Aalesund vant bunnoppgjøret

Sandefjord tok ledelsen, men hjemmelaget slo grusom tilbake etter pause.

Aalesund-jubel

Aalesunds Jonathan Parr (t.v.) feirer sin scoring med Benjamin Kibebe og Jeffrey Aubynn.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Aalesund vant kampen 4-1 etter at bortelaget ledet 1-0 ved pause.

NRKSport.no fulgte kampen

Alt lå til rette for en jevn og tøff batalje på Color Line Stadion da eliteseriens svakeste hjemmelag tok imot seriens svakeste bortelag. Men jevnt skulle det ikke bli.

For det var Aalesund som hadde initiativet fra begynnelsen. Sunnmøringene startet kampen friskest, og burde ledet etter første 45.

 Bortelaget tok ledelsen

Fordi Sandefjord liknet det bunnlaget de er i første omgang. De skapte ikke mye, og det var Aalesund som fikk ta regien på eget gress.

Men idet alle sitter og venter på Aalesund-scoring, contret Sandefjord.

Flott samspill mellom Kari Arkivuo og Adriano Munoz krones med en litt ufortjent scoring seks minutter før hvilen.

Dette tok imidlertid ikke motet fra Aalesund, som fortsetter å presse i andre omgang. Men målet skulle vise seg å sitte langt inne.

Smarte innbytter

Ikke før Per Joar Hansen satte inn Jonathan Parr og Lasse Olsen halvveis ut i andre omgang, løsnet det for sunnmøringene. Da løsnet det til gjengjeld til gangs.

Fire ganger scoret sunnmørs-laget på tjue minutter, hvorav ett på straffe.

Aalesund var i to ganger 45 minutter et langt bedre fotballag enn Sandefjord. Derfor fikk de et viktig pusterom i forhold til de andre lagene på nedre halvdel av Eliteserien. I Sandefjord truer nedrykks-spøkelset.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP