Hopp til innhold

– Jeg stiller meg undrende til siktelsen

Truls Haakonsen sier han ble overrasket da politiet pågrep ham og Inge André Olsen i forbindelse med Gunnarsson-saken.

Video - Tar siktelsen til etterretning

VIDEO: - Jeg tar siktelsen til etterretning, sa blant annet Truls Haakonsen etter politiavhørene.

– Jeg stiller meg selvfølgelig undrende til siktelsen, sa Truls Haakonsen etter å ha blitt avhørt av politiet onsdag.

Haakonsen og sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, ble onsdag pågrepet og siktet av politiet i forbindelse med Gunnarsson-saken.

Haakonsen ble pågrepet på Hamar, samtidig som Olsen meldte seg selv for politiet. Politiet gjennomførte også en razzia mot de to personenes adresser samt lokalene til de to klubbene og beslagla datamaskiner og dokumenter.

De to er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 275 jf. paragraf 276, som er grov økonomisk utroskap og satt i politiavhør hele dagen.

– Ikke noe hyggelig

Haakonsen forteller til NRK at han ble overrasket over pågripelsen.

– Nå er ikke jeg så dreven i å bli pågrepet av politiet, så sånn sett er jeg overrasket. Men jeg er glad for at politiet er inne i saken. Som jeg har sagt tidligere, så tror jeg det er en fordel, og jeg føler at jeg blir godt ivaretatt rettssikkerhetsmessig, sier han.

– Hvordan opplevde du selve pågripelsen?

– Det var en ny erfaring. Det er ikke noe hyggelig, men etter det jeg har skjønt, er det en naturlig konsekvens av at politiet etterforsker saken, forteller Haakonsen.

– Det er ikke noe moro, man skulle vært hele saken foruten, sier han.

Tenker ikke på strafferammen

– Hvordan foregikk avhøret?

– Jeg har redegjort for saken, og så har de hatt en del spørsmål om saken. Avhørene ble greit og profesjonelt gjennomført. Jeg har svart på de spørsmålene som politiet har ønsket jeg skulle svare på.

Den maksimale strafferammen for grov økonomisk utroskap er seks års fengsel.

– Jeg tenker ikke på den i det hele tatt, sier han til NRK.

– Hva med siktelsen på grov økonomisk utroskap?

– Jeg er ikke jurist, det viktigste for meg nå er at politiet er i gang med sin etterforskning, sier Haakonsen.

Også Inge André Olsen nekter straffskyld.

– Han synes det er veldig greit at politiet nå etterforsker denne saken, sier hans advokat Ellen Holager Andenæs til NRK.

Ikke grunnlag for varetektsfengsling

Politiadvokat Morten Stene i Asker og Bærum politidistrikt sier at Haakonsen og Inge André Olsen ikke blir varetektsfengslet. Begge er nå løslatt.

– Det er ikke grunnlag for varetektsfengsling av de to personene, og de er løslatt etter gjennomført avhør, opplyser Stene.

Han sier at pågripelsen foregikk uten noen form for dramatikk.

– Hvilke bevis har dere i saken?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere nå. Men på generelt grunnlag kan jeg si at det er bevis som er tilstrekkelig til at det er skjellig grunn til mistanke. Og det har også retten sagt seg enig i, siden det ble besluttet å gå til ransaking.

– Det er en alvorlig sak med en strafferamme på seks år.

Hoftun og Skutle må vitne

Også sportssjef i Rosenborg, Erik Hoftun, og tidligere daglig leder Nils Skutle må vitne i overgangssaken rundt Veigar.

– Daglig leder Nils Skutle og sportslig leder Erik Hoftun ble i dag oppringt av politiet. Der ble de meddelt at de vil bli kontaktet igjen, for å være vitner i Pall Gunnarson-saken, sier Nils Heldal i RBK til adressa.no.

I en kommentar til NRK sier advokat Gunnar Martin Kjenner at det bra at politiet nå for alvor har tatt tak i den mye omtalte Gunnarsson-saken, fordi idretten ikke er i stand til å gjøre det selv.

– Idretten er et eldorado for dem som ønsker å begå økonomiske misligheter, sier han.

Han mener idretten ikke har et egnet apparat til å håndtere saker om økonomisk kriminalitet.

Video Håkonsen og Olsen arrestert for økonomisk utroskap

VIDEO: Haakonsen og Olsen ble arrestert for økonomisk utroskap. Se fyldig reportasje om saken.

Fotball

  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland