NRK Meny
Normal

– Milan er ikke i nærheten av det nivået de var på i fjor

AC Milan har prestert bra i Serie A den siste tiden, men får en tøff oppgave mot Barcelona i Mesterligaen onsdag kveld.

AC Milan

AC Milan må greie seg uten Mario Balotelli mot Barcelona.

Foto: Antonio Calanni / Ap

FØLG AC MILAN - BARCELONA 20.45

Da AC Milan møtte Barcelona i kvartfinalen i Mesterligaen forrige sesong, ga Milan Barcelona en hard kamp, men tapte til slutt 3-1 sammenlagt.

Petter Veland

Petter Veland tror Milan vil slite de neste sesongene.

Foran årets møte i åttedelsfinalen, er Milan svekket fra forrige møte med Barcelona, ettersom tidligere nøkkelspillere som Thiago Silva og Zlatan Ibrahimovic har forlatt klubben.

– Milan er ikke i nærheten av der de var i fjor. De er inne i et generasjonsskifte de visste måtte komme, men det kom nok to år for sent. De vil nok ikke være i toppsjiktet de neste par årene, sier C-Mores fotballekspert, Petter Veland til NRK.no.

– Fortsatt ambisjoner

Milan har ikke hengt med de to topplagene Juventus og Napoli i årets sesong, men gjorde en meget populær signering i Mario Balotelli i transfervinduet. Han får derimot ikke bidra for Milan i Mesterligaen.

– De viser at de har ambisjoner når de henter Balotelli og han har gjort det bra, men det kan være negativt siden han ikke får spille i kveld. Da må de gjøre unødvendige endringer på laget i turneringen, mener Veland.

Balotelli har scoret fire mål på tre kamper etter at han kom til Milan i slutten av januar og bidratt sterkt Milans bedre spill den siste tiden.

Han kan imidlertid ikke spille kveldens kamp, ettersom han allerede har spilt for Manchester City i Mesterligaen, og man kan bare delta i turneringen for en klubb.

Mario Balotelli har hjulpet AC Milan med fire scoringer etter sin ankomst.

Mario Balotelli har hjulpet AC Milan med fire scoringer etter sin ankomst til klubben.

Foto: STRINGER/ITALY / Reuters

– Balotelli inspirerer de andre spillerne. Han gir laget en styrke og hans prestasjoner har en kollektiv effekt på de andre spillerne. Scoringene hans er et bevis på at vi ikke bare kjøpte han på grunn av mediaeffekten, forteller AC Milans visepresident Adriano Galliani til Tribalfootball.

– Spennende

Barcelona har et solid forsprang i La Liga ned til Atlético Madrid på 12 poeng etter 24 kamper.

– Etter gruppespillet i Mesterligaen var ferdig, har Barcelona stilt med den beste elleveren i nesten alle kamper for å forbedre relasjonene. De siste to kampene har det derimot vært litt mer rotasjon på laget, forteller Veland.

Viasats fotballekspert, Jan Åge Fjørtoft, tror Milan kan by Barcelona på problemer offensivt.

– Barcelona slipper inn litt flere mål enn mange av de andre topplagene i Europa. Milan har gjort det bra i det siste. De har lovende spillere som blant annet Stephan El Shaarawy, som det blir spennende å se mot Barcelona , sier Fjørtoft.

Ønsker å overraske

AC Milans midtbanespiller Mathieu Flamini, tror AC Milan kan gi Barcelona kamp om å gå videre.

– Vi hadde selvfølgelig ønsket å møte et annet lag enn Barcelona i denne fasen av turneringen, men det vil uansett bli to fantastiske kamper. Jeg tror vi kan overraske, sier Flamini til Forza Italian Football.

Petter Veland tror derimot Milan vil få store problemer med å temme Barcelonas offensive spillere.

– Lionel Messi scorer mål i så og si hver kamp, men også Andres Iniesta har vært fantastisk i det siste. Han er i kalassform. Det blir vanskelig for Milan, avslutter Veland.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.