NRK Meny
Normal

- Vi er veldig stolte og fornøyde

Aalesund berger kvalikplassen i eliteserien etter heroisk innsats mot Lillestrøm.

AaFK-jubel
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Aalesund vant helt fortjent 3-0 hjemme mot Lillestrøm, og berget dermed muligheten til å spille i eliteserien også neste år. Men først må laget gjennom kvalifiseringskamper mot Sogndal som er i god høstform.

Eliteserien - resultater og tabell

Nervøs åpning

Åpningen var likevel svært nervøs for hjemmelaget. Etter bare fire minutter hadde Arild Sundgot muligheten til å sette en virkelig støkk i hjemmelagets spillere, men han lobbet over både keeper og mål fra kort hold.

Aalesund-spillerne fikk ristet av seg nervøsiteten, og jo nærmere pausesignalet kom, jo mer dominerte laget.

- En elendig følelse

LSK har hatt en god høst, og med Henning Bergs inntog i klubben fikk laget et meget godt resultat mot Rosenborg i forrige runde, men mot Aalesund søndag var Kanarifuglene sjanseløse slik kampen utviklet seg.

- Vi er veldig stolte og fornøyde etter denne kampen. Vi vant fortjent 3-0, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til TV2 etter kampen.

 Lillestrømkeeper Otto Fredrikson kaster seg hjelpeløst etter Trond Fredriksens utrolige langskudd.

Lillestrømkeeper Otto Fredrikson kaster seg hjelpeløst etter Trond Fredriksens utrolige langskudd.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Rekdal fikk tydeligvis spillerne til å glemme den håpløse kampen mot Lyn i forrige runde. Trond Fredriksen kunne fortelle at laget hadde dratt fra Oslo med en dårlig følelse i kroppen.

- Vi dro hjem med en elendig følelse, men vi fikk satt spillet i dag og var aggressive, sa Fredriksen.

Nydelig spiker i kista

Aalesund-spillerne var mer aggressive og, ikke minst, mye hurtigere enn motstanderne. I tillegg bød de av og til på finesser.

Spikeren i kista kom ti minutter før slutt. Trond Fredriksen viste herlig overblikk og sendte ballen i en bue over keeper fra midtsirkelen!

- Det er lenge siden jeg scoret, men det var en fin måte å gjøre det på, sa en beskjeden Fredriksen til TV2 etter kampen.

Opptatt av å glemme den gode kampen

Tor Hogne Aarøy, en kjempe i kampen mot LSK, var meget fornøyd med det som muligens var årets beste kamp for Aalesund hjemme.

- Vi begynte litt halvveis, men vi jobbet oss kraftig inn i kampen. 1.omgangen var suveren, synes jeg, sa Aarøy.

AaFK - LSK

Aarøy i duell.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Aarøy var likevel mest opptatt av å glemme den gode kampen.

- Nå får vi to tøffe kamper. Nå må vi fort legge dette fra oss og konsentrere oss om de to neste kampene, sa spissen til TV2.

Fotballnyheter