«Mix» om Villa: – Han kan bli den nye Pelé

Mikkel «Mix» Diskerud har imponert i sesongoppkjøringen for New York City, og har allerede funnet tonen med lagets gigant, David Villa. Søndag debuterer de begge i MLS.

David Villa

TROR PÅ VILLA: Mikkel Diskerud snakker varmt om sin lagkompis David Villa.

Foto: NTB scanpix

– De rapporterer allerede om utsolgt i Orlando – og det betyr mer enn 62.000 publikummere på stadion. Det blir sikkert litt annerledes trøkk enn på Fosshaugane, men alt har jo sin sjarm, og jeg er ikke sikker på om safta i Florida kan måle seg med den fra Lerum.

Norskamerikaneren Mikkel Diskerud er kun noen få dager unna å få sin debut i den amerikanske fotball-ligaen Major League Soccer (MLS).

Han gikk fra Rosenborg til New York City i januar og på søndag blir «Mix» en del av et historisk øyeblikk når de møter Orlando City. Dette er nemlig klubbens aller første sesong i ligaen.

– Topp type

Diskerud NYC

PRESENTERT: Mikkel Diskerud signerte for New York City i januar.

Foto: Privat

Men NYCFC har allerede før avspark rukket å vise store muskler i fotballverdenen: Klubben eies av eierselskapet bak Manchester City og New York Yankees, og har sikret storsigneringer som David Villa og Frank Lampard.

Mens Lampard fortsatt er på lån i City, har Mix og Villa allerede spilt sammen i sesongoppkjøringen.

– Davids engelsk og min spansk er akkurat like bra, så derfor bruker vi mest tid og er mest alvorlige med hverandre når vi er på banen – og så har vi det rimelig løst når vi henger sammen utenfor. Han er en topp type, sier 24-åringen og legger humoristisk til:

– Men jeg tror det er jeg som må lære ham å lage Gazpacho og ordentlig spansk tortilla.

Samme nummer som Pelé

Pele Soccer Pele, Edson Arantes do Nascimento

NUMMER 10: Dette var Pelés drakt da han fra 1974–1977 spilte for New York Cosmos.

Foto: Matt Rourke / Ap

Når Diskerud snart skal ikle seg New York City FC-drakta, får han æren av å løpe rundt med drakt nummer 10. Da Pelé spilte for New York Cosmos tre sesonger på 1970-tallet, hadde stjernespilleren også draktnummer 10. Men det er David Villa «Mix» setter i samme bås som brasilianeren.

– Det er mange år siden Pelé var i New York, men folk snakker fremdeles om han her. Nå er det Davids tur. Han kommer til å promotere fotball på en måte svært få andre kan gjøre her i USA. De er ærbødige for store vinnere, sier han.

Nå gleder Diskerud seg til å debutere for den nyoppstarta klubben.

– Jeg tror årets mål for klubben er at vi skal forsøke å få ballen mellom stengene så ofte og så lekent som mulig. Eierne har bedt oss om å være med å skape en klubb som alle fotballfans i New York kan følge med spenning – fansen skal kunne gråte og le sammen med oss, sier «Mix».

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Giroud sendte Milan til tabelltopp

  Olivier Giroud scoret tirsdag i sin tredje strake kamp som Serie A-spiller. Han ble matchvinner hjemme mot Torino og sendte Milan til tabelltoppen.

  Ifølge Sky Italia er det bare Mario Balotelli (2013) som i moderne tid har fått nettsus i sine tre første kamper i den italienske toppdivisjonen.

  Franskmannen står med fire ligamål. Tirsdag avgjorde han etter 14 minutters spill. En corner fra Sandro Tonali ble lagt ned på bakerste stolpe av Rade Krunic. Giroud var først på ballen og styrte inn 1-0.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Slo Leeds med Ødegaard ute av laget

  Martin Ødegaard var ikke å se hverken fra start eller på benken da Arsenal møtte Leeds. Mikel Arteta bekreftet etter kampen at Ødegaard er skadet.

  Men laget fra Nord-London hadde god kontroll på Leeds, og vant til slutt 2-0 i ligacupens 4. runde.

  Det var først Callum Chambers som sendte Artetas lag i føringen. Deretter satte Eddie Nketiah 2-0 da han plukket opp et tilbakespill mot Leeds-keeper Illan Meslier.

  Arsenal
  Foto: Justin Tallis / AFP
 • Dortmund videre uten Haaland

  Regjerende mester Borussia Dortmund slet med å slå hull på nivå to-laget Ingolstadt i den tyske fotballcupen. Så entret Thomas Hazard banen og ordnet 2-0.

  Belgieren glitret umiddelbart etter innhoppet i det 71. minutt. Fra fem meter styrte han straks inn en pasning fra Julian Brandt. Samme duo slo til igjen ni minutter senere.

  Denne gangen doblet Hazard til 2-0 på volley. Han sto fram i Erling Baut Haalands skadefravær.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Hazard nedprioriteres i Madrid

  Real Madrids belgiske stjerne Eden Hazard må finne seg i at treneren velger andre spillere selv om han nå er kampklar igjen.

  Real Madrid-trener Carlo Ancelotti sier rett ut at han foretrekker andre spillere. Ancelotti sier Hazard er en toppspiller som har alt.

  – Han må finne seg i det. Han spiller ikke, men har alt det en Real Madrid-spiller skal ha. Noen ganger er det sånn at treneren foretrekker andre. Det gjør treneren nå. Det viktige er at han er motivert og klar for å jobbe, sier Ancelotti. (NTB)

  FILE PHOTO: Hazard with the match ball after Real Madrid's Champions League Group D match against Sheriff Tiraspol
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Reiten på venstreback

  Guro Reiten starter i uvant posisjon når hun starter på venstreback i møtet med Belgia i kveld.

  – Det blir spennende. Jeg har snakket med Martin Sjögren, og som jeg alltid sier, så gjør jeg det som er best for laget. I dag betyr det en ny posisjon, så det blir spennende, sier Reiten til NRK.

  Sjögren påpeker at hun tidvis har hatt en lignende rolle for Chelsea.

  Slik starter Norge:

  Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvann, Maria Thorisdottir – Elisabeth Terland, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten – Caroline Graham Hansen, Frida Maanum – Lisa-Marie Karlseng Utland.

  Norge - Belgia kvinner spiller landskamp på Ullevål stadion 26. oktober 2021, kvalifisering til VM i fotball 2023. Foto: Eskil Wie Furunes / NRK
  Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England