NRK Meny
Normal

Scheie: – Oddsen var én til én million

Tre små «fotballmirakler» fikk Arne Scheie til å måpe i tv-stolen denne helgen.

scheie

Uvante scener: Mario Balotelli (t.v) depper etter å ha bommet på straffespark, John Obi Mikel jubler etter scoring og Lionel Messi spaserer av banen etter kamp uten å ha spilt for laget som hadde ballen mest.

– Oddsen for det som skjedde ville vært veldig, veldig høy, sikkert én til én million, sier Arne Scheie.

Tre tilsynelatende etablerte sannheter i fotballen er nemlig blitt knust i løpet av et par dager, og Scheie er forbløffet over at alt skjedde i løpet av den samme helgen.

Arne Scheie

Arne Scheie fikk tre uventede overraskelser i løpet av fotballhelgen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

De tre hendelsene har egentlig ingenting med hverandre å gjøre, men har til felles at de har begeistret og forundret fotballfans over hele verden de siste dagene.

  • John Obi Mikel scoret mål.

Med 185 målløse kamper trodde de fleste at Chelseas midtbanespiller ville gå gjennom karrieren uten Premier League-mål. Det var omtrent blitt hans varemerke. I lørdagens møte med Fulham endte han måltørken.

For de fleste bør det generelt være ganske enkelt å score når man står umarkert fem meter fra mål, men Mikel ville ikke blitt den første til å bomme i en slik situasjon.

Mikel traff imidlertid klokkerent på John Terrys tversoverpasning og fastsatte resultatet til 2-0 for Chelsea.

  • Mario Balotelli bommet på straffespark.

Ifølge statistikktjenesten Opta hadde Milans Balotelli 21 mål på 21 forsøk fra straffemerket i offisielle kamper, før han møtte sin overmann i Napolis Pepe Reina søndag. Den tidligere Liverpool-målvakten kastet seg til samme side som Balotelli satte ballen, og fikk reddet unna.

Frem til da ble Balotelli ansett som vår tids kanskje sikreste straffeskytter.

  • Barcelona hadde ikke størst ballbesittelse i en kamp.

For første gang siden 2008 hadde Barcelona rett og slett mindre ballbesittelse enn motstanderen i løpet av en kamp. Det spanske storlaget er kjent for sin «tiki-taka»-fotball, en stil som med sine utallige pasninger sørger for at ballen blir beholdt lenge i laget.

I møte med Rayo Vallecano på lørdag «tapte» imidlertid Barcelona ballbesittelsesstatistikken med minst mulige margin - 49 mot 51 prosent.

Barcelona klarte likevel å innkassere en knusende 4-0-seier i kampen.

– Morsomt

– Alt dette er veldig sjeldent, og ting man litt ubevisst regnet med at man ikke ville få se. Det er jo derfor det er så artig at det skjedde også. Det er sånne ting som gjør fotballen så morsom og uforutsigbar, mener Scheie.

Selv satt han hjemme i stuen og så på da de forskjellige hendelsene skjedde, og forteller at han tok seg selv i å måpe spesielt da Mikel scoret.

– Da Mikel scoret tenkte jeg bare «du verden!», og at det var bra for ham. Han har jo ikke akkurat vært noe toppscorermateriale for Chelsea.

Han er noe mindre overrasket over at Balotellis straffebom omsider ble realitet.

– Det måtte jo nesten skje, før eller siden. Reina er litt heldig og velger riktig hjørne, men Balotelli skyter uansett for løst og lite velplassert. De fleste store straffeskyttere bommer i løpet av karrieren, så det betyr ikke at han er blitt noe spesielt dårligere til det, konkluderer Scheie.

Mest overrasket over Barcelona

Likevel var det Barcelona som forbløffet den mangeårige fotballkommentatoren mest.

– Når man tenker på hvordan de har gjort ballbesittelse til sitt varemerke de siste årene, er det litt forunderlig at de slipper til et sånt lag såpass mye, sier Scheie, før han utdyper:

– Barcelona ble nærmest trendsettere med stilen sin, og mange har prøvd å kopiere den. Det kan være en tilfeldighet, men det blir spennende å se om det er en ny tendens vi ser starten på. I så fall blir det interessant å se om det forandrer måten Barcerlona og andre spiller fotball på.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia