«Drillo» om publikumssvikten: – Kan være fem personer der for min del

HOTEL BRISTOL (NRK.no): Det blir trolig glissent når Albania gjester Ullevaal fredag, men det kunne landslagstrener Egil «Drillo» Olsen knapt brydd seg mindre om.

drillo

Landslagstrener Egil Olsen er usikker på betydningen av publikum som «den 12 mann», og tror ikke glisne tribuner vil påvirke resultatet i kampen mot Albania. Her er han på trening på Ullevaal stadion.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

drillo

Egil Olsen under dagens pressetreff på Bristol Hotell i Oslo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det gir jeg blanke blaffen i. Det kan være fem personer der for min del, så lenge vi vinner. Det er det jeg bryr meg om, sier Egil «Drillo» Olsen på spørsmål om hva han tenker om det sviktende billettsalget før fredagens landskamp.

Publikum ser nok en gang ut til å svikte Norges herrelandslag i fotball, denne gang i det som kan bli en helt avgjørende VM-kvalifiseringskamp.

Usikker på betydningen av «den 12 mann»

Albania gjester Ullevaal fredag kveld, og Olsen understreker at dette er en tøffere motstander enn mange kanskje tror.

Så langt er det solgt mellom 9000-10.000 billetter. På Ullevaal er det plass til nesten 26.000 mennesker.

– Jeg tenker overhodet ikke på det. Jeg tenker bare på hvordan vi skal klare å vinne, sier Olsen.

– Så du er ikke enig med de som mener publikum er lagets «12 mann»?

– Det er mulig mye publikum er en fordel. Det er en hypotese mange har, men det vet vi ikke nok om. Jeg syns jo ikke det er greit med et tomt Ullevaal, det er fint med mye folk. Men andre får tenke på det der, fastslår Olsen.

– For dyre billetter

Kampen mot Albania er blitt satt i priskategori 3, noe som gir en ordinærpris på 500 kroner på langsiden, 400 kroner på øvre kortside og 300 kroner på nedre kortside.

Barn (0-15 år) betaler 100 kroner, mens honnørbillettene koster 200 kroner.

Lars Olav Karlsen, leder i Norges supportergruppe Oljeberget, synes 500 kroner på langsiden er for dyrt.

– Samtidig kan du få rimeligere billetter på kortsidene, så det velger man jo selv. Men jeg ville heller tatt tap i penger og mer publikum til slike kamper. Hvis du hadde halvert prisen og doblet folkemengden, ville man jo faktisk tjent mer på grunn av kiosk- og effektsalg. Men NFF tviler vel på at de hadde doblet publikummet, sier Karlsen til NRK.no, og legger til:

– Det er veldig synd at det kommer så få til en så viktig kamp.

– Fornuftig pris

Graff

Svein Graff er uenig i at billettprisene er for høye.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Prisnivået til Norge-Albania er bestemt ut i fra kampens viktighet, årstid og motstanderens attraktivitet, ifølge informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund.

– Billettprisene ligger fra 100-500 kroner. Både Sveits- og Island-kampen er dyrere enn Albania-kampen, fordi da kan en eventuell VM-deltakelse bli avgjort, sier Graff.

– Vurderte dere å senke prisene for å sikre støtte fra publikum?

– Vi håper selvfølgelig på best mulig atmosfære og mest mulig folk. Hvor mange tilskuere vi ville fått ut i fra ulike billettpriser, blir en hypotetisk problemstilling, sier Graff, og legger til:

– Vi har stor respekt for at noen ønsker at prisene skulle vært lavere, men det er jo derfor vi har ulike priskategorier også.

Han påpeker at prisen ble bestemt da kampoppsettet ble klart i fjor.

– Vi lager en prisstruktur for hele året siden vi også selger sesongkort. Vi kan ikke vente fra kamp til kamp om prisingen. Vi har både forhåndssalg og sesonghefter, sier Graff.

Olsen forstår - men foretrekker ikke tv selv

«Drillo» skjønner godt at mange velger å heller se kampen på fjernsyn enn i friluft på Ullevaal.

– Det er jo mer behagelig å sitte i en varm stue og se den. Sånn er det blitt. Det er en grunn til at publikumstallene synker i hele Europa, utenom Tyskland. Det er blitt veldig enkelt og greit å sitte hjemme når tv sender så mye, mener han.

– Ville du selv dratt på Ullevaal, om du ikke var landslagstrener?

– Ja. Jeg er alltid på Ullevaal når det er landskamp. Jeg foretrekker ikke tv, men ofte er det enklere å bruke når jeg skal se tre-fire kamper på samme dag. Det tar mindre tid enn å reise ut og se én, forteller Olsen.

riise

John Arne Riise på dagens landslagstrening på Åråsen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Riise: – Kle på dere og kom!

Også landslagsveteran John Arne Riise har forståelse for at mange vegrer seg for et par time ute i kulda.

– Vi må skjønne publikum litt også, men det spilles kamper i England og andre land med kuldegrader også. Vi er opptatt av støtte fra publikum, og mener vi trenger den, sier han, og legger til:

– Vi håper de kler på seg og kommer.

Fotballnyheter