NRK Meny
Normal

Adam siktet for voldelig oppførsel

Det engelske fotballforbundet har tatt ut siktelse mot Stoke-spiller Charlie Adam etter en stempling av Arsenal-spiss Olivier Giroud lørdag.

Charlie Adam

SIKTET FOR STEMPLING: Charlie Adam satte foten i leggen til Olivier Giroud i kampen mellom Arsenal og Stoke på lørdag. Dommeren så ikke hendelsen.

Foto: Jon Super / Ap

Kampdommeren fikk ikke med seg hendelsen mens kampen pågikk, men et jurypanel bestående av tre tidligere elitedommere har tatt ut siktelsen på bakgrunn av TV-bildene fra kampen.

Charlie Adam

VIKTIG: Charlie Adam har spilt en god sesong for Stoke. Skotten har scoret seks mål fra midtbaneposisjon denne sesongen.

Foto: Dave Howarth / Ap

Siktelsen er tatt ut etter «voldelig oppførsel», beskriver forbundet i en pressemelding.

Stemplet Giroud

Stoke-spilleren var i flere tøffe dueller mot den franske Arsenal-spissen i lørdagens oppgjør mellom de to lagene.

På TV-bildene kan man se at Adam setter foten i leggen til Giroud etter en duell ved midtbanen i det 68. minutt. Om handlingen var tilsiktet eller ikke er ikke kjent, men kampdommer Mike Jones fikk ikke med seg episoden der og da.

En ny regel som ble innført før årets sesong tillater likevel fotballforbundet å straffe Adam i ettertid.

– Dersom en hendelse ikke har blitt sett av kampdommeren, vil et panel på tre tidligere elitedommere kunne se på TV-bildene av hendelsen i ettertid. Alle tre paneldeltagerne må være enige om at hendelsen skulle resultert i utvisning for at forbundet skal kunne sikte spilleren i ettertid, heter i det forbundets begrunnelse for siktelsen.

Adam risikerer flere kampers utestengelse. Kampen endte 1-0 til Stoke.

Anker umiddelbart

Stoke har kommet med følgende uttalelse etter å ha blitt kjent med siktelsen.

– Klubben har fått vite at Charlie Adam er siktet av det engelske fotballforbundet. Charlie og klubben er overrasket og skuffet over dette og kommer til å anke saken med full styrke, heter det i uttalelsen.

Adam er ikke den eneste som har blitt siktet for utenomsportslig opptreden mandag. Tidligere på dagen ble det kjent at Newcastle-manager Alan Pardew også er siktet etter skallingsforsøket mot Hull-spiller David Meyler lørdag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.