NRK Meny
Normal

Adu advart mot Man Utd

Regnfulle onsdager og bøllete motstandere. Men han er på prøvespill nå.

Freddy Adu
Foto: WILFREDO LEE / AP

Artikkelen er flere år gammel.

Freddy Adu, det amerikanske stortalentet på 17 år, er i Manchester og prøvespiller, men han rådes til å komme seg til et annet sted enn til England.

Nederland

Det er Peter Nowak, tidligere polsk landslagsmann, nå Freddy Adus manager i DC United, som i dagens Guardian går ut og sier at han mener det unge talentet burde holde seg unna engelsk liga.

- Han bør dra til Nederland der fotballen er teknisk og fin, og hvor unge spillere blomstrer sammen. Se på Ajax eller PSV og deres tradisjon for å fostre unge talenter, sier Nowak til den engelske avisa The Guardian.

- Adu trenger spilletid, og det er ikke sikkert han vil få nok av det i en storklubb som Man Utd. De vil ikke kunne være like tålmodige men Adus utvikling, forklarer han videre.

Tevez som eksempel

Nowak mener dessuten at Adu ikke vil trives i den svært robuste engelske fotballen, med regnfulle bortekamper onsdag kveld, og møter med digre bøllete spillere i midtforsvaret til motstanderen. Han får støtte av DC Uniteds tekniske direktør:

- Se hvordan en spiller som Carlos Tevez har klart seg. En spiller fra en liga med lavere tempo og mer teknisk spill vil alltid få vanskeligheter i England

Fotballnyheter

Videoklipp

Chile videre til finalen i prøve-VM.
Tyskland utlignet mot Chile rett før pause i gruppespillkampen i prøve-VM i Russland.
 Her blir Sanchez mestscorende chilener gjennom tidende da han setter i 1-0-målet mot Tyskland i prøve-VM torsdag.
Videodømming avgjorde i straffesituasjonen i kampen mellom Kamerun og Australia