– Nå har Aalesund alle muligheter

Nett-TV-programmet «Snakk om fotball» er tatt opp på en av fotballens virkelige dramatiske dager i 2013. Sir Alex Ferguson har meldt sin avgang som manager, og det går mot storoppgjør mellom Molde og Aalesund.

Alex Ferguson går av som manager i Manchester United. Åpner det for en United-retur for Ole Gunnar Solskjær. Og: Det er duket for lokaloppgjør mellom Molde og Ålesund

I dagens «Snakk om fotball» handler det både om Ole Gunnar Solskjærs sjanser som ny eventuell ny manager i Manchester United, og om det spennende lokaloppgjøret mellom Molde og Aalesund torsdag.

Mold ligger desidert på bunnen av eliteserie-tabellen, mens Aalesund virkelig har fått smaken på å ligge i toppen av norsk fotball. I seg selv trenger akkurat dette ikke å si så veldig mye for resultatet av torsdagens kamp.

– Det er omtrent umulig å tippe resultatet på forhånd. Det ene laget ligger helt i toppen av tabellen. Det andre på bunn. Men i et slikt lokaloppgjør spiller tabellplasseringen ingen rolle, sier NRK's fotballkommentator Rune Hustad i Nett-TV-programmet «Snakk om fotball».

I Ålesund frykter mange supportere at det skal skje akkurat det som har skjedd før: Nemlig at et lag som har slitt i forkant av kampen skal begynne opphentingen sin i møte med Aalesund. I så fall er dette ikke noen ny problemstilling.

Det snudde for Kjetil Rekdal og Vålerenga mot Aalesund, og det samme kan skje med Molde. Også tidligere at det skjedd at lag som har slitt i serien plutselig har gjort det bra mot Aalesund, sier Hustad.

Men fotballkommentator Rune Hustad har ikke særlig tro på at Molde skal hente hjem alle tre poengene i denne kampen. Til det viste de for dårlig form mot Start på mandag.

Men Molde spilte ikke bra mot Start. Jeg hadde kanskje trodd at det ville snu mot Aalesund om Molde spilte bra i Kristiansand mandag. Men Molde presterte ikke bra mot Start, bortsett fra i det første kvarteret. Nå har Aalesund absolutt alle muligheter, sier Hustad.

Aalesund ledet 2-0 hjemme mot Rosenborg i forrige runde. Men da Rosenborg la om formasjonen og la inn et ekstra gir, klarte ikke Aalesund å svare. Laget klarte rett og slett ikke å holde kampen ut.

– Jeg tror Aalesund holder i 90 minutt mot Molde. De har to dager lenger restitusjonstid enn Molde fra forrige kamp. Flere spillere er tilgjegelige nå for Aalesund, både Demar Phillips og Årøy er med for fullt nå.

I Nett-TV-programmet «Snakk om fotball» reises også problemstillingen om Ole Gunnar Solskjær har forspilt sine sjanser som erstatter for Sir Alex Ferguson når han nå gir seg som manager i Manchester United. Programmet ser du i videovinduet øverst i artikkelen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp