NRK Meny
Normal

«Drillo» uenig i kritikken fra Solskjær

HOTEL BRISTOL (NRK.no): – Det er definitivt ingen ukultur på landslaget, sier landslagssjef Egil Olsen.

Egil Olsen

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen avdramatiserer bråket under forrige landslagssamling. Her er han på tirsdagens landslagstrening i Lillestrøm.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Landslagssjef Egil Olsen er oppgitt over kritikken mot det mange mener er en ukultur på landslaget.

– Vi stiller oss veldig uforstående til at det skal være en ukultur på landslaget. Vi synes kulturen er meget bra, sier «Drillo».

Solskjær kritisk

Tirsdag fortalte NRK at Molde-manager, og tidligere landslagsspiller, Ole Gunnar Solskjær er en av dem som mener landslagets omdømme ble skadet under forrige samling.

Nå mener Solskjær det er minst like viktig for spillerne å ivareta omdømmet som å vinne de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros den neste uken.

– Det kanskje viktigste for meg er at vi kommer ut av det (denne samlingen, journ. anm.) med omdømmet intakt. Forrige samling var det jo sånn at man prøvde å holde guttene unna media, sier Solskjær til NRK.

Under landslagssamlingen for en måned siden tabbet John Arne Riise seg ut på Twitter og keeper Rune Almenning Jarstein truet en fotograf med juling.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær mener bråket med John Arne Riise og Rune Almenning Jarstein under forrige landslagssamling skadet landslagets omdømme.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

«Drillo» avdramatiserer det Solskjær mener svekker landslagets omdømme.

– Det skjedde ikke så mye forrige gang. Det var et par spillere som gjorde noen dumme ting, men det hender det man gjør, men vi klarer da å si unnskyld, sier Olsen nå.

Populær blant journalister

– Vi er bare mennesker og både jeg og andre har gjort feil, det innrømmer jeg, sier Riise til NRK.

Tirsdag møtte han på nytt pressen som landslagsspiller. På pressetreffet i Oslo dagen før avreise til Sveits, var han som vanlig en av de mest populære spillerne blant journalistene.

– Snille gutter

Han har tenkt gjennom hvorfor det ble så mye bråk rundt han under samlingen for en måned siden.

– Vi vet at alt vi gjør blir lagt merke til. Det må vi bare akseptere. Vi må prøve å oppføre oss deretter. Vi er egentlig bare snille gutter som har lyst til å være oss selv, sier han med et smil.

– Omdømmet er viktig, men vi kan ikke gjøre så mye mer enn å oppføre oss ordentlig og fortsette med det gode miljøet vi har i laget. Det prøver vi på så godt vi kan, sier Egil Olsen.

Fotballnyheter