Normal

Adebayor endelig klar for Spurs

Ryktene har florert, men tirsdag kom den endelige konklusjonen: Tottenham har sikret seg Manchester City-spiss Emmanuel Adebayor (28) på permanent basis.

Emmanuel Adebayor

Emmanuel Adebayor spilte hele forrige sesong for Tottenham på lån. Nå er han Spurs-spiller på permanent basis.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

– Jeg er fornøyd med å signere for Tottenham på permanent basis etter at vi endelig kom til enighet om å forlate City, sier Adebayor til Tottenhams hjemmesider.

Ifølge BBC betaler Tottenham 46 millioner kroner for spissen.

Togoleseren hadde et svært suksessfullt låneopphold i London-klubben forrige sesong, og tirsdag ble overgangen endelig fullbyrdet.

Tidligere i sommer meldte flere medier, blant annet NRK, at Adebayor var Tottenham-klar, men overgangen lot vente på seg.

Målfarlig

Tottenham-manager André Villas-Boas har jobbet iherdig med å sikre seg den målfarlige spissen, som scoret 18 mål og hadde 11 målgivende pasninger på 37 kamper for de hvitkledde forrige sesong.

Ifølge statistikktjenesten CastrolEDGEfootball var Adebayor involvert i 42 prosent av Tottenhams seriemål forrige sesong.

«Jeg er tilbake!! Tottenham her kommer jeg!! Jeg er sulten på mål.. gjør deg klar», skrev Adebayor på Twitter tirsdag ettermiddag.

Tynt bemannet

I lørdagens serieåpning mot Newcastle måtte Villas-Boas sette sin lit til Jermaine Defoe som enslig spiss - klubben har ingen andre erfarne spisser i stallen.

Russiske Roman Pavljutsjenko ble solgt til Lokomotiv Moskva i januarvinduet, mens franske Louis Saha ble frigitt i juni, og i ettertid blitt hentet av Sunderland.

– Det har tatt lengre tid enn forventet, men jeg er storfornøyd med å være tilbake i Tottenham. Jeg koste meg her forrige sesong og jeg håper vi kan utrette store ting sammen igjen, sier han.

Tredje Tottenham-signering

Adebayor er Tottenhams tredje signering denne sommeren. Tidligere har islandske Gylfi Sigurdsson (Swansea) og nederlandske Jan Vertonghen (Ajax) kommet inn.

Tottenham tapte 2-1 i sesongens første seriekamp borte mot Newcastle.

Les: Hatem Ben Arfa sikret Newcastle-seier

Fotballnyheter