– Jeg synes ikke Mikel gjør så mye galt der

Iran satte ballen i eget mål, men dommeren blåste frispark mot John Obi Mikel. Den avgjørelsen skjønner ekspertene lite av.

Blir Nigeria snytt for scoring?

Se situasjoner der Iran får frispark rett før de setter ballen i eget nett.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ikke så lett å se hva han blåser for.

Det sa Egil «Drillo» Olsen i TV2 etter at dommer Carlos Vera underkjente Nigerias scoring mot Iran. Allerede etter sju minutter satte Iran ballen i eget nett.

Nigerianerne rakk ikke engang å juble, for dommeren hadde gitt frispark til Iran etter John Obi Mikels duell med Irans keeper Alizera Haghighi. Den avgjørelsen var ikke de norske kommentatorene enige i.

– Jeg synes ikke Mikel gjør så mye galt der, la «Drillos» sidemann Asbjørn Myhre til.

Også NRKs Andreas Stabrun Smith er uenig i dommerens avgjørelse.

– De går opp i en duell, og keeperen taper duellen. Det ser ikke ut som det skjer noe ulovlig der. Det er likevel ikke sikkert det hadde blitt mål, for alle stopper jo opp.

Nigeria var storfavoritt foran møtet med Iran. Med utenlandsprofiler som Victor Moses og John Obi Mikel, var det forventet at de skulle dominere lilleputt Iran.

Mål ble det uansett ikke. Nigeria kjørte kampen, men klarte ikke å sette ballen i mål, og da dommeren blåste for siste gang var VMs første målløse kamp et faktum.

– Vi var nervøse i angrepsspillet, vi ville så gjerne score, men målet kom ikke. Vi fikk ikke spilt vårt raske pasningsspill og åpnet opp forsvaret. Det var problemet, men det skal vi ordne, sa Nigerias trener Stephen Keshi etter kampen.

– Jeg er veldig glad, men det var veldig vanskelig. Vi møtte et godt lag, men vi kjempet for hver ball. Jeg må rose spillerne mine i dag, sa Irans trener Carlos Queiroz.

Dobbelsjanse

Minuttet etter det annulerte målet skapte Nigeria en stor dobbelsjanse. Emenike la inn fra venstre, og Ahmed Musa møtte i feltet. En iransk forsvarer fikk kastet seg foran og blokkerte, men ballen havnet like etter i beina til Ogenyi Onazi, som banket ballen like utenfor fra innenfor Irans 16-meter.

Etter 20 minutter måtte Nigerias Godfrey Oboabona ut på båre etter en skade i ankelen. Midtstopperen kom inn på banen igjen, men klarte ikke å fortsette lenge, og måtte ut etter en halvtime spilt til fordel for Joseph Yobo.

I det 34. minutt kom Irans første, og kampens største, sjanse. Reza Ghoochannejhad fikk hodet på en corner, men Vincent Enyeama reddet mesterlig for Nigeria.

Kampen mellom Iran og Nigeria endte målløs. Kommentator: Trond Johnsen.

Se Iran komme svært nær å ta ledelsen og Enyeama varte opp med en kjemperedning.

Resten av omgangen sto Carlos Queiroz' menn godt i forsvar, og lot Nigeria ha ballen mest. De skapte imildertid lite, og lagene gikk til pause med 0-0.

Nigeria-press til ingen nytte

Også i andre omgang sto Iran i forsvar det meste av tiden, og forsvarte seg med nebb og klør. Nigeria presset, men forsøk fra blant annet Emenike og Shola Ameobi strakk ikke til.

Dommeren brukte fløyta aktivt, og hele 32 frispark ble det til slutt. Egil Olsen beskyldte dommeren flere ganger for å «blåse i stykker kampen».

Ingen av lagene maktet å få ballen i mål, og for første gang i dette VM ble det ingen mål.

Fotballnyheter