Ofret alt - sikret historisk resultat

Aalesunds Peter Orry Larsen brakk en tann, men spilte videre og bidro til at Aalesund slo Sogndal og sikret seg et historisk godt eliteserieresultat.

Peter Orry Larsen

Etter drøye 30 minutter havnet Aalesunds Peter Orry Larsen i en duell med Gustav Valsvik som førte til at den ene fortanna brakk.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

1-2-seier i Sogndal betyr at Aalesund sikret seg fjerdeplassen i årets eliteserie. Nå lever fortsatt drømmen om europaligaspill på sunnmøre neste år.

Aalesundtrener Jan Jönsson sier til NRK etter kampslutt at han er fornøyd med det historiske resultatet til klubben.

– I dag er vi mest glade for at vi klarte en fjerdeplass, noe som er vårt beste resultat i eliteserien noensinne.

Jevn batalje

Motstander Sogndal spilte for å beholde plassen i eliteserien og våget mest i starten. Men etter Matlands scoring kom Aalesund bedre med i spillet.

Etter 25 minutter slo Jo Nymo Matland inn corner som havnet i mål etter at Sogndals keeper Erik Dahlin klønet det til.

Etter 70 minutt stod det 0–2 etter at Leke James headet inn en corner. Fire minutter før slutt er Aalesunds Abderrazak Hamed-Allah alene med keeper Dahlin. Mulig Aalesund ble snytt for et straffespark i situasjonen, istedenfor reduserte Sogndals Ulrik Flo til 1–2 for Sogndal.

Det ble også sluttresultatet.

Aafk-jubel

Aalesundspillerne kunne juble for tre poeng og fjerdeplass i eliteserien etter seieren på Fosshaugane Campus i kveld.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Usikker fremtid for Aarøy

Aalesundveteran Tor Hogne Aarøy er usikker på fremtiden hos de oransje, og vet ikke om han i kveld spilte sin siste AaFK-kamp.

– Det er usikkert å si. Nå må vi være fornøyde med årets fjerdeplass, så får vi se hva som skjer. Jeg har i hvert fall lyst på en ny sesong.

Drømmen om Europa lever

Aalesund hadde sin største utfordrer til fjerdeplassen i erkerival Molde. Men siden Molde tapte 1–0 mot Start er det Aalesund som i år er storebror når det gjelder tippeligaplassering i Møre og Romsdal. Jubelen blant Stormen stod i taket da speakeren fortalte at Molde lå under mot Start. Med fjerdeplass i eliteserien blir det europacupspill for Aalesund dersom Molde taper cupfinalen mot Rosenborg 24. november.

Selv om Sogndal tapte mot Aalesund i siste serierunde beholder de plassen i eliteserien etter at Vålerenga vant over Sandnes Ulf, og Viking slo Sarpsborg 08. Dermed ble Sogndal stående på 12. plass, og er sikret eliteseriespill også i 2014.

Fotballnyheter