NRK Meny
Normal

Tok sin første hjemmeseier

Aalesund tok sin første hjemmeseier denne sesongen da laget slo Vålerenga 1-0 i Ålesund lørdag kveld.

Tor Hogne Aarøy scorer for AaFK
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Målscorer var Tor Hogne Aarøy.

LES OGSÅ: NRKSport.no fulgte kampen

Aalesund-spilleren scoret på en heading etter seks minutters spill av kampen. AaFK-scoringen kom etter en sjokkåpning av sunnmørslaget.

- Vi får med oss tre poeng. Det er det viktigste, sier målscoreren.

LES OGSÅ: Eliteserien: Tabell og resultater

Startet bra

Hjemmelaget startet kampen meget bra, og spesielt driblefanten Joakim Austnes var i slag. Det var han som utnyttet en dårlig pasning fra Andre Muri og satt opp Aarøy med et nydelig innlegg fra venstre. Aafk-spissen slo Kjetil Wæhler i lufta, og satt ballen kontrollert bak Arason i VIF-målet.

Nett-TV: Reaksjoner etter kampen

Etter dette presset Aalesund, og Austnes hadde noen sjanser til å øke ledelsen. Etter en halv time kom han seg fri på kanten og klinte til, men ballen gikk like utenfor. Før dette hadde VIF noen halvsjanser, og Morten Berre var bare et dårlig skovalg fra å utligne, men spissen sklei i den avgjørende situasjonen og sjansen rant ut i sanden.

VIF forsøkte seg

I 2. omgang var det bare ett lag på banen, men det laget later ikke til å ha evne til å skåre mål. VIF styrte spillet og hadde ballen under kontroll nærmest hele omgangen, men aldri i innenfor sekstenmeteren til Aalesund. De fikk riktignok noen sjanser etter hvert, men ballen spretter ikke Oslo-lagets vei for øyeblikket. Det blir dermed klassiske stang-ut forsøk i stedet for mål.

AaFKs første

Aalesund på sin side tok sesongens første trepoenger på eget gress og klatrer dermed på tabellen. Bakover er hjemmelaget gode og kompakte.

Midtstopperne Kibebe og Gudmundsson spilte en prikkfri kamp, og sammen med tidligere VIF-spiller Amund Skiri var de hovedarkitektene bak denne seieren. Fremover er det mye opp til Aarøy og Austnes, og i denne kampen holdt det i massevis.

Vålerenga har mye å jobbe med fremover på banen. De skaper få og gode målsjanser mot et av Eliteseriens bunnlag, og neste runde kommer topplaget Viking på besøk til Ullevaal.

 

Fotballnyheter