NRK Meny
Normal

«Mix» Diskerud klar for Gold Cup-finale

Mikkel «Mix» Diskerud kan se frem til å spille finale i sin aller første turnering som USA-spiller. Det ble klart etter at Honduras ble beseiret i semifinalen i Gold Cup.

Mix Diskerud

Mikkel Diskerud har fått mye spilltetid for USA i Gold Cup. I semfinalen ble RBK-spilleren riktignok plassert på benken, men han fikk ta del i de siste 25 minuttene av Honduras-kampen.

Foto: Jonathan Ferrey / Getty Images

Laster innhold, vennligst vent..

Diskerud, som har imponert trener Jürgen Klinsmann med både godt spill og scoring tidligere i turneringen, satt på benken fra start da USA møtte Honduras i semifinalen i Gold Cup.

Rosenborg-spilleren, som har fått tildelt trøye nummer 8 på landslaget, ble byttet innpå etter 66 minutter.

Mix Diskerud

Mikkel Diskerud skal spille finale i Gold Cup for USA.

Foto: Patrick McDermott / Getty Images

Da hadde allerede Landon Donavan (to scoringer) og Eddie Johnson langt på vei avgjort oppgjøret mot Honduras. «Mix» kom inn på stillingen 3-1, og bidro til at den holdt seg kampen ut.

– Et spesielt talent

I finalen venter Panama, som på imponerende vis slo ut Mexico i den andre semifinalen. Roman Torres ble den stor helten i det oppgjøret, med sin avgjørende 2-1-scoring en halvtime før slutt.

Finalekampen spilles natt til mandag norsk tid. Kanskje kan «Mix» være tilbake i startelleveren til det oppgjøret. Trener Klinsmann er i hvert fall fornøyd med det midtbanespilleren har prestert.

– «Mix» Diskerud har et helt spesielt talent, har Klinsmann tidligere sagt til ESPN.

Valgte USA

Norsk-amerikanske Diskerud har, om man ser bort i fra et kort låneopphold til belgiske KAA Gent i 2012, tilbragt hele sin unge fotballkarriere i Norge.

Likevel spiller 22-åringen altså for USAs landslag, noe han bestemte seg for å gjøre i slutten av juni.

Etter at han ble tatt ut i troppen til Gold Cup og senere fikk sin første offisielle kamp, er han tapt for Norge.

– Hvis jeg skal representere et landslag - ja, så må jeg velge - og velge bort ett. Sånn er reglene - facts of life, skrev Diskerud til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.