NRK Meny
Normal

Hareide om Danmarks-ryktene: – En ære å bli spurt

Åge Hareide (62) slutter som trener i Malmö. Nå åpner sunnmøringen for å bli Danmarks neste landslagssjef.

Har blitt kontaktet av ulike lag, men sier at han ikke har bestemt seg for hvem som blir hans neste arbeidsgiver.

– Det ville være en ære å bli spurt, og jeg har vært i samtale med dem for en tid tilbake. Så har de bedt om tid til å sondere det ut, og det er de som sitter på svaret, ikke jeg, sa Hareide under en pressekonferanse i Malmö onsdag.

Sunnmøringen er den heteste kandidaten til å ta over jobben som landslagssjef for Danmark etter at Morten Olsen sluttet tidligere i år.

Da hadde klubben tidligere på dagen annonsert at Hareide sluttet som trener i klubben etter denne sesongen.

Ikke avklart

Den svenske avisen Sydsvenskan skrev for noen dager siden at Hareide og det danske fotballforbundet skal være enige om en avtale, og at han overtar på nyåret.

Hareide ville imidlertid ikke bekrefte dette.

– Det vet jeg ikke nå. Det spørsmålet må du stille til Danmarks fotballforbund. Det er de som kan svare på det, sa Hareide på pressekonferansen i Malmö.

– Jeg har vært en av tre-fire kandidater, sa han.

Ifølge Danmarks Radio har Danmarks fotballforbund (DBU) er ikke avgjørelsen om hvem som blir ny landslagssjef tatt.

– Vi er fortsatt i en prosess hvor vi arbeider med tre kandidater. Vi håper å ha en ny landslagssjef på plass innen jul, sier DBUs kommunikasjonssjef Jakob Høyer til DR.

– Tar tid å bygge opp igjen laget

– Jeg har helt siden i sommer vært i kontakt med lag som ville ha meg som trener. Men det var ikke aktuelt, jeg ville avslutte sesongen og året i Malmø, sa Hareide.

62-åringen sier at mye av grunnen til at han velger å dra, er at han mener det vil ta tre år å bygge opp igjen Malmö på det nivået de var på i gullåret 2014.

– Det er vanskelig å dra fra en fin klubb og en fin arbeidsplass, sa Hareide, som avslutter tiden i Malmö med mesterligakamp borte mot Real Madrid neste uke.

Hareide har trent den svenske klubben med stor suksess i to år, og har ført Malmö til mesterligaen de to siste sesongene. De siste ukene har imidlertid ryktene gått om at sunnmøringen var på vei bort.

– Jeg takker klubben for to fantastiske år. Takk til spillerne, trenerne og alle ansatte, og takk for all støtte fra supporterne. Det har vært en fantastisk tid.

– Hatt indikasjoner på det en stund

Ifølge klubben ga 62-åringen muntlig beskjed om at han ikke kom til å trene laget neste år.

– Jeg har fått beskjed fra Åge om at han ikke kommer til å trene oss neste år. Vi har hatt indikasjoner på det en stund, så prosessen for å finne en ny hovedtrener er allerede i gang, sa sportssjef Daniel Andersson onsdag.

Fotballnyheter