Lahm: – Det er umulig å stoppe dem

Bayern München bød på en heroisk sluttspurt, men Barcelonas stjernetrio sørget for at det kun ble med forsøket i mesterligaens semifinale.

MSN

USTOPPELIGE: Barcelona-trioen Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi var igjen i det umulige hjørnet.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– De kjenner hverandre godt. De har funnet noe helt eget sammen. Jeg håper ingen klarer å stoppe dem, men vi må ikke glemme at de har et lag bak seg som gjør det mulig for dem å spille sånn, sier Barcelona-trener Luis Enrique til Viasat.

De mest optimistiske Bayern-supporterne fikk nok troen på et aldri så lite fotballmirakel da Thomas Müller smalt inn 3-2 etter 74 minutter.

 • Se alle målene i videoen under!
Müller

SKAPTE SPENNING: Thomas Müller satte inn 3-2 da det sto igjen 16 minutter.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Tyskerne trengte dermed tre mål i løpet av det siste kvarteret, men selv om vertene presset på i sluttminuttene, kom de aldri nærmere.

Barcelonas stjernetrio Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi ble igjen den store forskjellen på lagene. Der Messi scoret to mål i det første oppgjøret, skulle Neymar gjøre det samme i München.

Tilrettelegger ved begge målene var «selvsagt» Luis Suárez, som ble tatt av og hvilt i pausen på stillingen 2-2.

Nå står «MSN», som trioen ofte kalles, bak 24 av Barcelonas 27 mål i mesterligaen. Til sammen har de scoret 114 mål i alle konkurranser.

– Vi gjorde to feil i forsvar før pause og bommet på flere sjanser. Det var veldig irriterende, sier Müller.

– Det er umulig å stoppe de spillerne i 90 minutter, sier kaptein Philipp Lahm, som påpeker at semifinalen først og fremst ble avgjort etter 3-0-tapet i Barcelona.

God Bayern-åpning

Mannskapet til Pep Guardiola startet imidlertid friskt og tok ledelsen allerede etter sju minutter. Midtstopper Mhedi Benatia raget høyest i feltet på et hjørnespark fra spanske Xabi Alonso, og Barca-keeper Marc-André Ter Stegen fikk bare to fingre på avslutningen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bayern München bød på en heroisk sluttspurt, men Barcelonas stjernetrio sørget for at det kun ble med forsøket i mesterligaens semifinale.

Med en tidlig 1-0-ledelse fikk hjemmefansen troen, men håpet skulle raskt og effektivt bli slukket av gjestenes giftige angrepsrekke.

Suárez brøt gjennom på Bayerns høyreside og fant uegoistisk spissmakker Neymar inne foran mål. Han fikk en enkel jobb med å trille ballen i nettet bak Bayern-keeper Manuel Neuer.

Bare halvtimen var spilt da Suárez igjen gjorde forarbeidet, og Neymar sendte gjestene i ledelsen fra kloss hold.

Kan ta trippelen

Luis Suárez står for øvrig nå med 20 målgivende pasninger denne sesongen. Neymar eller Messi har stått i andre enden av 17 av dem. Det sier sitt også sitt om Barca-spissenes samspill.

Mesterliga-exiten betyr samtidig at den Bayern må nøye seg ett trofé denne sesongen. Laget har allerede sikret seg ligagullet.

Barcelona kan på sin side ende opp med tre titler – akkurat som laget gjorde under Pep Guardiolas ledelse for seks år siden. Messi & co. leder ligaen med fire poeng når to serieomganger gjenstår, og senere denne måneden er det cupfinale mot Athletic Bilbao.

Real Madrid og Juventus møtes i den andre semifinalen onsdag. Juventus leder 2-1 etter det første møtet i Italia.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • – Messi nær ny avtale med Barca

  Lionel Messi skal nærme seg en kontrakt på to nye sesonger med Barcelona. Ifølge den spanske radiokanalen Cope har Messi gitt klubben et ja.

  Det gjenstår bare en uke av Messis kontrakt, som går ut 30. juni, men ifølge Cope skal argentineren ha fortalt Barcelona at han kommer til å godta en kontraktsforlengelse på to år.

  Den spanske radiokanalen hevder at avtalen kan bli annonsert allerede torsdag, når argentineren fyller 34 år. (NTB)

  Lionel Messi
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Orbán avlyser tur til München

  Den ungarske statsministeren, Viktor Orbán, skulle egentlig sitte på tribunen under EM-kampen mellom Tyskland og Ungarn onsdag kveld.

  Det kommer han ikke til å gjøre likevel, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA. Storavisen Bild skriver det samme.

  Andre medier melder at det ikke har kommet noe offentlig informasjon om dette ennå, mens de tyske mediene spekulerer i om årsaken er de siste dagers diskusjoner rundt Uefas forbud mot å lyse opp Allianz Arena under kampen mellom Tyskland og Ungarn.

  De tyske mediene spekulerer i om årsaken er de siste dagers diskusjoner rundt UEFAs forbud mot å lyse opp Bayern Münchens hjemmebane i regnbuefarger.

  Hungary Portugal Euro 2020 Soccer. Viktor Orban
  Foto: Laszlo Balogh / AP
 • Drømmestart for Tjelmeland

  IK Start har hatt en noe tøff åpning i 1. divisjon, men i dag løsnet det skikkelig for sørlendingene.

  I Sindre Tjelmelands første kamp som Start-trener knuste de til slutt stakkars Grorud, og vant 4-1.

  Det var Martin Ramsland som åpnet ballet, og satte første omgangs eneste scoring.

  Men i andre omgang ble det skikkelig ketchup-effekt, og Sebastian Buch, Kristoffer Tønnessen og Eirik Schulze sørget for 4-0 med et kvarter igjen å spille.

  Oscar Aga sikret et trøstemål for Grorud da det var fem minutter igjen av kampen.

  Det har vært en spesiell uke for gultrøyene. De har for det første sparket Joey Hardarson. I tillegg trakk Atle Roar Håland seg som sportssjef i klubben.

  Start ligger nå på 7. plass i 1. divisjon, med fire poeng bak HamKam i tet.

  Fredrikstad gikk på et surt 2-3-tap mot Ull/Kisa, så nå kan HamKam skaffe seg et forsprang.

  Eliteserien i fotball 2020. KBK- Start (3-2)
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Haavi scoret fire

  Emilie Haavi var i fyr og flamme og scoret fire mål mot Klepp. Kampen endte til slutt 1-5, og det var Mimmi Löfwenius Veum som satte den siste scoringen for LSK Kvinner.

  Marie-Yasmine D'Anjou scoret 1-1 for Klepp, men det holdt altså ikke for rogalendingene.

  LSK står med full pott i Toppserien etter fire kamper, mens Klepp står med seks poeng.

  Toppserien 2019, fotball kvinner, Vålerenga - LSK kvinner (1-2)
  Foto: Ryan Kelly / NTB
 • Maalen ferdig i Ranheim

  Svein Maalen slutter som trener i 1. divisjonsklubben Ranheim. Avgjørelsen ble offentliggjort kun noen timer før tirsdagens hjemmekamp mot Raufoss.

  Avgjørelsen om å avslutte samarbeidet med Maalen bekreftes på Ranheims nettsider.

  – Jeg har hatt utrolige år i Ranheim og hatt gleden av å gi mitt bidrag til at klubben har gått fra å være en liten underdog til å bli en klubb som kan konkurrere med de største i norsk fotball, sier han.

  Svein Maalen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB