NRK Meny
Normal

NFF ønsket å hedre «Drillo» – vil ikke møte opp

Norges mangeårige landslagstrener Egil «Drillo» Olsen (72) dukker ikke opp til Norges Fotballforbunds (NFF) markering på Ullevaal.

Drillo

TAKKER NEI: Tidligere landslagssjef Egil Olsen dukker ikke opp til den planlagte markingen under Italia-kampen 9. september.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Graff

FIKK NEI FRA OLSEN: Kommunikasjonssjef Svein Graff og Norges Fotballforbund.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I august skrev VG at NFF planlegger en felles markering for John Arne Riise (33), Brede Hangeland (33) og Egil Olsen når Italia besøker Ullevaal i EM-kvalifiseringen tirsdag.

– Ikke glad i slike markeringer

Brede Hangeland (91 landskamper) har takket ja til invitasjonen, mens Riise (110) landskamper fortsatt avventer på grunn av den nylige overgangen til APOEL Nikosia.

Egil Olsen, som var landslagssjef fra 1990–1998 og 2009-2013, har nå bestemt seg for ikke å komme, bekrefter NFFs kommunikasjonssjef Svein Graff overfor NRK.no.

– Vi hadde en markering for Egil i 1998, og han synes det holder med det. Han er ikke glad i den type markeringer, og han ønsker heller fokus på spillerne, sier Graff.

– Er konflikten med NFF i høst en årsak til avslaget?

– Han har ikke oppgitt det som grunn. Han har nevnt den tidligere markeringen, og de som kjenner Egil, vet at han ikke er glad i den type oppmerksomhet, sier Graff.

– Respekterer valget

Det brøt ut full konflikt mellom «Drillo» og ledelsen i fotballforbundet da Per-Mathias Høgmo tok over landslaget i oktober i fjor. Mens NFF mente at «Drillo» var enig i trenerbyttet, mente 72-åringen at han fikk sparken.

Den tidligere landslagstreneren engasjerte advokat i møtene med fotballforbundet, og konflikten ble avsluttet med en beklagelse fra NFF en knapp måned senere.

– Hva tenker fotballforbundet om at Norges mest suksessrike landslagstrener takker nei til en slik invitasjon?

– Det er helt opp til Egil selv, og vi respekterer det valget. Men vi ønsket å gjøre stas på ham, fordi han har hatt en enestående karriere, sier Graff.

– Hva er grunnen til at markeringen skulle skje først nå – nesten et år etter samarbeidsbruddet?

– Vi har vært tydelige hele veien på at vi ønsket å ha en markering. Det har skjedd andre ting med landslagsspillere som har gitt seg, og det er praktiske grunner til at det skulle skje nå. Vi ønsket et riktig tidspunkt, og mot Italia forventer vi fullsatt hus, sier Graff.

John Arne Riise har takket ja til invitasjonen, men det er fortsatt usikkert om 33-åringen får tid til å møte opp. Riise signerte for APOEL Nikosia denne uken, og den tidligere landslagsbacken er i full gang med å tilpasse seg en ny klubbhverdag.

Det har ikke lyktes NRK.no å få kontakt med Egil Olsen torsdag formiddag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.