«Jimmy Jumps» manager: - Billig bot

«Jimmy Jump» var bare et par meter fra å få tredd lua si ned over VM-pokalen få minutter før VM-finalen. Nå er han idømt en bot for stuntet.

Ifølge NTB har en domstol i Johannesburg bestemt at Jaume Marquet Cot, som han egentlig heter, må betale 1700 kroner i bot.

Spanjolen prøvde å tre en lue over VM-pokalen like før avspark i søndagens finale mellom Spania og Nederland.

Jump til manageren: - Nå gjør jeg det!

Stoppet av vakter

Flere vakter grep inn og bar «Jimmy Jump» vekk, og spanjolen havnet i arresten i Sør-Afrika. Først skal anklagene ha gått ut på at han forsøkte å stjele pokalen, men hans norske manager Alex Sola, som er i Sør-Afrika, har hele tiden nektet for dette.

- Boten var veldig billig, og advokatutgiftene som kom i tillegg hadde vi regnet med. Sånn sett var det verre at han måtte sitte i fangenskap i et dårlig fengsel, sier Sola til NRKsport.no.

I etterkant av stuntet har de to naturlig nok fått mye oppmerksomhet fra mange hold. Sola sier han har respekt for de som mener de opptrer tåpelig, men at han støtter «Jimmy Jump».

- Vi vil vise at hvem som helst kan være noen og er verdt noe. Folk har en plikt til å føle seg fri, og det er det vi prøver å få frem, sier Sola.

Flere stunt

Scenehopperen har gjort mange stunt. Tidligere i år lurte han seg inn på scenen under Spanias bidrag i Melodi Grand Prix på Fornebu, og for to år siden snek han seg inn på banen under semifinalene i fotball-EM.

Nå er det uklart hva som blir det neste prosjektet. De to er i Sør-Afrika, og de er opptatt av å få med seg en safari før de forlater landet.

- Han sier han vil prøve å sette lua si på et nesehorn, men det får jeg vel prøve å snakke ham fra, sier Sola.

Fotballnyheter