Hopp til innhold

Ekspertene tviler på Chelsea: - De må bestikke dommerne

Ikke engang engelsk presse har tro på at Chelsea skal klare å slå ut Barcelona når lagene barker sammen til semifinale i Mesterligaen i kveld.

Messi og Di Matteo

Chelsea-manager Roberto Di Matteo (t.h) har hatt en strålende start i sjefsstolen på Stamford Bridge. Men oppgaven blir muligens litt for stor når Lionel Messi og Barcelona kommer på besøk i kveld.

Foto: NTBScanpix

Frank Lampard før oppgjøret mot Barca

Frank Lampard hevder Chelsea er klare for oppgaven med å slå ut Barcelona.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

– Vi har tro på oss selv, sier Chelsea-kaptein Frank Lampard før kveldens kamp.

At Chelsea-kapteinen sier så, har han selvfølgelig god grunn til.

Et lag som har tatt seg til semifinale i Europas gjeveste klubbturnering tre ganger de siste fem årene har selvfølgelig selvtillit.

NRK følger kampen direkte: Chelsea - Barcelona fra kl 20.45

Men i kveldens første oppgjør står Barcelona på den andre banehalvdelen - fjorårsmesterne som har valset gjennom gruppespill og utslagsrunder nærmest på «cruise control» denne vinteren.

På sin ferd har Barcelona totalt scoret 33 mål på 10 kamper - altså 3,3 mål per kamp.

Lionel Messi har scoret 14 av målene, og dribleguden fra Argentina har i snitt nettet hvert 58. minutt (!) denne Mesterliga-sesongen.

Chelsea-trener Roberto Di Matteo har imidlertid planen klar for hvordan de skal tukte katalanerne - uten at planen virket å være så veldig gjennomtenkt under gårsdagens pressekonferanse.

– Vi må prøve å unngå å slippe inn mål, og gjerne prøve å score to-tre ganger for å få med oss et godt resultat, sa Di Matteo diplomatisk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Barcelonas triumfferd

Barcelona har feid unna det som har vært av motstand så langt i årets mesterliga.

Dette er Barcelonas fryktinngytende ferd mot semifinalen:

 • I gruppespillet tok Barcelona 18 poeng av 20 mulige, selv om de var i samme gruppe som storheten AC Milan. Målforskjell etter seks kamper: 20-4.
 • I åttedelsfinalen fikk Bayer Leverkusen gjennomgå. Barcelona vant begge oppgjørene, det siste med sifrene 7-1, og en total målforskjell på 10-2 over to kamper.
 • I kvartfinalen møtte Barcelona nettopp AC Milan, og etter å ha spilt 0-0 borte på San Siro, tok katalanerne en fortjent 3-1-seier på Camp Nou.

Pep Guardiolas menn går dermed inn i kveldens semifinale som store favoritter - noe også ulike utregningstjenester på nettet har regnet seg fram til.

Ifølge nettstedet Euro Club Index, som gjør sine utregninger basert på styrkeforholdet mellom lagene, har Barcelona hele 88 prosents sjanse for å slå ut Chelsea over to semifinaler.

– Vi møter verdens beste lag - det finnes vel ingen større utfordring enn det? Semifinale i Mesterligaen er ikke hverdagskost, sier Lampard.

Les også: Alves mener Chelsea var feige

Ekspertene har liten tro på Chelsea

Engelske eksperter og fotballanalytikere har de siste dagene skrevet sine forhåndsomtaler av kampen, og heller ikke de øyner Chelsea stort håp om avansement til finalen - i så fall lagets første finale siden det forsmedelige tapet for Manchester United i 2008.

Telegraph-journalist Thom Gibbs har i sin analyse sett på kampene der Barcelona enten har avgitt poeng eller tapt denne sesongen, og ordla seg slik i sin konklusjon før kveldens kamp:

– Chelsea må presse som galninger så lenge de overhodet orker, fremprovosere feil, drøye tid, håpe på at Barcelona-spillere blir skadet under oppvarming, be om tungt regnvær, og, hvis ingenting fungerer, bestikke dommerne, skrev Gibbs i sin forhåndsanalyse av kampen på avisens nettsider.

Fernando Torres

Fernando Torres har vunnet VM og EM, men har til gode å vinne Champions League: - Det hadde vært som en drøm som går i oppfyllelse, har han sagt.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

BBCs fotballekspert Ben Smith mener Chelsea bør dra lærdom av måten de spilte under José Mourinho - der laget kjempet seg til suksess gjennom et svært kompakt forsvarsspill.

– Chelsea må klare å holde på ballen når de først har den, skal de ha en sjanse til å bryte Barcas rytme. De må heller ikke være redde for å presse høyt, slikt at de nekter keeper Victor Valdes, Gerard Pique eller andre til å ta med seg ballen fremover å sende ballen inn i Barcelonas "pasningskarusell", skriver BBC-eksperten.

Også Aftenposten- og Canal Plus-ekspert Lars Tjærnås tror Chelsea skal få slite med å tukte de pasningssterke spanjolene.

– De blå fra London må kort og greit være mer tradisjonelt britiske enn noen gang. Med det mener jeg en direkte fotball med vekt på duellkraft, dødballer og innlegg for å etablere en «luftkrig», skriver Lars Tjærnås på sin blogg.

Om ikke ekspertene har tro på Chelsea-seier, får London-klubben i hvert fall godord fra lagets tidligere spiss Andrij Sjevtsjenko:

– Chelsea har en sjanse fordi de har vist en imponerende form i det siste, blant annet da de slo Tottenham i FA-cupen, sier tidligere Chelsea-spiss Sjevtsjenko til Sky Sports.

