NRK Meny
Normal

Aalesund er i sin første cupfinale

Nå blir finalen et nabooppgjør.

Aalesunds Tor Hogne Aarøy (t.v.) i duell med Odds Peter Kovacs.
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Aalesund møter Molde i klubbens første cupfinale etter at laget vant 1-0 over Odd i torsdagens semifinale.

Nrksport.no fulgte Aalesund - Odd spark for spark

Tor Hogne Aarøy ble matchvinner da han scoret kampens eneste mål etter 60 minutter.

LES: - Min skyld at vi tapte

LES: Ønsker lokaloppgjør i cupen

Statistikken hjalp ikke Odd

Odd med sine 20 cupfinaler mot Aalesunds null, hadde statistikken på sin side før kampen, men Aalesund var det beste laget gjennom hele kampen og vant fortjent mot et sjeldent tamt Odd-lag.

2,04 meter høye Aarøy har i lang tid vært en kjempe for de oransjekledde, men han har aldri klart å vinne noe med klubben sin. Cupen i år er kanskje hans siste mulighet. Aarøy ledet sine medspillere gjennom fotballkrigen mot Odd, der holding, tette dueller og lite fint spill var nøkkelordene.

Ble for liten

Kjempeduellen mot Peter Kovacs gikk han klart seirende ut av. Odds spisskjempe ("bare" 1,98 meter høy) fikk lite til å stemme og ble også for liten i dueller med Aarøy i eget felt.

Men det var ikke bare Kovacs som ikke fungerte i Odd-laget, som har vært et av eliteseriens mest angrepsvillige. Pasningene satt ikke, og lysten Aalesund-spillerne viste ble aldri matchet. Da lagene gikk til pause hadde ikke de hvitkledde fra Skien fått en eneste sjanse. Heller ikke Aalesund skapte mye, men både
Aarøy og Amund Skiri kunne ha ordnet 1-0 før hvilen.

Bredsidet inn seieren

Etter en times spill, fortsatt uten Odd-sjanser, fant Aarøy veien til nettmaskene. Et velregissert, hurtig AaFK-angrep endte med et lavt og smart innlegg fra Alexander Mathisen, som Aarøy bare trengte å banke i mål med bredsiden.

Etter kalddusjen forsøkte Odd å sette i gang en sluttspurt, men det var ikke nok krutt i Skiens-beina. Først på overtid kom gjestenes første sjanse, men den var i tillegg stor.

Kovacs fikk skyte fritt fra kort hold, men en feberredning av Andreas Lindegaard avverget faren. Dermed er det duket for et nabooppgjør på Ullevaal 8. november: Molde mot Aalesund.

Eneste skår i gleden for Aalesund-trener Kjetil Rekdal er at midtstopperkjempen Daniel Arnefjord, må stå over finalen på grunn av for mange gule kort.


Grisespill av Kenneth Dokken

Kenneth Dokken

Odds Kenneth Dokken blir husket på en negativ måte etter semifinalen mot Aalesund.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Odds Kenneth Dokken sto for den mest kontroversielle episoden i kampen da han snaue ti minutter før slutt regelrett sparket ned Aalesund-kaptein Johan Arneng - helt utenfor spillet.

Ingen av de fire dommerne så den meget stygge episoden som førte til at Arneng måtte forlate banen med skade, dermed slapp Dokken unna uten kort. Foranledningen til episoden så ut til å være at Arneng dyttet borti Dokken.

Hva synes DU om kampen? Si DIN mening her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.