Guardiola avslo kjempebud fra Chelsea

Barcelonas avtroppende manager Pep Guardiola skal ha avslått et kontraktsforslag verdt rundt 110 millioner kroner i året fra Chelsea, melder engelske medier.

Pep Guardiola og Roman Abramovich

Chelsea-eier Roman Abramovitsj (t.h.) er visstnok en stor beundrer av Barcelonas spillestil og vil åpne lommeboken på vidgap for å få hentet Barca-trener Guardiola til London.

Foto: NTB Scanpix

Pep Guardiola

Pep Guardiola tok farvel med supporterne da Barcelona spilte sin siste hjemmekamp mot Espanyol lørdag.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Barca-treneren har vært Roman Abramovitsj' førstevalg siden André Villas-Boas fikk sparken som Chelsea-manager i starten av mars, skriver Daily Express og fotballnettstedet Mirror Football.

Den styrtrike russerens siste tilbud til Guardiola skal være en kontrakt verdt 12 millioner pund i året (cirka 110 millioner kroner), i tillegg til vidåpen pengesekk på overgangsmarkedet.

Guardiola er imidlertid fortsatt bestemt på at han ønsker et helt års avbrekk fra fotballen etter fire lange år i Barcelona, og skal foreløpig ha takket nei.

Hvileår for Guardiola

Etter semifinaletapet for Chelsea i mesterligaen, meldte spanjolen at han gir seg som Barcelona-trener etter årets sesong, og hans far, Valenti Guardiola, har uttalt at sønnen har vært utslitt den siste tiden.

– Pep var utslitt og overarbeidet. Han tenkte fotball 24 timer i døgnet og brukte masse krefter på supporterne og folkene rundt klubben. Han har hatt et stort ansvar, sier Guardiolas far til Catalunya Radio.

Dersom Guardiola ombestemmer seg og takker ja til jobben, vil han bli verdens desidert best betalte manager.

Les også: Guardiola tok farvel med Barca-fansen

Di Matteo fortsetter neste sesong?

Roberto Di Matteo

Roberto Di Matteo ble hyllet av Chelsea-spillerne etter triumfen mot Liverpool i FA-cupen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Med Guardiola ute på friår, øker sjansene for at vikartrener Roberto Di Matteo kan få fortsette i sjefsstolen i Chelsea også neste sesong.

Italieneren overtok som Chelsea-manager da Villas-Boas fikk sparken, og har i løpet av sine to drøye to måneder i stillingen ført Chelsea til seier i FA-cupen og mesterligafinale mot Bayern München senere i mai.

– Han (Di Matteo journ.anm.) har gjort en kjempejobb. Når et lag møter motgang hjelper det ofte med et managerskifte, og ting har virkelig snudd siden han kom inn, sier Chelsea-kaptein John Terry.

– Han har tatt oss til to finaler, men han kan ta oss enda lenger enn det. Dersom vi vinner og bonusen blir at Di Matteo får beholde jobben, hadde det vært flott, sa Terry før FA-cupfinalen mot Liverpool på søndag, som Chelsea til slutt vant 2-1.

Mourinho blir i Madrid

Abramovitsj skal også ha vært i kontakt med Real Madrid-trener José Mourinho om en mulig retur til Stamford Bridge. Portugiseren ønsker imidlertid å fortsette i Real Madrid, og skal være i ferd med å signere en ny fireårskontrakt med den spanske seriemesteren.

Andre navn på blokka til Abramovitsj skal være Marseille-trener Didier Deschamps og Tysklands landslagssjef Joachim Loew.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.