Keeper fra TV-serie klar for Molde

Nordtrønderen Ola Hermann Opheim (16), kjent fra NRK-serien Nummer 1, har signert en treårskontrakt med Molde.

Ola Hermann Opheim

Ola Hermann Opheim endte på andreplass i TV-serien Nummer 1. Nå tar han plass i Molde-stallen.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Ola Hermann Opheim

Opheim markerte seg i TV-serien Nummer 1, og havnet til slutt i Molde.

Foto: NRK

Keepertalentet forlater Steinkjer til fordel for Molde og Ole Gunnar Solskjær. 16-åringen skrev tirsdag under en treårskontrakt.

– Dette er selvfølgelig veldig spennende. Jeg er nysgjerrig på å prøve noe nytt, sier sparbyggen Ola Hermann Opheim til Trønder-Avisa .

Han vraket Rosenborg til fordel for de ferske seriemesterne på grunn av totalpakken, selv om 16-åringen ville fått bedre lønn i Rosenborg.

– Spesielt det med keepertrenerne har vært avgjørende for min del. Jeg føler de har veldig mye forskjellig å komme med, og ikke minst at de har tro på meg og det jeg tror på, sier Opheim til avisa.

– Lærerikt og utviklende

Han er klar på at han kommer til Molde først og fremst for å lære.

– Jeg får jobbe med landslagskeeper Espen Bugge Pettersen og svært kompetente keepertrenere, og jeg er sikker på at det vil være veldig lærerikt og utviklende, sier Opheim.

Blant keepertrenerne er Richard Hartis, som tidligere har vært keepertrener i Manchester United. Han ble med i trenerteamet da Ole Gunnar Solskjær ble klar som Molde-trener i forkant av 2011-sesongen.

Klar for å gå gradene

Opheim erkjenner at han har satt seg noen mål når det gjelder de kommende årene.

– Målet er å spille eliteseriefotball som ganske ung. Det er selvfølgelig en lang vei, men jeg er klar for å gå gradene i Molde, sier Opheim, som trolig får 2. divisjon med Molde 2.-lag som sin kamparena kommende sesong.

I TV-serien Nummer 1 endte Oppheim på 2.-plass i kampen om å bli kåret til Norges største keepertalent.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Skal vise VM for menn i 2026

  NRK og TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for menn i 2026. Mesterskapet skal holdes i USA og føyer seg inn i rekken av mesterskap de neste årene som NRK og TV 2 deler.

  – Vi gleder oss stort til å kunne vise fotball-VM fra USA i 2026 på NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK og administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

  Fra før har de to kringkasterne rettighetene til EM i 2021, 2024 og 2028 for menn, kvinnenes EM i 2022 og mennenes VM i 2022.

  – Jeg mener det er helt avgjørende for NRK å ha rettigheter som samler det norske folk. Som forener oss og som gir en opplevelse. Den type begivenheter er det avgjørende for en allmennkringkaster å ha rett og slett, sier Eriksen.

  Landslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters