NRK Meny
Normal

AaFK videre etter drama

I det 119. spilleminutt sørget digre Sander Post for at drømmen om europaliga-spill lever i Ålesund.

post

Sander Post ble dagens store helt i Ålesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Spissen løp seg fri på bakerste stolpe og bredsidet inn 3-1 ett minutt før andre ekstraomgang mot ungarske Ferencvaros var over i Ålesund.

Les også: Tromsø møtte ungarsk overmakt

Etter 2-1 til det ungarske laget i første kamp, og 2-1 til AaFK etter ordinær tid torsdag, måtte kampen forlenges. De aller felste trodde nok på straffesparkkonkurranse da klokken tikket mot 120, men slik gikk det altså ikke.

Ferencvaros ledet 1-0 til det gjensto 19 minutter av ordinær tid. Deretter utlignet Michael Barrantes på straffe før innbytterne Lars Fuhre og Post sendte hjemmefansen i ekstase.

Les også: Vålerenga vant og avanserte

Uheldig

Innledningsvis skaffet Aalesund seg et grep om kampen ved å vinne de fleste duellene og skape de første sjansene. Etter 21 minutter kunne Magnus Sylling Olsen sendt Aalesund i ledelsen ved å nikke til det strålende innlegget fra Jonathan Parr, men angriperen bommet.

Bom ble det også for skuddvillige Michael Barrantes mot slutten av omgangen. To ganger på kort tid fikk han knalltreff fra rundt 20 meter, men Ferencvaros-keeperen hang med på notene.

Og som om ikke egen ineffektivitet var nok – i det 41. minutt smalt det motsatt vei etter lekkert spill av gjestene. Andrezinho spilte lekkert veggspill og serverte Lórant Oláh, som iskaldt satte inn 1-0 fra kort hold.

Særlig heldige var ikke Aalesund etter pause heller. Sylling Olsen og Barrantes hadde igjen de største mulighetene, men det ville seg ikke. Ikke før Christian Myklebust ble revet ned i Ferencvaros-feltet i det 71. minutt.

Innbytterhelter

Straffen banket Barrantes knallhardt i mål, og AaFK kunne starte jakte på det viktige ledermålet.

Men som i ekstraomgangene skulle det drøye nesten helt til slutt for AaFK satte den forløsende scoringen. Innbytter Lars Fuhre banket inn 2-1 i det 87. minutt. Etter fint Aalesund-spill slo Christian Myklebust inn, og Fuhre dunket ballen inn fra bakerste stolpe.

Ekstraomgangene ble akkurat så nervepirrende og bølgende som de skal og bør være. Først ett minutt før kampen hadde gått til straffesparkkonkurranse falt avgjørelsen. Barrantes, som var arkitekt for det meste offensivt, slo en vrien ball inn i feltet, og Post løp seg fri og tuppet enkelt inn ballen til avansement.

I europaligaens 3. kvalifiseringsrunde venter Elfsborg for Aalesund. Svenskene slo ut litauiske Südova med 4-1 sammenlagt.Etter hvilen utlignet Michael Barrantes på straffe for de oransje, og håpet steg.

Fant våpen og narko

Det var ikke bare på banen det var dramatikk i Ålesund torsdag. Supporterne fra Ungarn hadde neppe bare gode hensikter da de kom til nordvestlandet. Politiet i byen fant nemlig både slagvåpen, kniver og narkotika i en buss som huset supportere av Ferencvaros tidligere på dagen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.