Hareide krass mot egne spillere

Åge Hareide var særdeles oppgitt over innsatsen til flere av Viking-spillerne i 1-3-tapet for Aalesund. Bedre ble det ikke av nok en skade.

Åge Hareide

Viking-trener Åge Hareide var svært kritisk til en del av sine egne spillere etter tapet.

Foto: Thomassen, Christian / Scanpix

Kampfakta: Aalesund - Viking

- Vi lot oss slakte og sløye i 1. omgang. Etter pause fikk vi skilt ut de som vil og de som ikke kan eller vil. Det er flere eldre, erfarne spillere som må gå i seg selv, sa en alvorstynget Viking-trener til TV 2 etter kampen.

Viking måtte klare seg uten en rekke av sine faste spillere i Ålesund søndag. Fem var på skadelisten og tre ute med karantene. Det ga plass til yngre talenter.

Les: Ballgutter redder Viking

- De unge gjorde det godt, så det er ikke dem det gjelder. De er Vikings framtid og får nyttig erfaring av dette, sa Hareide.

Ny skade

Tidlig i første omgang måtte han notere et nytt navn på skadelisten da Joakim Austnes fikk seg en smell.

- Det var tungt både for ham og oss. Nok en skade er ikke bra, det vil ingen ende ta, sukket Hareide.

Seiersdans

For Kjetil Rekdal og Aalesund ser det svært mye lysere ut. AaFK fortsetter sin seiersgang i eliteserien, topper tabellen og toppscorerlista. Etter seieren ble det rene leikarringen ute på banen med Rekdal som pådriver.

Aalesund

Tor Hogne Aarøy var involvert i alle de tre målene til AaFK.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Det var aller første gang Aalesund slo Viking. De to lagene har møttes i ti seriekamper tidligere, og endelig ble det seier til de blå og oransje.

Les: Selvsikker før møtet med barndomshelten

- Jeg har slått Viking før, men det var greit for AaFK å oppleve det også. Kampen var veldig opp og ned for vår del, men de gode periodene er blitt lengre og det er bra, konkluderte Rekdal til TV 2.

Herrera og Aarøy

AaFKs Pablo Herrera og fyrtårnet Tor Hogne Aarøy var involvert i alle de tre målene før pause.

Etter 20 minutter kom Herrera til innlegg og Aarøy var som så ofte før høyest i feltet og headet inn ledermålet.

Fire minutter senere var duoen igjen frampå. Herreras corner traff Aarøy på hodet og ballen gikk mellom Trond Erik Bertelsen på stolpen og keeper Rune Jarstein, som trøblet det voldsomt til for seg selv i forsøket på redning.

Målkonge

Det var Aarøys sjette scoring for sesongen og han troner alene på toppscorerlisten.

Fire minutter før pause ble Aarøy revet ned i feltet og Herrera satte straffen sikkert til høyre for Jarstein.

- Dritdårlig, jobber ikke godt nok som lag eller enkeltspillere. Tre mål er vanskelig å ta igjen, men vi må ha 110% prosent innsats i andreomgang og prøve å pynte på dette, sa assistenttrener Svein Fjælberg i Viking da lagene gikk i garderoben ved halvtid.

Viking reduserte

Noen sannhetens ord fra Viking-trener Åge Hareide virket å gjøre susen, for rogalendingene begynte best etter sidebytte.

Seks minutter ut i andre omgang sørget Patrik Ingelsten for redusering da han stanget inn et innlegg fra Andreas Ulland Andersen.

Men til tross for scoringen var det vertene som tok over styringen igjen. Først var Aarøy nær en ny scoring med hodet, reddet mesterlig av Jarstein. Noen minutter senere, i 61. minutt, hadde AaFK ballen i mål men ble avblåst for offside.

Vertene holdt et visst trykk oppe resten av omgangen og lot ikke Viking slippe til. De beste sjansene skapte Aalesund uten at det ble flere mål.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.