– Det er nok noen som har litt sommerfugler i magen

Både Fredrik Ulvestad og hovedtrener Jan Jönsson er klare i sin tale – lørdag kaster AaFK premierenervene på sjøen, og går for seier i serieåpningen mot Haugesund.

Aalesund / Tirana (Albania) 5-0 (sammenlagt 6-1)

Blir det tre poeng for AaFK i seriepremieren mot Haugesund?

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ventetiden er over for landets fotballfans. Fredag sparket Viking og Molde i gang årets eliteserie i Stavanger. Lørdag fortsetter ballet når Aalesund tar imot Haugesund på Color Line Stadion kl. 15.30.

Da er det bare en ting som gjelder for tangotrøyene – nemlig seier.

– Første serierunde er alltid tett, men vi bør slå lag som Haugesund på vår egen stadion. Vi satser selvsagt på seier, sier midtbanejuvelen Fredrik Ulvestad.

Vil bli målfarlig

Fredrik Ulvestad

Midtbanetalentet Fredrik Ulvestad har tatt store steg siden han kom opp i A-stallen for to år siden.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Det lokale talentet har tatt kvantesprang i den oransje drakta siden han ble tatt opp i seniorstallen for to år siden. I forrige sesong viste han at kan komme med seriøse bidrag på banen, i form av pasninger taklinger og overblikk.

I år håper han også at han også kan plusse benevnelsen «målfarlig» på CV-en. I generalprøven mot Molde puttet han hele tre mål i nota bak Espen Bugge Pettersen.

– Jeg håper å fortsette i den gode stimen, sier Ulvestad, som ikke legger skjul på at han med tid og stunder har en drøm om en proffkarriere i utlandet.

Med godt spill i Norge skal en ikke se bort ifra at større klubber får øynene opp for talentet. Før den tid er det likevel mange gode lag som skal forseres i årets sesong.

– Det er mange sterke lag i eliteserien, og det blir spennende å møte dem. Jeg lever ut drømmen om å spille fotball på heltid, så jeg er bare fornøyd med å i det hele tatt få lov til det, sier Ulvestad.

Saken fortsetter under bildet

Aalesund Hønefoss

Vil Ulvestad kunne plusse på «målfarlig» til spiller-CV-en sin? Her fra en tidligere kamp mot Hønefoss.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Fotballklok

Hovedtrener Jan Jönsson legger ikke skjul på at han er imponert over Ulvestads talent, og forventer at tjueåringen vil at ytterligere steg i utviklingen i kraft av sin unge alder.

– Han er fotballklok og bidrar både offensivt og defensivt. Teknikken og pasningene sitter godt, så vi får håpe han koster på seg noen mål i årets sesong også, sier Jönsson til NRK.

Svensken mener laget er godt rustet til serieåpningen. God matching på La Manga, samt habile prestasjoner mot Molde og Vålerenga i årets treningskamper har gitt laget en mental «boost» frem mot alvorets time.

Utviklingspotensial

Jan Jönsson

Hovedtrener Jan Jönsson sier han gleder seg til å ta fatt på sin aller første seriekamp med AaFK.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

– Hva er det som kjennetegner årets AaFK-lag synes du?

– Jeg synes det er god fart og fysikk i laget. Spillerne er kjappe både i bein og hode, og vil høste stadig bedre spilleforståelse dess mer de får spille i lag.

Jönsson har suksessformelen til lørdagen klar – å etablere et eget spill, med kloke avgjørelser i forsvaret som kan stagge et direkte og målfarlig Haugesund-lag.

– Vi har mye bra å se frem mot. Noen har kanskje litt sommerfugler i magen, men det hører med. Vi trenger ikke å bli stresset over at det er seriepremiere, sier Jönsson.

Startoppstilling

AaFK (4-2-3-1): Grytebust, Skagestad, Tollås Nation, Wembangomo, Matland, Orry Larsen, Ulvestad, Barrantes, Stewart, James, Phillips.

Haugesund (4-4-2): Kildentoft, Skjerve, Bangura, Myrestam, Storbæk, Nygaard, Anyora, Andreassen, Søderlund, Johansen.

Fotballnyheter