– Jeg synes ikke Mikel gjør så mye galt der

Iran satte ballen i eget mål, men dommeren blåste frispark mot John Obi Mikel. Den avgjørelsen skjønner ekspertene lite av.

Blir Nigeria snytt for scoring?

Se situasjoner der Iran får frispark rett før de setter ballen i eget nett.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er ikke så lett å se hva han blåser for.

Det sa Egil «Drillo» Olsen i TV2 etter at dommer Carlos Vera underkjente Nigerias scoring mot Iran. Allerede etter sju minutter satte Iran ballen i eget nett.

Nigerianerne rakk ikke engang å juble, for dommeren hadde gitt frispark til Iran etter John Obi Mikels duell med Irans keeper Alizera Haghighi. Den avgjørelsen var ikke de norske kommentatorene enige i.

– Jeg synes ikke Mikel gjør så mye galt der, la «Drillos» sidemann Asbjørn Myhre til.

Også NRKs Andreas Stabrun Smith er uenig i dommerens avgjørelse.

– De går opp i en duell, og keeperen taper duellen. Det ser ikke ut som det skjer noe ulovlig der. Det er likevel ikke sikkert det hadde blitt mål, for alle stopper jo opp.

Nigeria var storfavoritt foran møtet med Iran. Med utenlandsprofiler som Victor Moses og John Obi Mikel, var det forventet at de skulle dominere lilleputt Iran.

Mål ble det uansett ikke. Nigeria kjørte kampen, men klarte ikke å sette ballen i mål, og da dommeren blåste for siste gang var VMs første målløse kamp et faktum.

– Vi var nervøse i angrepsspillet, vi ville så gjerne score, men målet kom ikke. Vi fikk ikke spilt vårt raske pasningsspill og åpnet opp forsvaret. Det var problemet, men det skal vi ordne, sa Nigerias trener Stephen Keshi etter kampen.

– Jeg er veldig glad, men det var veldig vanskelig. Vi møtte et godt lag, men vi kjempet for hver ball. Jeg må rose spillerne mine i dag, sa Irans trener Carlos Queiroz.

Dobbelsjanse

Minuttet etter det annulerte målet skapte Nigeria en stor dobbelsjanse. Emenike la inn fra venstre, og Ahmed Musa møtte i feltet. En iransk forsvarer fikk kastet seg foran og blokkerte, men ballen havnet like etter i beina til Ogenyi Onazi, som banket ballen like utenfor fra innenfor Irans 16-meter.

Etter 20 minutter måtte Nigerias Godfrey Oboabona ut på båre etter en skade i ankelen. Midtstopperen kom inn på banen igjen, men klarte ikke å fortsette lenge, og måtte ut etter en halvtime spilt til fordel for Joseph Yobo.

I det 34. minutt kom Irans første, og kampens største, sjanse. Reza Ghoochannejhad fikk hodet på en corner, men Vincent Enyeama reddet mesterlig for Nigeria.

Kampen mellom Iran og Nigeria endte målløs. Kommentator: Trond Johnsen.

Se Iran komme svært nær å ta ledelsen og Enyeama varte opp med en kjemperedning.

Resten av omgangen sto Carlos Queiroz' menn godt i forsvar, og lot Nigeria ha ballen mest. De skapte imildertid lite, og lagene gikk til pause med 0-0.

Nigeria-press til ingen nytte

Også i andre omgang sto Iran i forsvar det meste av tiden, og forsvarte seg med nebb og klør. Nigeria presset, men forsøk fra blant annet Emenike og Shola Ameobi strakk ikke til.

Dommeren brukte fløyta aktivt, og hele 32 frispark ble det til slutt. Egil Olsen beskyldte dommeren flere ganger for å «blåse i stykker kampen».

Ingen av lagene maktet å få ballen i mål, og for første gang i dette VM ble det ingen mål.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Molde slapp med skrekken

  Før kveldens returoppgjør mot Servette så det ut til at det skulle bli enkelt for Molde å ta seg videre i serieligaen. Men det skulle bli alt annet enn det.

  Moussa Diallo og Grejohn Kyei sørget for 3-2 sammenlagt og nerver i kampen. Sveitserne klarte imidlertid ikke å sette den tredje scoringen, og dermed slapp Erling Moe og Molde med skrekken.

  Dette betyr at de møter knalltøff motstand i Trabzonspor i neste runde.

  Switzerland Soccer Europa Conference League
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • Positive koronatester i United

  Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider.

  De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

  United sier at de regner med at resten av sesongoppkjøringen kan gå som normalt. Deres neste kamp er mot Everton om ni dager.

  – Vi beklager forstyrrelsen for Preston og skuffelsen til våre fans, skriver United.

  Manchester United
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • RBK herjet – VIF med sterk seier

  Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent.

  Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren.

  Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt.

  Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Glimt med full kontroll

  Bodø/Glimt er videre i den europeiske serieligaen. De vant 3-0 over Valur på Aspmyra, og 6-0 sammenlagt.

  Først stusset Ulrik Saltnes inn 1-0 etter en corner. I andre omgang sørget Brede Moe for 2-0 etter at han kranglet ballen inn i mål - også denne gangen på en corner.

  På tampen av kampen satte Elias Kristoffersen Hagen spikeren i kista, og fastsatte 3-0 for Glimt.

  Dette betyr at gultrøyene møter FC Prishtina i den tredje runden.

  Europa Conference League kvalik 2021: Bodø/Glimt - Valur
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Carvajal forlenger med Madrid

  Den spanske backen Dani Carvajal forlenger sin kontrakt med Real Madrid fram til 2025, opplyser storklubben torsdag.

  29-åringen kom opp gjennom Madrids akademi før han fikk et opphold i Bayer Leverkusen i Tyskland. Siden er det blitt fire Champions League-titler og to La Liga-gull på Carvajal i Real Madrid.

  Torsdag forlenget han kontrakten sin til å gjelde fram til 2025. Dermed blir iallfall en brikke i Real Madrid-forsvaret værende. (NTB)

  UEFA Super Cup 2016.
  Foto: Ned Alley / NTB