Haidar sa nei til Vålerenga, kan ende i utlandet

Adnan Haidar sa nei til Vålerengas kontraktsforslag, og gleder seg nå til å komme bort fra klubben. Utlandet kan være neste stoppested for midtbanespilleren.

Adnan Haidar

Etter en turbulent Vålerenga-høst takket Adnan Haidar nei til et nytt kontraktstilbud fra klubben.

Foto: Ness, Jan Kåre / Scanpix

Midtbanespillerne Adnan Haidar og Lars Iver Strand forlater Vålerenga opplyser vif-fotball.no .

Etter det NRK erfarer skal én tyrkisk toppklubb følge Haidar tett, i tillegg til flere eliteserieklubber.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke land det dreier seg om, men det er interesse fra klubber utenfor Norges grenser. I tillegg har jeg løpende dialog med noen klubber i Norge som kjenner han fra Vålerengas andrelag, sier Haidars agent Stig Lillejord til NRK.

– Tre klubber har vi relativt god kontakt med, og som har signalisert interesse i Haidar. Jeg har oversendt klubbene noen DVDer, så får vi se hvilken tilbakemelding vi får etter at klubbene har gjort sin vurdering.

Fryktet VIF-kontrakt

Haidar fikk mye oppmerksomhet for litt over en måned siden da han, ifølge et notat skrevet av en person i Vålerengas medisinske apparat, ikke ble vurdert til operasjon fordi kontrakten hans går ut ved årsskiftet.

Haidar fryktet videre at Vålerenga skulle tilby han kontrakt slik at mulighetene for å gå til en ny toppklubb ble vanskeligere.

På grunn av regelen om utdanningskompensasjon kunne nemlig et kontraktstilbud fra Vålerenga gjøre det dyrere for andre klubber å hente midtbanespilleren.

– Gleder seg til å komme bort

Før fristen 1. november ble han ikke tilbudt ny kontrakt, men ble tilbudt en ny kontrakt senere som han nå valgte å si nei til.

– Haidar ser frem til å finne seg en ny klubb som har tillit til han, og som ønsker å utvikle han videre, sier Lillejord.

– Tillit er alfaomega. Talentet til Adnan er i mine øyne udiskutabelt, og flere klubber finner dette interessant. Derfor stilles det spørsmålstegn rundt hvorfor han ikke har spilt mer i Vålerenga, selv om Vålerenga har en sterk midtbane, forteller agenten.

I begge Vålerengas treningskamper mot Barcelona og Liverpool gjorde midtbanespilleren en god figur.

– Gode kamper mot disse lagene viser noen av egenskapene han besitter.

Slo aldri gjennom

Lars Iver Strand og Adam Haidar

Et av Strands store høydepunkt i Vålerenga-drakten, var da han scoret mot Liverpool i en treningskamp. Her sammen med Adnan Haidar.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Haidar har vært i Vålerenga siden 2001 og fikk 18 Tippeligakamper for Vålerenga.

Lars Iver Strand ble aldri en stor suksess for Oslo-klubben. Etter han kom fra Tromsø før 2008-sesongen, ble han leid tilbake allerede året etter.

I løpet av de to siste sesongene i Vålerenga-drakten scoret han kun to ganger, og i år har han ikke vært å finne på banen i en eneste A-kamp for klubben.

Fotballnyheter