NRK Meny
Normal

Agüeros utrolige kamp: Aldri har noen scoret så mange mål så raskt

Da Sergio Agüero omsider avsluttet sin måltørke, gjorde han det med bravur: Hattrick på ni spilleminutter mot Newcastle, og fem scoringer totalt. Og det på rekordtid.

Sergio Agüero
Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det er fire minutter før pause. City har slitt i hele omgangen og er heldige som ikke ligger under mer enn 1-0 mot Newcastle hjemme i Manchester.

Og Agüero har spilt 497 minutter siden sist han scoret.

Men da snur kampen. David Silva spiller fram Fernandinho, som header inn til Agüero. Uten problemer kan han skalle inn utlikningsmålet, og det står 1-1 ved pause.

Sergio Agüero
Foto: Jon Super / Ap

Ni spilleminutter seinere og fem minutter etter pause har Agüero satt inn to mål til. Det er Citys raskeste hattrick i Premier Leagues historie. Carlos Tevez' tre mål på 12 minutter var tidligere klubbrekord.

– Målet rett før pause vekket dem. Deretter var det en virvelvind i andre omgang, sa Newcastle-manager Steve McClaren.

Rekord på rekord

Men Agüero var ikke ferdig med dagen – slett ikke. Etter 20 minutter til hadde han plusset på to nye scoringer, etter at Kevin de Bruyne hadde kommet imellom med Citys fjerde mål.

Fem mål i en og samme kamp er tangering av Premier League-rekorden. Og å ha gjort det på 20 minutter er ny rekord. Jermain Defoes 36 minutter ble grundig slått.

Statistikkene viser at Agüero hadde ti ballberøringer og scoret fem mål i løpet av denne 20-minuttersperioden.

Byttet ut

Sju minutter etter sitt femte mål ble Agüero byttet ut. Han fikk derfor ikke sjansen til å ta rekorden alene. Det likte ikke argentineren, ifølge hans ansiktsuttrykk da han gikk av banen til enorm stående applaus.

Etterpå skjedde det svært lite i kampen. Og det blir ingen premie for å gjette hvem juryen kåret til Citys beste i dag.

Citys seks mål på 20 minutter er også PL-rekord. Den gamle rekorden tilhørte Manchester United, som brukte 26 minutter på sine seks mål i 2003. Motstander den gangen? Stakkars Newcastle.

Før pause var det ingenting som tydet på noe rekordras. Newcastle gikk hardt ut mot ligatoeren, skapte friskt sjanse på sjanse. Og en av dem gav resultater – da Aleksander Mitrovic fikk stå helt alene og sette inn 1-0 for gjestene med sitt første PL-mål.

Da var det liv i de stripete både på banen og tribunen. Og de var nærmere å doble ledelsen enn City var å utlike den. Mitrovic hadde ballen i nettet en gang til midt i omgangen. Men da vinket linjedommeren for offside – feilaktig, viste det seg.

Men det var før Agüero fant det for godt å vise seg fram.

PS: De fire som Sergio Agüero deler rekorden på fem scoringer i samme kamp med, er Dimitar Berbatov, Jermain Defoe, Andy Cole og Alan Shearer.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.