«Drillo» har endelig fått Irak-lønn

Fire år etter han fikk sparken, har Egil «Drillo» Olsen endelig fått en slutt på historien som Irak-trener. Lønnen er inne på konto, og den norske landslagstreneren er glad det er slutt på maset.

Drillo har nå etter tre år fått lønn fror jobben som Iraks landslagstrener.

Etter over tre år med konflikt, har Egil Olsen omsider fått utbetalt lønnen fra Iraks fotballforbund.

– Jeg har fått en melding på mobilen om at penger visstnok har gått inn på konto. Jeg vet ikke om jeg skal tro det før jeg ser det, men jeg får vel tro på det, sier Egil «Drillo» Olsen humrende til NRK.

Glad det er slutt på maset

Norges landslagstrener trente Iraks fotballherrer fra høsten 2007. I februar året etter fikk han sparken.

Siden da har det vært en pågående konflikt mellom den norske treneren og Iraks fotballforbund. De har skyldt Olsen penger etter jobben han gjorde.

I august i fjor fikk «Drillo» medhold fra FIFA i at Iraks fotballforbund skyldte ham penger.

– Advokatene har holdt på i over tre år med å få tak i disse pengene. Jeg er veldig glad for at det endelig er slutt på det maset. Det er bare å takke FIFA som har vært veldig tøffe i denne saken, og Irak som omsider har betalt, sier Olsen.

– De skyldte meg i utgangspunktet en månedslønn og fire måneders etterlønn. Det var noen kroner, sier Olsen, men vil ikke ut med hvor mye penger det er snakk om.

Gode minner

Olsen rakk bare å lede Irak i tre kamper. Nordmannen husker likevel tiden med Irak med glede.

– Fremdeles synes jeg det var veldig morsomt. Jeg ville ikke vært det foruten. Selv om det å få sparken uten å ha tapt en eneste kamp var litt spesielt, så var det en fin opplevelse. Jeg har gode minner fra tiden med laget, sier han.

Selv med gode minner, er Olsen glad for at Irak-kapitelet er avsluttet.

– Det er det, og det er jeg glad for, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England