– Messi fikk ikke til noe som helst

Lionel Messi (25) gikk målløs av banen for første gang siden tidlig november da AC Milans uerfarne mannskap sikret seg et optimalt utgangspunkt foran returoppgjøret mot Barcelona i mesterligaens åttedelsfinale.

Messi mot AC Milan

Lionel Messi var uvanlig lite synlig i kampen mot AC Milan. Her blir argentineren effektivt stoppet av Milans Philippe Mexès.

Foto: TONY GENTILE / Reuters

Fyldig livereferat: AC Milan - Barcelona 2-0

AC Milan hadde ikke vunnet mot Barcelona siden 2004, men onsdag kveld tok seierstørken på sju kamper endelig slutt i det første oppgjøret av mesterligaens åttedelsfinale.

Lionel Messi mot AC Milan

Lionel Messi var knapt innenfor Milans sekstenmeter på San Siro onsdag kveld.

Foto: ALBERTO LINGRIA / Afp

Og seieren kom i en kamp der Barcelona var regnet som store forhåndsfavoritter.

– Det var et veldig dårlig resultat. Vi spilte dårlig og har ingen unnskyldninger, sier Barcelona-midtstopper Gerard Piqué etter kampen.

«Nye» Milan

På papiret er nemlig de spanske gigantene suverene nærmest ethvert lag i verden. Barcelona har herjet i spansk fotball denne sesongen, med kun tre poengtap så langt i spansk La Liga.

De har også verdens ubestridte målkonge i stallen - Lionel Messi har nemlig scoret i hver eneste kamp han har spilt siden en seriekamp mot Celta Vigo 3. november.

AC Milan har på sin side mistet sine tre største stjerner, Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva og Alexandre Pato, og er på det nærmeste ute av gullkampen i Serie A, elleve poeng bak Juventus.

I tillegg har rutinerte navn som Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Mark van Bommel, Gianluca Zambrotta og Filippo Inzaghi alle forsvunnet fra San Siro.

«Vi er historie» stod det på et banner fra Milan-fansen før kampen, som et tegn på at alt var mye bedre før.

Mario Balotelli

TV-kameraene fanget opp en hoppende glad Mario Ballotelli på tribunen da dommeren blåste av kampen. Stjernespissen så kampen sammen med kjæresten Fanny Nguesha.

Foto: ALBERTO LINGRIA / Afp

Men mesterligaen er de store anledningers turnering, og foran et fullsatt San Siro viste «nye» AC Milan at det gror godt også i italiensk fotball.

Prince-Boateng hamret inn 1-0

Med 20 år gamle Stephan El Shaarawy som toppspiss ettersom Mario Balotelli ikke kan spille mesterligafotball på grunn av tiden i Manchester City, gikk det italienske storlaget respektløst til verks mot de spanske gigantene.

Etter en førsteomgang som endte med stillingskrig, tok kampen seg opp i andre omgang. Ti minutter etter hvilen tok Milan ledelsen.

Etter et hardt Montolivo-skudd, ramlet ballen ned i beina på Kevin Prince-Boateng. Den ghanesiske landslagsspilleren grep sjansen umiddelbart, og brant ballen i Victor Valdes' venstre hjørne.

Messi ble nektet rom

Lionel Messi og resten av Barcelona-stjernene forsøkte å småspille seg vei inn i Milan-boksen som vanlig, men anført av bunnsolide Philippe Mexès og Cristian Zapata i midtforsvaret, greide Milan å hindre Barcelona i å trenge gjennom.

– Han har ikke fått til noe som helst i kveld, sa Viasat-kommentator André Bergdølmo om Lionel Messis innsats.

Verdens beste fotballspiller ble godt tatt hånd om av Milans aggressive midtbanekjempere, og argentineren skapte absolutt ingenting på den italienske storstadion.

Muntari satte spikeren i Barca-kista

Istedet var det Milan som økte ledelsen. Og for et angrep det var!

Innbytter M'baye Niang (18 år) spilte ballen til Stephan El Shaarawy (20 år), som til slutt lempet ballen over til en umarkert Sulley Muntari, som banket ballen i mål på hel volley.

Et lekkert kremmerhus - et mål man gjerne ser Barcelona score mot sine motstandere.

– Jeg hadde aldri scoret i mesterligaen før i kveld, så jeg er veldig fornøyd, sier målscorer Muntari etter kampen.

Dermed endte kampen 2-0 til Milan, og Barcelona har fått et meget vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret i midten mars.

For er det noe italienske lag er kjent for, så er det egenskapen til å holde på en ledelse. Sist et italiensk lag røk ut av mesterligaen etter å ha ledet med to mål fra første kamp, var da Milan røk i 1995/1996-sesongen, altså 17 år siden.

I kveldens andre kamp endte det 1-1 mellom Galatasaray med Wesley Sneijder og Didier Drogba på laget og Schalke.

Kevin Prince Boateng og Sulley Muntari

Kevin Prince-Boateng (t.v) og Sulley Muntari scoret hvert sitt mål mot Barcelona.

Foto: Fabio Ferrari / Ap

Fotballnyheter