NRK Meny
Normal

Ekspertene tviler på Chelsea: - De må bestikke dommerne

Ikke engang engelsk presse har tro på at Chelsea skal klare å slå ut Barcelona når lagene barker sammen til semifinale i Mesterligaen i kveld.

Messi og Di Matteo

Chelsea-manager Roberto Di Matteo (t.h) har hatt en strålende start i sjefsstolen på Stamford Bridge. Men oppgaven blir muligens litt for stor når Lionel Messi og Barcelona kommer på besøk i kveld.

Foto: NTBScanpix

Frank Lampard før oppgjøret mot Barca

Frank Lampard hevder Chelsea er klare for oppgaven med å slå ut Barcelona.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

– Vi har tro på oss selv, sier Chelsea-kaptein Frank Lampard før kveldens kamp.

At Chelsea-kapteinen sier så, har han selvfølgelig god grunn til.

Et lag som har tatt seg til semifinale i Europas gjeveste klubbturnering tre ganger de siste fem årene har selvfølgelig selvtillit.

NRK følger kampen direkte: Chelsea - Barcelona fra kl 20.45

Men i kveldens første oppgjør står Barcelona på den andre banehalvdelen - fjorårsmesterne som har valset gjennom gruppespill og utslagsrunder nærmest på «cruise control» denne vinteren.

På sin ferd har Barcelona totalt scoret 33 mål på 10 kamper - altså 3,3 mål per kamp.

Lionel Messi har scoret 14 av målene, og dribleguden fra Argentina har i snitt nettet hvert 58. minutt (!) denne Mesterliga-sesongen.

Chelsea-trener Roberto Di Matteo har imidlertid planen klar for hvordan de skal tukte katalanerne - uten at planen virket å være så veldig gjennomtenkt under gårsdagens pressekonferanse.

– Vi må prøve å unngå å slippe inn mål, og gjerne prøve å score to-tre ganger for å få med oss et godt resultat, sa Di Matteo diplomatisk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Barcelonas triumfferd

Barcelona har feid unna det som har vært av motstand så langt i årets mesterliga.

Dette er Barcelonas fryktinngytende ferd mot semifinalen:

  • I gruppespillet tok Barcelona 18 poeng av 20 mulige, selv om de var i samme gruppe som storheten AC Milan. Målforskjell etter seks kamper: 20-4.
  • I åttedelsfinalen fikk Bayer Leverkusen gjennomgå. Barcelona vant begge oppgjørene, det siste med sifrene 7-1, og en total målforskjell på 10-2 over to kamper.
  • I kvartfinalen møtte Barcelona nettopp AC Milan, og etter å ha spilt 0-0 borte på San Siro, tok katalanerne en fortjent 3-1-seier på Camp Nou.

Pep Guardiolas menn går dermed inn i kveldens semifinale som store favoritter - noe også ulike utregningstjenester på nettet har regnet seg fram til.

Ifølge nettstedet Euro Club Index, som gjør sine utregninger basert på styrkeforholdet mellom lagene, har Barcelona hele 88 prosents sjanse for å slå ut Chelsea over to semifinaler.

– Vi møter verdens beste lag - det finnes vel ingen større utfordring enn det? Semifinale i Mesterligaen er ikke hverdagskost, sier Lampard.

Les også: Alves mener Chelsea var feige

Ekspertene har liten tro på Chelsea

Engelske eksperter og fotballanalytikere har de siste dagene skrevet sine forhåndsomtaler av kampen, og heller ikke de øyner Chelsea stort håp om avansement til finalen - i så fall lagets første finale siden det forsmedelige tapet for Manchester United i 2008.

Telegraph-journalist Thom Gibbs har i sin analyse sett på kampene der Barcelona enten har avgitt poeng eller tapt denne sesongen, og ordla seg slik i sin konklusjon før kveldens kamp:

– Chelsea må presse som galninger så lenge de overhodet orker, fremprovosere feil, drøye tid, håpe på at Barcelona-spillere blir skadet under oppvarming, be om tungt regnvær, og, hvis ingenting fungerer, bestikke dommerne, skrev Gibbs i sin forhåndsanalyse av kampen på avisens nettsider.

Fernando Torres

Fernando Torres har vunnet VM og EM, men har til gode å vinne Champions League: - Det hadde vært som en drøm som går i oppfyllelse, har han sagt.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

BBCs fotballekspert Ben Smith mener Chelsea bør dra lærdom av måten de spilte under José Mourinho - der laget kjempet seg til suksess gjennom et svært kompakt forsvarsspill.

– Chelsea må klare å holde på ballen når de først har den, skal de ha en sjanse til å bryte Barcas rytme. De må heller ikke være redde for å presse høyt, slikt at de nekter keeper Victor Valdes, Gerard Pique eller andre til å ta med seg ballen fremover å sende ballen inn i Barcelonas "pasningskarusell", skriver BBC-eksperten.

Også Aftenposten- og Canal Plus-ekspert Lars Tjærnås tror Chelsea skal få slite med å tukte de pasningssterke spanjolene.

– De blå fra London må kort og greit være mer tradisjonelt britiske enn noen gang. Med det mener jeg en direkte fotball med vekt på duellkraft, dødballer og innlegg for å etablere en «luftkrig», skriver Lars Tjærnås på sin blogg.

Om ikke ekspertene har tro på Chelsea-seier, får London-klubben i hvert fall godord fra lagets tidligere spiss Andrij Sjevtsjenko:

– Chelsea har en sjanse fordi de har vist en imponerende form i det siste, blant annet da de slo Tottenham i FA-cupen, sier tidligere Chelsea-spiss Sjevtsjenko til Sky Sports.

Hva tror DU om utfallet av kveldens kamp? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.