VM-stjerne utestengt for skulderbiting

Ajax-stjernen Luis Suarez bet en motstander i skulderen under helgens kamp mot PSV. Nå får han sin egen klubb på nakken.

Luis Suarez

Luis Suarez ble betegnet som usportslig etter han handset i eget felt mot Ghana i VM. Nå er han i fokus for biting.

Foto: UNITED PHOTOS / Reuters

Inters Samuel Eto'o stanget ned en motstander søndag, men han var ikke den eneste som mistet besinnelsen i fotball-Europa denne helgen.

I Ajax' kamp mot PSV Eindhoven på lørdag bøyde nemlig Luis Suarez seg ned mot motspiller Otman Bakkals skulder og bet til.

Straffes

Dommeren oppfattet ikke hendelsen, men mandag melder Ajax at de vil utestenge sin egen spiller i to kamper. Suarez får likevel spille mesterligakampen mot Real Madrid på tirsdag, og beholder kapteinsbindet.

Uruguyaneren skal ha fått det Ajax omtaler som en "kraftig bot".

Det kan selvfølgelig godt tenkes at Suarez får ytterligere straff av det nederlandske fotballforbundet, men de er ikke ferdig med sin undersøkelse av situasjonen.

(saken fortsetter under bildet)

Luis Suarez

Luis Suarez går overende i kampen mot PSV.

Foto: TOUSSAINT KLUITERS / Afp

Hetset etter VM-hands

Suarez kom i fokus i kvartfinalen under sommerens VM i Sør-Afrika da han viljehandset inne i eget felt i det 120. minutt av kvartfinalen mot Ghana.

Tidligere Fredrikstad-spiller Dominic Adiyiahs var i ferd med å sende Ghana til VM-semifinale, men Suarez brukte hånda og reddet Adiyiahs heading på streken.

Suarez ble utvist, men da Ghana-stjernen Asamoah Gyan bommet på den påfølgende straffen, gikk kampen til straffesparkkonkurranse. Der røk Ghana ut.

Etter kampen ble Suarez båret på gullstol av lagkameratene, men han kom også i fokus på grunn av handsen, som mange mente var svært usportslig.

Fotballnyheter