Ajax sendte City til bunns

Manchester City ser ut til å enda en gang være på vei ut av mesterligaen etter gruppespillet. Etter 1–3 for Ajax har de mye å ta igjen.

Siem de Jong

Siem de Jong scorer og utlikner for Ajax

Foto: ROBIN UTRECHT / Afp

Ett poeng er alt Premier League-mesteren har etter tre kamper. Dortmund og Real Madrid har 7 og 6.

– Det er min feil, jeg forberedte ikke laget mitt godt nok. Ajax var rett og slett bedre enn vi i kveld, sa en ydmyk City-manager Roberto Mancini til Sky Sports.

I sin aller første mesterligasesong i fjor ble Manchester City slått ut i gruppespillet. Det ser ut til å gjenta seg i år. – Det blir iallfall veldig vanskelig nå, sa Mancini.

Opptakten til mesterligakampen i Amsterdam ble ikke lystig. Fotballpøblene holdt bråk i byens sentrum i timene før avspark, og politiet måtte arrestere 25 mennesker.

De fleste var Ajax-tilhengere som oppholdt seg i byens lystige Red Light-distrikt, ifølge opplysninger fra politiet.

Men det hele roet seg da kampen nærmet seg avspark.

Ajax snudde kampen

Ajax' danskpregede midtbane tok raskt tak i spillet, men det var likevel City som tok ledelsen på en kontring midt i første omgang. Samir Nasri skrudde ballen rundt keeper.

Det så ut til at City skulle holde ledelsen til pause, men sekunder før omgangen var slutt. Siem de Jong både startet og avsluttet angrepet som gav balanse i protokollen.

Etter pause ble det mest Ajax. Niklas Moisander headet inn Christian Eriksens hjørnespark 12 minutter ut i omgangen, og ti minutter etterpå satte Eriksen inn 3–1 via en forsvarsspiller.

Da var løpet kjørt. City måtte reise poengløse over Kanalen. Det hjalp heller ikke for engelskmennene at Dortmund slo Real Madrid 2–1. Det gjør veien opp til andreplassen og åttedelsfinaler enda lenger for engelskmennene.

Ronaldo-mål hjalp ikke Real

Real var på jakt etter sin tredje strake seier i årers mesterliga. Men Dortmunds målsultne spiss Robert Lewandowski satte inn ledermålet ti minutter før slutt. Riktignok utliknet Cristiano Ronaldo bare noen sekunder seinere, men i andre omgang sikret Marcel Schmelzer poengene for hjemmelaget.

Også Arsenal ble slått

Kvelden ble heller ikke lys for det andre engelske laget som var i aksjon. Arsenal tapte 0–2 for Schalke etter to mål i kampens siste kvarter. Klaas-Jan Huntelaar og Ibrahim Afellay scoret målene som sendte tyskerne til topps i gruppa.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Köln sparket treneren

  Köln fjernet søndag hovedtrener Markus Gisdol med øyeblikkelig virkning etter 2–3-tapet hjemme mot Mainz.

  Laget ligger nest sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass når seks serierunder gjenstår.

  Gisdol fikk snaut halvannet år i sjefsstolen i en klubb som har for vane å skifte trenere hyppig.

  – Vi vil absolutt nå målet vårt om å holde oss oppe, og for å gjøre det, må vi få resultater. Der har vi stagnert de siste ukene. Med trenerskiftet ønsker vi å gi laget nye impulser i denne avgjørende fasen av sesongen, sier Köln-direktør Horst Heldt til klubbens nettsted.

  Gisdols erstatter er ennå ikke klar. (NTB)

  Bundesliga - FC Cologne v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters