Keeper fra TV-serie klar for Molde

Nordtrønderen Ola Hermann Opheim (16), kjent fra NRK-serien Nummer 1, har signert en treårskontrakt med Molde.

Ola Hermann Opheim

Ola Hermann Opheim endte på andreplass i TV-serien Nummer 1. Nå tar han plass i Molde-stallen.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Ola Hermann Opheim

Opheim markerte seg i TV-serien Nummer 1, og havnet til slutt i Molde.

Foto: NRK

Keepertalentet forlater Steinkjer til fordel for Molde og Ole Gunnar Solskjær. 16-åringen skrev tirsdag under en treårskontrakt.

– Dette er selvfølgelig veldig spennende. Jeg er nysgjerrig på å prøve noe nytt, sier sparbyggen Ola Hermann Opheim til Trønder-Avisa .

Han vraket Rosenborg til fordel for de ferske seriemesterne på grunn av totalpakken, selv om 16-åringen ville fått bedre lønn i Rosenborg.

– Spesielt det med keepertrenerne har vært avgjørende for min del. Jeg føler de har veldig mye forskjellig å komme med, og ikke minst at de har tro på meg og det jeg tror på, sier Opheim til avisa.

– Lærerikt og utviklende

Han er klar på at han kommer til Molde først og fremst for å lære.

– Jeg får jobbe med landslagskeeper Espen Bugge Pettersen og svært kompetente keepertrenere, og jeg er sikker på at det vil være veldig lærerikt og utviklende, sier Opheim.

Blant keepertrenerne er Richard Hartis, som tidligere har vært keepertrener i Manchester United. Han ble med i trenerteamet da Ole Gunnar Solskjær ble klar som Molde-trener i forkant av 2011-sesongen.

Klar for å gå gradene

Opheim erkjenner at han har satt seg noen mål når det gjelder de kommende årene.

– Målet er å spille eliteseriefotball som ganske ung. Det er selvfølgelig en lang vei, men jeg er klar for å gå gradene i Molde, sier Opheim, som trolig får 2. divisjon med Molde 2.-lag som sin kamparena kommende sesong.

I TV-serien Nummer 1 endte Oppheim på 2.-plass i kampen om å bli kåret til Norges største keepertalent.

Fotballnyheter