Advarer Solbakken mot lure russere

Med seier mot Rubin Kazan i mesterligaen kan Ståle Solbakken og FC København bli historiske. Tidligere Rubin-spiller Jørgen Jalland tror imidlertid Solbakken får det tøft mot et lag som er vanskelig å slå på hjemmebane.

Ståle Solbakken

FCK-trener Ståle Solbakken kan bli historisk i kveld, men Rubin Kazan kan stikke kjepper i hjulene, tidligere Rubin-spiller.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Jørgen Jalland

Jørgen Jalland fra tiden i Rubin Kazan.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

FC København har gjort det overraskende bra i sin gruppe, og ligger i øyeblikket på 2.-plass med sju poeng bak ledende Barcelona (åtte poeng).

Diskutér: Går Solbakken og FCK videre i kveld, tror du?

Med seier i kveld vil de som første danske lag noensinne gå videre til åttedelsfinalen i mesterligaen.

Det er kulde, snø og vind i Kazan, og en stund ble det rapportert at det vare fare for avlysning. Men klokka 17 slo UEFA fast at kampen spilles som planlagt.

Kampen begynner kl 18.30. Mål og kampfakta her!

FCK er også sikret avansement med poengdeling i Russland - om det blir et uavgjortresultat mellom Panathinaikos og Athen.

- Det ville selvfølgelig være det største øyeblikk i FCKs historie, i hvert fall i internasjonal fotball, sier Ståle Solbakken til danske Ekstra Bladet.

- Det er mesterligaen, og vi fikk en gruppe der det kun er sterke nasjonale mestere, sier FCK-treneren.

Spiller offensivt hjemme

Jørgen Jalland advarer imidlertid treneren om å ta seieren på forskudd.

Nordmannen spilte for Rubin Kazan i perioden 2005 - 2006, det ble til sammen 30 kamper for den russiske klubben, og han følger klubben fremdeles.

- Vi hadde mange gode kamper på hjemmebane, husker Jalland.

Det første oppgjøret endte med 1-0-seier til danskene . Han tror FCK vil møte et langt mer offensivt lag denne gangen.

- Treneren, som er den samme som jeg hadde, er veldig opptatt av det taktiske, og lar laget spiller veldig gjerrig på bortebane. På hjemmebane er han mer offensiv, sier han til NRK.no.

Ekstrem uavgjortstatistikk

Rubin Kazan har så langt kun kapret tre poeng og ligger på nest siste plass i gruppen.

Laget er likevel vanskelige å slå på hjemmebane og har en ekstrem uavgjortstatistikk i høst.

Resultater mesterligaen

Russerne har faktisk spilt uavgjort i de fem siste mesterligaoppgjørene på hjemmebane. Kun Bayer Leverkusen og AC Milan har gjort det samme.

På de ti siste kampene i den russiske serien og mesterligaen er det blitt en seier og ni uavgjortkamper.

FC København har på sin side aldri spilt uavgjort på bortebane i mesterligaen.

- Jeg tror det blir jevnt og tett, men jeg tipper det ender med 1-0 til Rubin. Jeg holder en liten knapp på dem i denne kampen, sier Jalland.

Russisk vinterklima

FK Rubin Kazan er fra den russiske byen Kazan, og spiller sine kamper på Tsentralnyi stadion. Byen er hovedstad i den russiske delrepublikken Tatarstan, og har 1,5 millioner innbyggere.

Ifølge yr.no er det meldt sludd og snø i byen i dag.

Jalland tror danskene kan komme til å slite i det russiske vinterklimaet.

- Det blir nok litt tøffere for FCK nå, de er vant til litt mildere klima, selv om det kan være surt i Danmark, også. Det blir nok kaldt, sier han.

Fotball

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • West Ham klatret til fjerdeplass

  David Moyes har virkelig fått fart på sakene i West Ham denne sesongen. Tirsdag tok de sin fjerde seier på rad i Premier League da Crystal Palace ble slått 3–2.

  Thomas Soucek scoret to mål, mens Craig Dawson satte inn West Hams tredje for kvelden. Wilfried Zaha og Michy Batshuayi tegnet seg på scoringslisten for Crystal Palace.

  Dermed klatret West Ham til fjerdeplass før de andre lagene har spilt sin kamp denne runden.

  I en annen kamp som gikk samtidig vant Leeds 2–1 mot Newcastle. Dermed holder Marcelo Bielsas menn seg godt over nedrykksstreken, mens Newcastle har blandet seg inn i bunnen av tabellen.

  Premier League - Crystal Palace v West Ham United
  Foto: John Walton / Reuters
 • Tuchel ny Chelsea-manager

  Thomas Tuchel er bekreftet som ny manager for Chelsea, det melder klubben på sine hjemmesider. Den tyske fotballtreneren har signert en 18-måneders kontrakt med mulighet for forlengelse.

  – Jeg kan ikke vente med å møte det nye laget mitt og konkurrere i den mest spennende ligaen. Jeg er takknemlig for å være en del av Chelsea-familien, det føles fantastisk, sier Tuchel i pressemeldingen.

  Tuchel fikk sparken av Paris Saint-Germain for drøyt én måned siden etter å ha vært trener for hovedstadslaget i over to og et halvt år.

  oFVHNRFwAc0
  Foto: Charles Platiau / Reuters