Hva tror DU om utfallet av kveldens kamp? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotball

 • Liverpool lekte seg videre i Europaligaen

  Liverpool stilte sterkt offensivt og fikk tidlig uttelling i 4-0-seieren over LASK. Den tok klubben til Europaligaens åttedelsfinale som gruppevinnere.

  Luis Diaz stanget rødtrøyene i føringen etter tolv minutter, og like etter doblet Cody Gakpo. Han bredsidet ballen enkelt i nettet fra tre meter etter å ha fått en fin pasning fra Mohamed Salah.

  Tidlig i andreomgangen scoret Salah sikkert fra straffemerket, og to minutter på overtid økte Gakpo til 4-0.

  Liverpool står med tolv poeng fra fem kamper i pulje E. Det er nok til å ta førsteplassen og være klar for åttedelsfinale på nyåret.

  Toulouse er nummer to med åtte poeng etter 0-0 hjemme mot Union Saint-Gilloise.

  Aron Dønnum spilte fra start for de franske vertene, mens Warren Kamanzi slapp til helt på tampen. Mathias Rasmussen fikk en drøy time for gjestene fra Belgia. (NTB/NRK)

  Liverpool-spillerne jubler for scoring mot LASK i Europaligaen
  Foto: Jon Super / AP
 • Moldes avansement i en tynn tråd etter høydramatisk kamp

  Etter 2-2 hjemme mot aserbajdjanske Qarabag skal fryktelig mye gå Moldes vei om det skal bli avansement i Europaligaen.

  Med én runde igjen har både Molde og Qarabag syv poeng, men sistnevnte er foran på innbyrdes oppgjør.

  Dermed må Molde ta flere poeng borte mot de tyske serielederne Bayer Leverkusen i siste runde, enn det Qarabag tar hjemme mot svenske Häcken.

  – Nå blir det håpløst. Vi regner vel med at Qarabag slår Häcken, og Molde får vel problemer med å slå Bayer Leverkusen, sier NRK-ekspert Åge Hareide.

  Etter torsdagens resultater kan i hvert fall Molde ikke bli dårligere enn nummer tre i gruppen. Det vil gi 16-delsfinale i Serieligaen.

  Med tap ville Molde allerede vært ute av Europaligaen, og det ble en marerittstart i torsdagens kamp. Brasilianske Juninho parkerte alt og alle, før han sendte Qarabag i ledelsen etter drøyt ti minutter.

  Molde måtte vente helt til det gjensto ti minutter før det skulle løsne, og anført av Kristian Eriksen så snudde romsdalingene kampen.

  Da var én fot så godt som i sluttspillet i Europaligaen, men Bahlui Mustafazadas utligning fire minutter på overtid ødela mye.

  Molde-spillerne depper mot Qarabag
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Europa-exit for Hoseths sensasjonslag

  Magne Hoseth tok Klaksvik til et europeisk gruppespill og satte den færøyske klubben på kartet. Torsdag forsvant håpet om avansement i serieligaen.

  Kun seier hjemme mot puljetoer Slovan Bratislava ville holdt liv i drømmen om utslagsspill på nyåret. Det startet godt med en tidlig Klaksvik-ledelse, men Juraj Kuckas måldobbel ga slovakisk 2-1-seier.

  Vegard Forren sto for den målgivende pasningen da Mads Boe Mikkelsen tok vertene opp i 1-0. Sivert Gussiås spilte samtlige 90 minutter.

  Klaksvik står med fire poeng fra fem kamper i puljespillet. Det skiller seks poeng opp til 2.-plassen før siste runde. Lagets ene seier kom mot slovenske Olimpija Ljubljana (3-0 hjemme) i slutten av oktober. (NTB)

  Magne Hoseth
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Ingen medaljeseremonier etter helgens serieavslutning

  Brann, Tromsø og Viking spiller om medaljene bak mester Bodø/Glimt i Eliteserien. Lagene som lykkes i siste runde, får dem ikke delt ut etter kampslutt.

  Det skriver Bergensavisen. Norges Fotballforbund besluttet for flere år siden at det kun skulle være medaljeseremoni for gullvinneren, men det har ikke alltid vært praktisert.

  – Vi har ikke klart å implementere dette 100 prosent, erkjenner NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor BA.

  Brann spiller søndag borte mot Strømsgodset i Drammen. Laget ligger best an til å bli årets tabelltoer, men sølvet blir ikke delt ut på Marienlyst.

  – Sølvmedaljene er allerede i Bergen, forteller Fisketjønn.

  Skulle det bli bronse på Brann, må de få disse medaljene tilsendt. Før siste runde har bergensklubben ett poeng ned til Tromsø og tre poeng til Viking.

  Brann-spiller Ruben Kristiansen med sølvmedaljen i Eliteserien 2016
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Norges U23-kvinner med storseier i Portugal

  Det norske U23-landslaget i fotball vant 4-0 borte mot Portugal. Synne Jensen startet scoringsshowet fra straffemerket.

  Julie Blakstad, Emma Stølen Godø og innbytter Monica Nedgård Isaksen var Norges øvrige målscorere i Coimbra.

  Offensiven løsnet etter at Portugal ble redusert til ti spillere etter en halvtime. Jensen satte inn straffesparket som fulgte.

  Kampen var U23-landslagets første siden Belgia ble slått 2-0 i slutten av oktober. Norge har gått åtte kamper ubeseiret (seks av dem vunnet).

  Mandag skal de norske bryne seg på Frankrike. (NTB)

  Vålerengas Synne Jensen og Celin Bizet
  Foto: NTB
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.