«Superspissen» klar for AaFK: – Klubbens dyreste spiller noensinne

Torsdag sikret AaFK sin andre signering på bare få timer. Nå er også spisstalentet Abderrazak Hamdallah (22) i havn.

Hamdallah og Hoff

Abderrazak Hamdallah (t.v.) og adm.dir. Henrik Hoff gjennomførte avtalen med et pennestrøk og et håndtrykk torsdag kveld.

Foto: Privat

Kan ventetiden være over for AaFKs tålmodige supportere?

Helt siden Dedè Anderson stakk på en evig juleferie etter å ha herjet på Color Line Stadion i 2006, har Aalesund-tilhengerne ventet på en ny «superspiss» som skal score jevnlig med mål for tangotrøyene.

Nå kan ventetiden være over.

Torsdag kveld melder nemlig AaFK via sine nettsider at marokkanske Abderrazak Hamdallah (22) er klar for sunnmørsklubben. Kontrakten strekker seg ut 2016, og det blir opplyst at spilleren vil slutte seg til troppen 25. mars, avhengig av hvordan Safi gjør det i den hjemlige serien.

Dyr spiller

Klubben har enn så lenge ikke opplyst prisen på spilleren, men det er tidligere nevnt en overgangssum i størrelsesorden 7 millioner kroner.

AaFKs adm. dir. Henrik Hoff sier til NRK på telefon fra Marokko at han ikke vil gå ut med størrelsen på verken pris eller lønn, men letter likevel litt på sløret.

– Jeg kan si at denne spilleren er den dyreste i klubbens historie, sier Hoff.

Dermed koster han altså mer penger enn Dedè Anderson, som kostet 6 millioner kroner da han ble hentet fra den svenske klubben Kalmar FF i 2006.

Saken fortsetter under bildet

Color line stadion

Tiden vil vise om AaFK-supporterne får mye å juble for når Hamdallah entrer stadion til åpningen av eliteserien.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Trygg på at Hamdallah vil levere

– Hvor sikker er du på at dette er superspissen alle har ventet på?

– Vel, vi har gått høyt på banen og sagt at vi skal ha en klassespiss til, og det føler jeg at vi har fått nå. Man kan vel si at jeg er så trygg som det går an å bli i fotballens verden, sier Hoff.

Han forteller at klubben har gått grundig til verks i jakten, og at det ikke er uvanlig at det tar tre-fire måneder å signere enn spiller når man skal finne, observere, forhandle, samt la prosessen modne mellom partene.

Måljeger?

Andreas Nordvik

Midtstopper Andreas Nordvik signerte også tidligere torsdag kveld.

Foto: Allan Eikrem / NRK

Dermed har adm.dir. Henrik Hoff & co. sikret seg to signeringer på bare noen få timer – først Andreas Nordvik fra Vålerenga, og deretter Hamdallah fra Safi.

– Er dere i mål med spillerjakten før sesongen nå?

– Det var i utgangspunktet en spiss og en forsvarsspiller vi jaktet på, men vi utelukker ikke at det kan skje mer. Det er andre spillere på vei ut, så vi får se i løpet av en uke eller to, sier Hoff.

Mye tyder på at marrokanerer kan bli mannen som finner veien til nettmaskene på Color Line Stadion. Hamdallah er toppscorer i klubben, og er i ferd med å etablere seg på A-landslaget (sjekk faktaboks).

AaFK åpner eliteserien 2013 hjemme mot FK Haugesund 16. mars.

Fotball

 • Elabdellaoui tilbake i trening

  Omar Elabdellaoui er tilbake i trening med Galatasaray etter et behandlingsopphold i USA.

  Det skriver den tyrkiske fotballklubben på sine nettsider.

  I oppdateringen om Elabdellaouis situasjon heter det at den norske landslagsprofilen er tilbake i Istanbul og i gang med trening i regi av klubbens fysiske prestasjonsteam. Videre står det at behandlingen i USA er avsluttet.

  Galatasaray har også publisert et bilde i sosiale medier som viser et hjertelig møte mellom ham og klubbens trener Fatih Terim.

  Nordmannen pådro seg alvorlige skader på øynene etter en fyrverkeri-ulykke nyttårsaften for snart ett år siden

  Herrelandslaget i fotball trener
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Zlatan med frispark-scoring

  Zlatan Ibrahimovic er i ferd med å finne formen igjen etter sine langvarige skadeproblemer. Han scoret direkte på frispark da Milan vant 3-0 over Genoa.

  Før det var spilt ti minutter av onsdagens bortekamp fikk den 40-årige svensken ta frispark fra 25 meter. Milan stilte opp flere spillere foran muren, og mens han var i tilløpet løp de til siden i håp om å lage et hull han kunne skyte i.

  Zlatan skrudde i stedet ballen på den andre siden av muren og så den forsvinne inn i hjørnet utenfor keeper Salvatore Sirigus rekkevidde.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic