Hopp til innhold

Adebayor: - Dette skjer ikke igjen

Emmanuel Adebayor vil ikke gjøre samme feil som han gjorde i 2009 dersom det blir scoring mot Arsenal i storoppgjøret søndag.

Emmanuel Adebayor

Tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Adebayor sparte ikke på målfeiringen da han scoret mot gamleklubben for Manchester City i 2009. Om han scorer for Tottenham i dag, blir et ingen reprise av feiringen.

Foto: Jon Super / AP

Laster innhold, vennligst vent..

SOCCER-ENGLAND/ Tottenham Hotspur's Adebayor celebrates after scoring during their English Premier League soccer match against Liverpool in London

Emmanuel Adebayour har scoret tre mål i Tottenham-drakt denne sesongen Han vil ikke nøle om han får muligheten mot Arsenal, men målfeiring blir det ikke.

Foto: PHILIP BROWN / Reuters
Arsene Wenger

Arsenal-manager Arsene Wenger har bedt fansen oppføre seg i dagens møte med Tottenham og Adebayor.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Wojciech Szczesny

Arsenal-keeper Wojciech Szczesny har tenkt å være stille under kampen mot Tottenham, for han tror ikke noen vil høre ham uansett.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp
Tottenham-manager Harry Redknap

Harry Redknapp tror Adebayor blir skjelt ut av supporterne under kampen.

Foto: Tim Hales / Ap
Jermain Defoe

Jermain Defoe gleder seg stort til London-derbyet mot Arsenal.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters
– Hvis jeg får muligheten til å score, vil jeg score, men når det kommer til målfeiringen - jeg vil aldri i livet gjøre noe sånn igjen, sier Emmanuel Adebayor
til Skysports.

Den tidligere Arsenal-spilleren gjorde seg svært upopulær blant Arsenal-supporterne for to år siden. Adebayor hadde en elleville målfeiring da han scoret mot Arsenal for Manchester City etter overgangen i 2009.

Feiringen skjedde foran tribunen der Arsenal-supporterne befant seg, supportere som i tre år hadde støttet Adebayor som sin egen spiller.

– Det som skjedde for to år siden var et uhell, og jeg beklager til alle supporterne til Arsenal, sier spissen.

Ber fansen oppføre seg

Arsenal-manager Arsène Wenger ber fansen oppføre seg når de for første gang møter Adebayor i Tottenham-drakt.

– Det er slik man ønsker det. Du vil at folk skal støtte laget på en positiv måte. En fotballkamp er en fantastisk dag der alle skal kose seg i en positiv atmosfære. Så la våre fans stå bak vårt lag og glemme resten. Dersom det blir en flott kamp så vil alt fokus være på kampen, sier Wenger.

Franskmannen ser frem til kampen mot Tottenham søndag.

Tottenham har alltid vært direkte rivaler så lenge jeg har vært her. De har alltid hatt gode lag og gode spillere, sier Wenger til Arsenals hjemmeside.

Arsenal-manageren ser imidlertid på kampen som er stort oppgjør på grunn av tabellposisjoner, ikke nødvendigvis på grunn av at to storlag fra London møtes.

– Rivaliseringen er hyggelig, men du vil alltid ha noen å konkurrere med når du vil være på topp fire, sier han.

Venter trøkk

Men at det blir fullt trøkk og stor stemning på White Hart Lane er ikke Arsenal-keeper Wojciech Szczesny i tvil om.

– På White Hart Lane trenger du ikke ta deg bryet med å rope, ingen vil høre det uansett. Kanskje jeg bare skal være stille, sier keeperen lurt, før han legger til at han nok vil gjøre som vanlig.

– Men forsvaret kan få problemer med å høre hva jeg sier denne gangen, sier han.

– Fansen kan si sin mening

Tottenham-manager Harry Redknapp mener Adebayor lærte mye av den overivrige målfeiringen for to år siden.

– Jeg er sikker på at han ikke vil overreagere igjen. Han beklaget sist gang. Han har stor respekt for Arsenal, men nå elsker han å spille her, han er Tottenham-spiller. Jeg er også sikker på at han vil bli skjelt ut, men han må tenke på kampen. Du kan ikke reagere på tilrop og slikt. Fansen har sin fulle rett til å si sin mening om spillerne så lenge det er anstendig ordbruk, sier Redknapp.

Også i Tottenham-leiren ser de frem til kampen søndag.

– Det er en stor kamp. Alle vil spille og vi er klare. Hvis vi har samme intensitet, bevegelse og pasningsspill som mot Liverpool, kan jeg ikke se hvorfor vi ikke skal kunne vinne denne kampen, sier Tottenhams Jermain Defoe til klubbens hjemmesider.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten