Sikret uavgjort - men nå reiser Barrantes

Barrantes ble Aalesunds redningsmann og sikret Aalesund uavgjort i kampen mot Sogndal. Men nå reiser han og slutter seg til Costa Ricas VM-tropp.

Aalesund Sogndal

Michael Barrantes klarte det endelig. Det resulterte i scoring og uavgjort 2–2 mot Sogndal. I glede kysser han drakta.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund så ut til å gå på sitt femte tap for sesongen. Men i løpet av tre minutter i andre omgang spiste Aalesund opp Sogndals tomålsledelse og sikret uavgjort.

Michael Barrantes

Michael Barrantes slutter seg nå til Costa Ricas landslagstropp.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
Jan Jønsson

Trener Jan Jönsson var lettet etter at Aalesund sikret seg ett poeng i kampen mot Sogndal.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Lenge så det ut som om det var kun Sogndal som skulle score målene og Aalesund skulle være laget som stanget og stanget, uten å omsette spillet verken til målsjanser eller mål.

Men da det gjensto tre minutter av kampen skjedde det som så mange Aalesund-tilhengere har ventet på: Endelig løsnet det for Michael Barrantes. Costaricaneren tok ned ballen elegant, vendte om og banket inn 2-2.

– Costa Rica tjener på formstigningen

Barrantes har, sammen med flere AaFK-spillere, måttet tåle kritikk for Aalesunds svake sesongåpning. Og om det nå løsner for Barrantes er det nok ikke tangotrøyene som får fordel av det med det første.

– Nei, dette er det nok Costa Rica som tjener på først. Lørdag reiser Michael Barrantes til Costa Rica og slutter seg til VM-troppen der, sier Aalesund-trener Jan Jönsson til NRK.

– Dette var godt

Michael Barrantes var svært fornøyd med å score sitt første mål i årets eliteserie.

Det var godt å score det målet. Vi lå an til å tape kampen da jeg scoret. Og nå fikk vi ett poeng, sier Michael Barrantes til NRK.

– Hvor viktig var målet for deg?

Det var svært viktig. Ikke bare for meg, men for hele laget. Dette poenget var viktig for oss, og gir oss mer selvtillit, sier Barrantes.

Sterk sluttspurt av AaFK

Sogndal ledet 2-0 før Aalesund i det hele tatt fikk puttet ballen over streken og i mål. Ooo scoret Sogndals første mål. Tim André Nilsen scoret Sogndals andre.

Men i løpet av tre minutter hentet Aalesund igjen Aalesund. Det gjensto bare seks minutter av ordinær tid før Aalesund fikk hull på byllen og tangotrøyene kunne øyne en sjanse til poeng. Jonatan Tollås Nation headet ned i feltet der kaptein Daniel Arnefjord ekspederte ballen rett i mål.

Tre minutter senere kunne altså tangotrøyenes stjernespiller Michael Barrantes sikre Aalesund sin fjerde uavgjort-kamp for året.

Aalesund ligger fortsatt nede i bunnen av tabellen med bare Sandnes Ulf og Haugesund bak seg. Og 16. mai, på fotballens festdag, ble det satt en ny bunnrekord på stadion i Ålesund: Aldri før har klubben hatt mindre enn 6580 tilskuere på en eliteseriekamp på dagens arena i Ålesund.

Fotballnyheter