinner Brann.

Til slutt kunne begge lag strekke armene i været og juble for bronse og fortsatt Tippeligaspill.

Hovi ga seg

En av Vålerengas store spillere spilte sin siste kamp for Vålerenga og i Tippeligaen denne runden. Tom Henning Hovi takket for seg og er med sine 176 kamper, den spilleren i Vålerengas historie som har flest toppseirekamper. Han har fordelt disse kampene mellom Ham-Kam, Skeid og Vålerenga.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Lille vant den franske supercupen

  En klassescoring fra Xeka sørget for at Lille vant den franske supercupen med 1-0-seier over Paris Saint-Germain søndag.

  Oppgjøret mellom sist sesong serievinnere i Lille og cupvinnere i PSG ble spilt i Tel Aviv i Israel. Der var det Lille som trakk det lengste strået og vant klubbens første supercuptittel. Dermed fikk den nyansatte Jocelyn Gourvennec en drømmestart som Lille-trener.

  Xeka ble matchvinner med sin scoring etter 45 minutter. Portugiseren fikk ballen på 15 meter og hamret til. Sekunder senere lå den i nettmaskene bak Keylor Navas.

  Israel Soccer French Super Cup
  Foto: Ariel Schalit / AP
 • Drømmedebut for Dønnum

  Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

  Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

  Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Tapte mot Arendal etter thriller

  Sandefjord røk ut av 2. runde i fotball-NM etter 4-5-tap for Arendal etter ekstraomganger. Ellers tok de andre eliteserielagene som spilte 18.00 seg videre.

  Det så ut til at Sandefjord skulle cruise videre i cupen og ta seg til tredje runde da Sivert Gussiås scoret sitt andre i kampen til 3-1 etter 50 minutter, men ti minutter senere sto det 3-3. Det ble også sluttresultatet, og dermed var det duket for ekstraomganger i Arendal.

  Tidligere Sandefjord-spiller Stefan Mladenovic scoret ekstraomgangenes første mål da han hamret ballen i nettaket etter 93 minutter til 4-3 til Arendal.

  Ikke lenge etter kontret Arendal og Daniel Roppestad inn 5-3. På tampen reduserte Sandefjord til 4-5, men det holdt altså ikke. Arendal er videre i cupen, mens Sandefjord er ute.

  Eliteserien i fotball 2021: Vålerenga - Sandefjord 3 - 1
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • RBK herjet – vant 11-1

  Rosenborg kjørte over stakkars Orkla og vant hele 11-1, etter fire scoringer fra Dino Islamovic, samt to mål og to målgivende fra debutant Olaus Skarsem.

  Det sto 0-0 etter de første elleve minuttene på Fannremsmoen, men så skrudde Rosenborg om og scoret fem mål på de neste 18 minuttene. Dino Islamovic scoret to mål, samt ett mål og to målgivende fra debutant Olaus Skarsem.

  Til pause sto det hele 7-1, etter enda et mål fra både Islamovic og Skarsem.

  Seks minutter ut i den andre omgangen scoret Islamovic igjen, sitt fjerde for kvelden. Og bare tolv minutter senere sto det 10-1, etter at Emil Conradsen Ceide og Anders Konradsen scoret hvert sitt mål.

  Ceide fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 11-1 like før full tid. (NTB)

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Søderlund klar for Haugesund

  Alexander Søderlund har vraket Brann og skrevet under på en avtale med gamleklubben Haugesund.

  Det er Haugesund selv som opplyser om overgangen på egen Twitter-profil. Dermed returnerer spissen til gamleklubben, der han spilte fra 2011 til 2013.

  Spissen dro fra Rosenborg til svenske Häcken i februar i fjor, før han igjen byttet klubb til Caykur i Tyrkia på nyåret i år. Kontrakten der ble avsluttet i slutten av juni. (NTB)

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB