Rekdal: - Vi vant for lite

Utrolig nok ble det bare ett mål da Aalesund slo Hagesund 1-0 søndag kveld. Kjetil Rekdal var glad etter sesongens første seier, men skulle gjerne sett at seieren var større.

Demar Phillips

Etter 19 minutter kunne Aalesund-spillerne og målscorer Demar Phillips juble for ledelsen som holdt til seier.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

– Det var kaotiske tilstander utpå her. Vi skal lede med fem, seks mål og brenner en straffe, så kommer Haugesund med store sjanser. Ofte blir man straffet når man ikke klarer å avgjøre kampen, men heldigvis slapp vi unna, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til TV2 etter kampen.

19 minutter ut i kampen kunne hjemmelaget feire seiersmålet. Kjell Rune Sellin slo et innlegg fra høyre, og Demar Phillips brukte bredsiden til å sette ballen i mål. Dette var Phillips andre mål i årets sesong. Hans første kom mot Fredrikstad i seriepremieren.

Etter en realtivt søvndyssende andre omgang, ble det virkelig fart i kampen 20 minutter før slutt. Straffebom, stolpeskudd og gode redninger sørget for at det bare ble ett mål i kampen.

Fakta Aalesund - Haugesund

– Det var en god kamp av oss og mange hadde gode prestasjoner, så vi vant for lite, sier Rekdal.

Til NRK gir ikke Rekdal uttrykk for at han er like fornøyd:

– Enkelte spillere får en kraftig oppstrammer, de var helt lamslåtte i atferden, sier treneren, men vil ikke ut med hvem av spillerne det er snakk om.

Redsel for utligning

Hjemmelaget presset hardt på i første omgang, men lyktes ikke å opprettholde det samme trykket etter pause.

– Haugesund er et godt fotballag, og det svinger frem og tilbake. Vi gjorde en god første omgang, men andre er det vanskeligere å få samme trøkket. Vi brenner sjanse på sjanse og får ikke inn 2-0-målet, sier Rekdal.

– Da kommer redselen om at det blir 1-1 og at vi mister seieren, men vi vant og det er det viktigste, sier Aalesund-treneren.

– Aalesund ikke så gode

– Det er ikke noe å si på at Aalesund vinner. De produserer bra med sjanser og vi blir reddet av en god keeper som holder oss inne i kampen, sier Hagesund-trener Jostein Grindhaug til TV2 etter kampen.

– Vi får muligheter til å score flere mål, men er ikke effektive nok. Vi sliter spesielt i første omgang og klarer ikke å sette vårt preg på kampen. Det er det mulighet til i dag, for Aalesund var ikke så gode, sier Grindhaug.

Etter tre spilte kamper står både Aalesund og Haugesund med tre poeng, etter en seier hver.

Fotballnyheter