Normal

«Floppen» Quaresma sjokkerte tabbe-Bayern

En sjokkåpning, tre store Bayern-tabber og en flopp som endelig viste at han duger. Kvartfinalen mellom Porto og Bayern München hadde det meste.

Ricardo Quaresma

SCORET TO: Ricardo Quaresma ble den store helten i Porto.

Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Pep Guardiola

FORTVILTE: Bayern-manager Pep Guardiola gjemte ansiktet i hendene underveis i kampen.

Foto: MIGUEL VIDAL / Reuters

Porto overrasket selv sine egne supportere denne vårkvelden:

Hjemmelaget banket rett og slett et tafatt Bayern München 3–1 i mesterligakvartfinalen og sikret et sterkt utgangspunkt til returoppgjøret.

I hovedrollen var Ronaldo-kompis og det tidligere stortalentet som aldri slo helt til Ricardo Quaresma.

31-åringen var ustoppelig denne kvelden. Han satte standarden allerede etter tre minutter da han satte inn 1–0 til hjemmelaget på straffespark.

Sjokkåpning

Syv minutter senere sørget samme mann for at publikum på Estádio do Dragão jublet og måpte på samme tid.

Bayern Münchens Dante mistet ballen som bakerste mann, Quaresma var våken og kom plutselig alene med Manuel Neuer. 2-0!

Mens sjokkerte Porto-spillere jublet ellevilt, sto fortvilte Bayern-spillere og kikket spørrende på hverandre.

De tyske gjestene klarte aldri å komme tilbake etter marerittåpningen. Thiago Alcântara reduserte riktig nok til 1–2 før pause for Bayern, men fikk 3–1 i sekken i det 65 minutt da Jackson Martínez satte spikeren i kisten.

Ricardo Quaresma

TO MÅL: Ricardo Quaresma ble lenge sett på som «the next big thing», men klarte aldri å slå til i storklubbene. I Porto leverer han imidlertid varene. I dag scoret han to mål på ti minutter.

Foto: MIGUEL RIOPA / Afp

Tidligere lagkompis med Ronaldo

Dante, Xabi Alonso og Jérôme Boateng tabbet seg alle ut i forkant av baklengsmålene og bør få stryk av sin spanske manager.

– Dette er fotball, og det skjer feil. Dersom de skjer bakover på banen, får det større konsekvenser enn i angrep, sier Thomas Müller ifølge NTB..

Tabber eller ei: For hjemmepublikummet var Ricardo Quaresma dagens helt.

Spissen ble lenge sett på som «the next big thing» og har fått kallenavnet «Harry Potter – mannen med de magiske føtter» i Portugal.

Han spilte sammen med kompisen Cristiano Ronaldo i Sporting Lisboa, men ble solgt til Barcelona omtrent på samme tid som Ronaldo gikk til Manchester United.

Mens Ronaldo ble verdens beste fotballspiller, sto ikke Quaresma til forventningene og floppet i flere storklubber – blant andre i Barcelona, Inter og Chelsea.

Men i kveld viste imidlertid tryllekunstneren at beina fortsatt er magiske da han sikret Porto et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret i München.

Fotballnyheter