«The special one» legger lista høyt: – Lover dere akkurat det samme som sist

Jose Mourinho (50) er omsider bekreftet klar for sin andre epoke i Chelseas managerstol. Og manageren lover klubben ny suksess.

Jose Mourinho

Jose Mourinho er tilbake som manager i Chelsea. Portugiseren, som forlot Stamford Bridge i 2007, lover klubben nye pokaler.

Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

– Jeg lover dere akkurat de samme tingene som jeg lovte i 2004, sier José Mourinho til Chelsea TV etter at han ble bekreftet klar som klubbens nye manager mandag ettermiddag.

MOURINHO

Slik så det ut forrige gang: Jose Mourinho, her flankert av Frank Lampard og John Terry, hentet hjem trofé etter trofé da han ledet Chelsea i 2004-2007.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Den karismatiske portugiseren viser til sin første periode i Chelsea, da han på sin aller første pressekonferanse tilbake i 2004 lovet å bringe suksess til Stamford Bridgge.

– Jeg er ikke arrogant. Men jeg er europeisk mester. Jeg mener at jeg er «the special one», sa en svært selvsikker Mourinho, som kom til Chelsea etter å ha ledet Porto til mesterligatittelen.

Tre år etter den legendariske pressekonferansen hadde Chelsea - med Mourinho i førersettet - vunnet to ligagull, ett FA cup-trofé og to ligacup-titler.

– Min lidenskap

50-åringen tar nå over den ledige managerstolen i vestlondon etter Rafael Benitez, som vikarierte i sjefsstolen ut den nylig avsluttede sesongen. Mourinho har skrevet under en fireårskontrakt, og er atter klar for å løfte Chelsea til nye høyder.

– I min karriere har jeg hatt store lidenskaper - Inter og Chelsea. Og Chelsea er viktigere for meg, sa Mourinho til Chelsea TV.

Etter å ha møtt Chelsea to ganger som Inter-manager, ser han nå frem til å kunne kjempe med blåtrøyene fra vestlondon.

– Det var veldig, veldig vanskelig å spille mot Chelsea. Jeg har gjort det to ganger, men jeg gjorde det ikke så verst, sa Mourinho på sitt karakteristiske vis.

Henrykt

Portugiseren har vært savnet på Stamford Bridge de senere årene. Derfor er klubben meget tilfreds med å hente tilbake managerfavoritten.

– Jeg er henrykt over å kunne ønske José velkommen tilbake til Chelsea. Hans suksess og ambisjoner gjorde ham til en fantastisk kandidat for jobben, sier Chelsea-direktør Ron Gourlay.

Mourinho

Jose Mourinho er tilbake i managerstolen i Chelsea.

Foto: JAVIER BARBANCHO / Reuters

Derfor er 50-åringen også umåtelig populær på Stamford Bridge.

– Han var - og er fortsatt - en veldig populær mann i klubben, og alle ser fram til å jobbe med ham igjen, sier Gourlay videre.

Mye å glede seg til

Om «The special one» klarer å gjenskape prestasjonene og resultatene han ledet klubben til i sin forrige periode, har Chelsea mye å se frem til.

For hør bare på disse imponerende statistikkene:

  • Chelseas totale poengsum (95p) i 2004/2005-sesongen er fremdeles Premier League-rekord.
  • Jose Mourinhos Chelsea har aldri tapt en hjemmekamp i Premier League. 46 seire og 14 uavgjort er fasiten på 60 kamper.
  • Jose Mourinhos seiersprosent (71 %) er den beste en manager med over 20 kamper kan vise til.
Britian Soccer Chelsea Mourinho

Jose Mourinho ser frem til å returnere som manager på Stamford Bridge.

Foto: ADAM BUTLER / Ap

Presenteres senere

«The special one» mislyktes imidlertid i å vinne serien i 2007, og forlot Chelsea kun noen kamper inn i 2007/2008-sesongen.

De senere årene har portugiseren trent italienske Inter og spanske Real Madrid.

Når han nå returnerer til Premier League, tar Mourinho med seg trenerne Rui Faria, Silvino Louro og Jose Morais.

Mourinho og medhjelperne blir presentert av Chelsea på en pressekonferanse mandag 10. juni.

Fotballnyheter