Lahm: – Det er umulig å stoppe dem

Bayern München bød på en heroisk sluttspurt, men Barcelonas stjernetrio sørget for at det kun ble med forsøket i mesterligaens semifinale.

MSN

USTOPPELIGE: Barcelona-trioen Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi var igjen i det umulige hjørnet.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– De kjenner hverandre godt. De har funnet noe helt eget sammen. Jeg håper ingen klarer å stoppe dem, men vi må ikke glemme at de har et lag bak seg som gjør det mulig for dem å spille sånn, sier Barcelona-trener Luis Enrique til Viasat.

De mest optimistiske Bayern-supporterne fikk nok troen på et aldri så lite fotballmirakel da Thomas Müller smalt inn 3-2 etter 74 minutter.

  • Se alle målene i videoen under!
Müller

SKAPTE SPENNING: Thomas Müller satte inn 3-2 da det sto igjen 16 minutter.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Tyskerne trengte dermed tre mål i løpet av det siste kvarteret, men selv om vertene presset på i sluttminuttene, kom de aldri nærmere.

Barcelonas stjernetrio Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi ble igjen den store forskjellen på lagene. Der Messi scoret to mål i det første oppgjøret, skulle Neymar gjøre det samme i München.

Tilrettelegger ved begge målene var «selvsagt» Luis Suárez, som ble tatt av og hvilt i pausen på stillingen 2-2.

Nå står «MSN», som trioen ofte kalles, bak 24 av Barcelonas 27 mål i mesterligaen. Til sammen har de scoret 114 mål i alle konkurranser.

– Vi gjorde to feil i forsvar før pause og bommet på flere sjanser. Det var veldig irriterende, sier Müller.

– Det er umulig å stoppe de spillerne i 90 minutter, sier kaptein Philipp Lahm, som påpeker at semifinalen først og fremst ble avgjort etter 3-0-tapet i Barcelona.

God Bayern-åpning

Mannskapet til Pep Guardiola startet imidlertid friskt og tok ledelsen allerede etter sju minutter. Midtstopper Mhedi Benatia raget høyest i feltet på et hjørnespark fra spanske Xabi Alonso, og Barca-keeper Marc-André Ter Stegen fikk bare to fingre på avslutningen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bayern München bød på en heroisk sluttspurt, men Barcelonas stjernetrio sørget for at det kun ble med forsøket i mesterligaens semifinale.

Med en tidlig 1-0-ledelse fikk hjemmefansen troen, men håpet skulle raskt og effektivt bli slukket av gjestenes giftige angrepsrekke.

Suárez brøt gjennom på Bayerns høyreside og fant uegoistisk spissmakker Neymar inne foran mål. Han fikk en enkel jobb med å trille ballen i nettet bak Bayern-keeper Manuel Neuer.

Bare halvtimen var spilt da Suárez igjen gjorde forarbeidet, og Neymar sendte gjestene i ledelsen fra kloss hold.

Kan ta trippelen

Luis Suárez står for øvrig nå med 20 målgivende pasninger denne sesongen. Neymar eller Messi har stått i andre enden av 17 av dem. Det sier sitt også sitt om Barca-spissenes samspill.

Mesterliga-exiten betyr samtidig at den Bayern må nøye seg ett trofé denne sesongen. Laget har allerede sikret seg ligagullet.

Barcelona kan på sin side ende opp med tre titler – akkurat som laget gjorde under Pep Guardiolas ledelse for seks år siden. Messi & co. leder ligaen med fire poeng når to serieomganger gjenstår, og senere denne måneden er det cupfinale mot Athletic Bilbao.

Real Madrid og Juventus møtes i den andre semifinalen onsdag. Juventus leder 2-1 etter det første møtet i Italia.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp