NRK Meny
Normal

Odd knuser alle rekorder

ULLEVAAL (NRK.NO): Aldri før har Odd gjort det så bra på øverste nivå i norsk fotball.

Steffen Hagen jubler

Steffen Hagen jubler foran Odd-fansen etter fredagens 2-1-seier over Vålerenga på Ullevaal. Midtstopperen har spilt samtlige minutter for Odd i årets eliteserie.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det bygger selvtillit, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo om alle klubbrekordene laget hans har tatt denne sesongen.

Før serien startet i mars, og lenge før Fagermo løp jublende mot Odd-fansen på Ullevaal stadion fredag kveld, hadde ikke Odd blitt bedre enn nummer fire på øverste nivå i norsk fotball.

Da dommeren blåste av etter 2-1-seieren over Vålerenga og Odd-spillerne klemte fansen, kunne Fagermo, og hele Skien by, derfor feire en medalje klubben har jobbet for i mange, mange år.

– I kveld spiller vi ut Vålerenga med Odd-fotball. Det er en bevisst angrepsfilosofi, et mønster vi har jobbet med i sju år, sier Fagermo til NRK.no.

Poengrekord

Men veien har vært lang og derfor bryter de en rekke klubbrekorder nå som de endelig lykkes. Se bare her:

  • Odd har aldri tidligere endt høyere enn fjerdeplass på tabellen
  • Odd har aldri tidligere tatt så mange poeng som i år. To runder fra slutt har de 58 poeng. 48 poeng i 2011 var tidligere rekord.
  • Laget har aldri tidligere vunnet så mange kamper i en sesong som i år. Hittil er det blitt 17 seirer. 14 kamper i 2011 var forrige rekord.
  • Odd har to runder før slutt scoret 52 mål, ett mål unna klubbrekorden fra 2009 med 53 scoringer. Den ryker trolig i løpet av to uker.
  • Odd rundet fredag 700 scorede mål i øverste divisjon. Etter at Herolind Shala og Håvard Storbæk scoret et hver mot VIF står Odd nå med 701 mål i øverste divisjon. (Kilde: Infostrada)

– Vi tar alle rekorder vi kan få. Det er historisk og viktig å ha, og det bygger klubb. Det er bare postiivt, sier Fagermo når NRK.no legger frem noen av rekordene for han.

Møter Rosenborg

Selv med det Odd-treneren mener har vært lagets beste spiller i år, Jone Samuelsen, ute fredag, sikret klubben grepet om sølvet.

Rosenborg er sju poeng bak Telemark-laget og ta poeng mot Sandnes-Ulf til søndag for å kunne ta sølvmedaljen. Neste helg avgjøres kampen om sølvet når Odd tar i mot nettopp Rosenborg i Skien.

– Vi skal slå Rosenborg

– Nå skal vi ta sølvet. Rosenborg skal få det tøft når de kommer til Skien til en sannsynligvis fullsatt stadion, sier Fagermo.

Odds gode sesong blir tronet med cupfinale mot Molde 23. november. Der vil derimot en seier ikke være verken rekord eller noe nytt for klubben med flest cup-titler i Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.