NRK Meny
Normal

Norsk landslagsback herjer i Sverige - har spilt samtlige kamper

– Jeg skal ærlig innrømme at det kjennes veldig bra, sier Haitam Aleesami. Lørdag kan Norges «ukjente» utenlandsproff vinne seriegull med IFK Göteborg.

Haitam Aleesam

GOD SESONG: Haitam Aleesami fra Holmlia i Oslo har hatt en sterk sesong i svenske IFK Göteborg. Lørdag kan klubben vinne serien. Her er han før landskampen mot Kroatia på Ullevaal i oktober.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Skjer dét, fortjener backen fra Holmlia i Oslo mye av æren. Aleesami har nemlig spilt hvert eneste sekund av årets Allsvenskan-sesong.

På IFK-laget er det kun hans høyreback-kollega Emil Salomonsson og keeper John Alvbåge som har gjort det samme.

– Det er klart det føles bra å spille alle kamper uten å ha problemer. Jeg er svært nøye med restitusjon som kosthold, søvn og de små detaljene som er så viktige, sier Aleesami til NRK.

Fra Fredrikstad

Han kom til IFK fra Fredrikstad før årets sesong, og ble raskt inspirert av profesjonaliteten i den svenske klubben.

– Det finnes ingen snarveier på veien mot toppen. Da jeg kom hit så jeg med en gang at det var en profesjonell gruppe både på og utenfor banen. De hadde ambisjoner og trente hardt, sier 24-åringen til Göteborgs-Posten.

Tidligere denne uken laget lokalavisen en sak på nordmannen der de fremstilte han og Emil Salomonsson som to av de viktigste grunnene til at IFK kan vinne serien til lørdag.

Kun ett poeng skiller dem og serieleder Norrköping før siste serierunde.

– Det blir en spennende lørdag, men jeg må først og fremst ha fokus på meg selv, sier backen som nylig debuterte på det norske landslaget.

Paradoksalt nok spilles kampen dagen før Aleesamis gamleklubb Fredrikstad risikerer å rykke ned til 2. divisjon i Norge.

IFK Göteborg og Haitam Aleesami

JUBEL: IFK Göteborg-spilleren jublet etter mandagens seier mot AIK. Seieren gjorde at de fortsatt henger med i gullkampen. I midten kan du skimte Haisam Aleesami.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

– Har vært i kjelleren

Det som må til for at IFK henter gullet til Gøteborg er at Norrköping avgir poeng borte mot Åge Hareides Malmö, samtidig som IFK trolig må vinne mot Kalmar.

Aleesami er trygg på at Malmö kommer til å gi alt. De kjemper nemlig om den viktige 4. plassen som kan gi europacup-spill.

– Malmö borte er ingen walk in the park. Jeg regner med at både Hariede, Eikrem og Jo Inge (Berget) tenker at de skal vinne kampen. Det er mye som står på spill for dem også, sier Aleesami om de norske Malmö-spillerne.

Én ting er i hvert fall sikkert: Aleesami kommer til å spille for IFK.

– Det er flere kamper i år der jeg har vært ordentlig i kjelleren og det har gjort vondt, men jeg har alltid klart å hente meg inn igjen til neste kamp.

– Jeg skal ærlig innrømme at det kjennes veldig bra.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.