"Folketomme gater lørdag kl 15"

"Ikke engang de seks sterkeste western-hestene fra Krutrøyk skulle ha klart å få trukket meg vekk fra TV-stolen da NRK satte i gang sin nye tippeservice lørdag ettermiddag", skrev TV-anmelder Einar Munthe-Kaas i VG 1. desember 1969.

Stoke - Birmingham 27. desember 1975

"Det er ikke så mye spennende fjernsynet har å by på til hverdags. Og når man vet at halvannen million av Norges befolkning er faste fotballtippere, ja da kan man vel tenke seg at svært få vil gå glipp av å kunne følge kupongutviklingen fra minutt til minutt, slik det var forhåndslovet", skriver Munthe-Kaas, som gjerne skulle konstatert ved selvsyn at gatene var folketomme i Oslo ved 15-tiden lørdag.

Mersmak

Han slår fast at premieren gav mersmak, til tross for den ulykksalige starten med 15-20 minutters brudd på bildesambandet med England.

"For dem som hadde 11 og 12 rette mens kampene pågikk, må det ha vært rene thrilleren å få nye scoringer inn på skjermen mens Wolverhampton og Sunderland kjempet i snøen", skriver han videre i sin kommentar.

Han har kritiske bemerkninger til kommentator Jarle Høysæter, som han mente ikke hadde forberedt seg godt nok. Han hadde på det tidspunkt trolig ikke fått med seg Høysæters særdeles vanskelige oppladning til kampen.

"La De merke til Wagstaffe?"

Om selve kampen slår Munthe-Kaas fast at den ikke ble av de store, men han lar seg likevel imponere av hva spillerne fikk til på den vanskelige banen.

"Tenk Dem en norsk 1. divisjonskamp under liknende forhold. På skjermen lørdag fikk vi se en rekke utsøkte tekniske detaljer som bare helproffs kan makte. La De for eksempel merke til hvorledes Wolverhamptons ytre venstre Wagstaffe behandlet ballen ute på vingen? Og det var moro å se hvorledes Wolves-keeperen Philip Parkes fanget opp alt som kom av skudd", skriver Munthe-Kaas.

Fotballnyheter