«Mix» om Villa: – Han kan bli den nye Pelé

Mikkel «Mix» Diskerud har imponert i sesongoppkjøringen for New York City, og har allerede funnet tonen med lagets gigant, David Villa. Søndag debuterer de begge i MLS.

David Villa

TROR PÅ VILLA: Mikkel Diskerud snakker varmt om sin lagkompis David Villa.

Foto: NTB scanpix

– De rapporterer allerede om utsolgt i Orlando – og det betyr mer enn 62.000 publikummere på stadion. Det blir sikkert litt annerledes trøkk enn på Fosshaugane, men alt har jo sin sjarm, og jeg er ikke sikker på om safta i Florida kan måle seg med den fra Lerum.

Norskamerikaneren Mikkel Diskerud er kun noen få dager unna å få sin debut i den amerikanske fotball-ligaen Major League Soccer (MLS).

Han gikk fra Rosenborg til New York City i januar og på søndag blir «Mix» en del av et historisk øyeblikk når de møter Orlando City. Dette er nemlig klubbens aller første sesong i ligaen.

– Topp type

Diskerud NYC

PRESENTERT: Mikkel Diskerud signerte for New York City i januar.

Foto: Privat

Men NYCFC har allerede før avspark rukket å vise store muskler i fotballverdenen: Klubben eies av eierselskapet bak Manchester City og New York Yankees, og har sikret storsigneringer som David Villa og Frank Lampard.

Mens Lampard fortsatt er på lån i City, har Mix og Villa allerede spilt sammen i sesongoppkjøringen.

– Davids engelsk og min spansk er akkurat like bra, så derfor bruker vi mest tid og er mest alvorlige med hverandre når vi er på banen – og så har vi det rimelig løst når vi henger sammen utenfor. Han er en topp type, sier 24-åringen og legger humoristisk til:

– Men jeg tror det er jeg som må lære ham å lage Gazpacho og ordentlig spansk tortilla.

Samme nummer som Pelé

Pele Soccer Pele, Edson Arantes do Nascimento

NUMMER 10: Dette var Pelés drakt da han fra 1974–1977 spilte for New York Cosmos.

Foto: Matt Rourke / Ap

Når Diskerud snart skal ikle seg New York City FC-drakta, får han æren av å løpe rundt med drakt nummer 10. Da Pelé spilte for New York Cosmos tre sesonger på 1970-tallet, hadde stjernespilleren også draktnummer 10. Men det er David Villa «Mix» setter i samme bås som brasilianeren.

– Det er mange år siden Pelé var i New York, men folk snakker fremdeles om han her. Nå er det Davids tur. Han kommer til å promotere fotball på en måte svært få andre kan gjøre her i USA. De er ærbødige for store vinnere, sier han.

Nå gleder Diskerud seg til å debutere for den nyoppstarta klubben.

– Jeg tror årets mål for klubben er at vi skal forsøke å få ballen mellom stengene så ofte og så lekent som mulig. Eierne har bedt oss om å være med å skape en klubb som alle fotballfans i New York kan følge med spenning – fansen skal kunne gråte og le sammen med oss, sier «Mix».

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter