I mars ble han kreftoperert. Her løfter Abidal det største trofeet

Barcelona-klippen Carles Puyol ble byttet inn like før slutt slik at lagets kaptein skulle få løfte trofeet. Men Puyol ga bort den æren til en enda større helt.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-MANCHESTER-FINAL

Her løfter Eric Abidal trofeet etter 3-1-seieren mot Manchester United lørdag.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

SOCCER-SPAIN/

Carles Puyol fikk selvsagt også litt kvalitetstid med pokalen. Her står han sammen med Xavi og jubler.

Foto: ALBERT GEA / Reuters
APTOPIX Britain Soccer Champions League Final

Barcelona-trener Pep Guardiola kastes i luften av sine egne spillere. Guardiola hyllet selv Eric Abidal etter kampen.

Foto: Matt Dunham / Ap
SOCCER-CHAMPIONS/

Kreftopererte Eric Abidal i aksjon mot Uniteds Ji-Sung Park.

Foto: PAUL HANNA / Reuters
Marca
Foto: Marca / Faksimile
El Mundo Deportivo
Foto: El Mundo Deportivo / Faksimile
– Jeg klarer ikke sette ord på følelsene mine. Det var så spektakulært, og jeg er veldig takknemlig, sier Eric Abidal ifølge Reuters etter å ha løftet mesterligatrofeet.

Les også: Vidic: - Vi har aldri møtt et bedre lag

Historien om Eric Abidal er rett og slett utrolig. 16. mars i år fikk han beskjed om at han måtte under kniven for å fjerne en kreftsvulst i leveren, og lagkompiser i Barca var nærmest i sjokk.

– Har hatt det vondt

Lørdag spilte han altså mesterligafinale, og var en av bidragsyterne til 3-1-utklassingen av Manchester United på Wembley.

– Han har hatt kreft, og familien hans har hatt det vondt. Men han kom seg tilbake, og vi viste alle hvor mye han betyr for klubben og spillerne. Som trener er det et privelegium å jobbe med en slik spiller, sier trener Pep Guardiola.

Etter kampen gikk Barcelona-heltene de drøyt 100 trappetrinnene opp for å motta pokalen som beviser at de har vunnet verdens gjeveste og vanskeligste klubbturnering, men kaptein Carles Puyol ville ikke løfte de først. Han hadde nemlig andre planer.

Takker kaptein Puyol

For da vinket han i stedet frem Abidal. Som en hyllest til måten franskmannen har taklet sykdommen på, fikk han selv løfte pokalen til øredøvende jubel.

– Jeg ønsker å takke Carles offentlig for denne gesten. Det gir klubben ære og gjør oss enda sterkere, sier Abidal, som gjorde comeback i semifinalen mot Real Madrid tidligere denne måneden.

– Spillere er også bare mennesker, sier Guardiola, og legger til:

– Abidal har lidd mer enn noen andre spillere.

Abidal selv har tidliger innrømmet at han fryktet det aller verste da han fikk kreftdiagnosen for noen måneder siden.

I stedet ble det altså en solid opptur med lørdagens seier på Wembley.

Hylles verden over

Guardiolas mannskap, og spesielt toppscorer og tryllekunstner Lionel Messi, hylles verden over dagen derpå.

«Den fjerde tittelen er ombord hos det beste laget i verden», skriver den Barcelona-baserte sportsavisen El Mundo Deportivo søndag, med et nærbilde av en liggende Lionel Messi som kysser trofeet.

Konkurrenten Marca skriver at «De røde djevlene» fikk seg en skikkelig kalddusj mot mesterlaget fra Katalonia.

I England, der pressen vanligvis er veldig kritisk til sine egne sporthelter når de feiler, er man også mer opptatt av å hylle Barcelona enn å slakte Uniteds innsats.

«The Lionel King» kaller Sunday Express argentineren Messi, mens News of the World kort og godt kaller gårsdagens kamp «Messicre» - altså et ordspill for ordet massakra. Sunday Telegraph kaller ham «rett og slett den beste».

Også i norske aviser er kampen et stort tema i dag. Dagbladets Morten Pedersen slår fast at «verden har aldri sett maken», mens VG på forsiden skriver «Mesternes mester!» på et bilde av Messi.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter