«Superspissen» klar for AaFK: – Klubbens dyreste spiller noensinne

Torsdag sikret AaFK sin andre signering på bare få timer. Nå er også spisstalentet Abderrazak Hamdallah (22) i havn.

Hamdallah og Hoff

Abderrazak Hamdallah (t.v.) og adm.dir. Henrik Hoff gjennomførte avtalen med et pennestrøk og et håndtrykk torsdag kveld.

Foto: Privat

Kan ventetiden være over for AaFKs tålmodige supportere?

Helt siden Dedè Anderson stakk på en evig juleferie etter å ha herjet på Color Line Stadion i 2006, har Aalesund-tilhengerne ventet på en ny «superspiss» som skal score jevnlig med mål for tangotrøyene.

Nå kan ventetiden være over.

Torsdag kveld melder nemlig AaFK via sine nettsider at marokkanske Abderrazak Hamdallah (22) er klar for sunnmørsklubben. Kontrakten strekker seg ut 2016, og det blir opplyst at spilleren vil slutte seg til troppen 25. mars, avhengig av hvordan Safi gjør det i den hjemlige serien.

Dyr spiller

Klubben har enn så lenge ikke opplyst prisen på spilleren, men det er tidligere nevnt en overgangssum i størrelsesorden 7 millioner kroner.

AaFKs adm. dir. Henrik Hoff sier til NRK på telefon fra Marokko at han ikke vil gå ut med størrelsen på verken pris eller lønn, men letter likevel litt på sløret.

– Jeg kan si at denne spilleren er den dyreste i klubbens historie, sier Hoff.

Dermed koster han altså mer penger enn Dedè Anderson, som kostet 6 millioner kroner da han ble hentet fra den svenske klubben Kalmar FF i 2006.

Saken fortsetter under bildet

Color line stadion

Tiden vil vise om AaFK-supporterne får mye å juble for når Hamdallah entrer stadion til åpningen av eliteserien.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Trygg på at Hamdallah vil levere

– Hvor sikker er du på at dette er superspissen alle har ventet på?

– Vel, vi har gått høyt på banen og sagt at vi skal ha en klassespiss til, og det føler jeg at vi har fått nå. Man kan vel si at jeg er så trygg som det går an å bli i fotballens verden, sier Hoff.

Han forteller at klubben har gått grundig til verks i jakten, og at det ikke er uvanlig at det tar tre-fire måneder å signere enn spiller når man skal finne, observere, forhandle, samt la prosessen modne mellom partene.

Måljeger?

Andreas Nordvik

Midtstopper Andreas Nordvik signerte også tidligere torsdag kveld.

Foto: Allan Eikrem / NRK

Dermed har adm.dir. Henrik Hoff & co. sikret seg to signeringer på bare noen få timer – først Andreas Nordvik fra Vålerenga, og deretter Hamdallah fra Safi.

– Er dere i mål med spillerjakten før sesongen nå?

– Det var i utgangspunktet en spiss og en forsvarsspiller vi jaktet på, men vi utelukker ikke at det kan skje mer. Det er andre spillere på vei ut, så vi får se i løpet av en uke eller to, sier Hoff.

Mye tyder på at marrokanerer kan bli mannen som finner veien til nettmaskene på Color Line Stadion. Hamdallah er toppscorer i klubben, og er i ferd med å etablere seg på A-landslaget (sjekk faktaboks).

AaFK åpner eliteserien 2013 hjemme mot FK Haugesund 16. mars.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp