NRK Meny
Normal

Ajax sendte City til bunns

Manchester City ser ut til å enda en gang være på vei ut av mesterligaen etter gruppespillet. Etter 1–3 for Ajax har de mye å ta igjen.

Siem de Jong

Siem de Jong scorer og utlikner for Ajax

Foto: ROBIN UTRECHT / Afp

Ett poeng er alt Premier League-mesteren har etter tre kamper. Dortmund og Real Madrid har 7 og 6.

– Det er min feil, jeg forberedte ikke laget mitt godt nok. Ajax var rett og slett bedre enn vi i kveld, sa en ydmyk City-manager Roberto Mancini til Sky Sports.

I sin aller første mesterligasesong i fjor ble Manchester City slått ut i gruppespillet. Det ser ut til å gjenta seg i år. – Det blir iallfall veldig vanskelig nå, sa Mancini.

Opptakten til mesterligakampen i Amsterdam ble ikke lystig. Fotballpøblene holdt bråk i byens sentrum i timene før avspark, og politiet måtte arrestere 25 mennesker.

De fleste var Ajax-tilhengere som oppholdt seg i byens lystige Red Light-distrikt, ifølge opplysninger fra politiet.

Men det hele roet seg da kampen nærmet seg avspark.

Ajax snudde kampen

Ajax' danskpregede midtbane tok raskt tak i spillet, men det var likevel City som tok ledelsen på en kontring midt i første omgang. Samir Nasri skrudde ballen rundt keeper.

Det så ut til at City skulle holde ledelsen til pause, men sekunder før omgangen var slutt. Siem de Jong både startet og avsluttet angrepet som gav balanse i protokollen.

Etter pause ble det mest Ajax. Niklas Moisander headet inn Christian Eriksens hjørnespark 12 minutter ut i omgangen, og ti minutter etterpå satte Eriksen inn 3–1 via en forsvarsspiller.

Da var løpet kjørt. City måtte reise poengløse over Kanalen. Det hjalp heller ikke for engelskmennene at Dortmund slo Real Madrid 2–1. Det gjør veien opp til andreplassen og åttedelsfinaler enda lenger for engelskmennene.

Ronaldo-mål hjalp ikke Real

Real var på jakt etter sin tredje strake seier i årers mesterliga. Men Dortmunds målsultne spiss Robert Lewandowski satte inn ledermålet ti minutter før slutt. Riktignok utliknet Cristiano Ronaldo bare noen sekunder seinere, men i andre omgang sikret Marcel Schmelzer poengene for hjemmelaget.

Også Arsenal ble slått

Kvelden ble heller ikke lys for det andre engelske laget som var i aksjon. Arsenal tapte 0–2 for Schalke etter to mål i kampens siste kvarter. Klaas-Jan Huntelaar og Ibrahim Afellay scoret målene som sendte tyskerne til topps i gruppa.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.