NRK Meny
Normal

Adebayor reddet Tottenham i høydramatisk kamp

Tottenham rotet seg helt bort mot Inter i Milano, men ble reddet av en lang tå fra Emmanuel Adebayor.

FBL-C3-ITA-INTER-MILAN-TOTTENHAM

Emmanuel Adebayor scoret da Tottenham gikk videre med minst mulig margin.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Hvittrøyene ble knust 4–1 mot Inter Milan på Stadio Giuseppe Meazza i åttendedelsfinalen i Europaligaen, men gikk videre på bortemålsregelen.

Emmanuel Adebayor ble Tottenhams redningsmann i første ekstraomgang. Han hadde til da var helt usynlig for bortelaget.

– Adebayor hvilte i 90 minutter og avgjorde kampen like før slutt. Det var nok lurt av

han, sa en smilende Steffen Iversen i Canal 9-studioet etter kampen.

Inter sjokkerte Tottenham

Tottenham måtte klare seg uten suspenderte Gareth Bale, som var svært god da Tottenham vant 3–0 i første møte.

– Det er sterkt av Tottenham å reise seg mot slutten av kampen. Men de kan ikke være veldig fornøyde etter dette resultatet, sier Iversen, som spilte i Tottenham fra 1996 til 2003.

«Ingen» trodde på forhånd at Inter kunne hente inn Tottenhams 3-0-ledelse fra White Hart Lane. Til og med mange av Inter-supporterne hadde uteblitt fra Stadio Giuseppe Meazza.

Tottenham-spillerne skulle bare «cruise» inn til et sikkert resultat og Europaliga-avansement. Men hjemmelagets spillerne ville det annerledes.

Målene rant nemlig inn bak sjokkerte Tottenham-spillere, og plutselig sto det 3–0 til de blå og svarte fra Milano. I spissen sto to av Inters aller største stjerner – Antonio Cassano og Rodrigo Palacio, som scoret ett hver.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FBL-C3-ITA-INTER-MILAN-TOTTENHAM

Da William Gallas scoret selvmål like før slutt, trodde mange at Inter skulle vinne.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

To scoringer i ekstraomgangene

Kampen gikk derfor til ekstraomganger. Og da våknet plutselig Tottenham. I det 96. minutt dukket Emmanuel Adebayor opp foran Inter-målet og pirket ballen inn til 1–3 fra kort hold. På dette tidspunktet var det Tottenham som var videre til kvartfinale i Europaligaen.

Inter hadde imidlertid ikke gitt opp og i det 110. minutt lagde Ricky Álvarez enda mer spenning med sin scoring. Men italienerne måtte likevel ha ett mål til på grunn av den omdiskuterte bortemålsregelen.

Dessverre for de Inter og hjemmefansen ble det bare med nesten. Tottenham holdt unna for presset og er klare for kvartfinale i Europaligaen.

Newcastle og Chelsea også videre

Det var også to andre engelske storlag i aksjon torsdag kveld. Og det var ikke bare i Italia det ble spennende til siste sekund.

Papiss Cisse headet inn vinnermålet tre minutter på overtid da Newcastle slo ut russiske Anzji.

Chelsea tapte 0–1 i den rumenske hovedstaden mot Steaua Bucuresti i den første runden, men vendte til avansement i returkampen med 3–1 hjemme på Stamford Bridge.

Fernando Torres scoret ett mål, men misbrukte også et straffespark. Juan Mata og John Terry scoret blåtrøyenes to andre mål.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.